Support
Terug naar kennisbank
Onze visie op

Security

IT-veiligheid is nog steeds een hot item. Ook bij CTS IT is security één van de speerpunten, zoals te lezen is in de visieblog van onze directeur Hannes.

Lees snel verder
Strategisch advies

Deze blog gaat dieper in op IT-veiligheid. Ben je benieuwd naar onze visie op security en — nog belangrijker — hoe wij je organisatie hierin kunnen helpen? Lees dan snel verder.

Security-klein CTS IT

Deelgebieden van security

IT-security bestaat uit een aantal deelgebieden. Kortweg gaat het om preventiedetectie en opvolging. Zoals in onderstaand model weergegeven is dit een ongoing process, oftewel een altijd doorlopend proces. De invulling van de deelgebieden verandert namelijk regelmatig. Door een goede preventieve inrichting van IT-veiligheid worden gevaren al in een vroeg stadium gedetecteerd en opgevolgd.

“Met de opvolging van vandaag bouwen we aan de preventie van morgen.”

Preventie CTS IT

Preventie

IT-security begint bij preventie. Hieronder verstaan we het nemen van preventieve maatregelen binnen jouw IT-omgeving. Denk daarbij aan de inzet van MFA (Multi-Factor Authenticatie) en EDR (Endpoint Detection en Response). Cybercriminaliteit anno 2022 vraagt om de nieuwste preventieve maatregelen. Ook jouw organisatie kan slachtoffer worden.

CTS IT is er duidelijk in: de gevaren zijn groot, dus maatregelen zijn nodig. Wanneer daar geen draagvlak voor is, dan is het voor ons onmogelijk een goede samenwerking op te bouwen. Dat is een heldere visie die we binnen CTS IT ‘liefdevolle duidelijkheid’ noemen. We dwingen niemand onze visie op, maar zijn transparant over de consequenties van keuzes.

We houden regelmatig de vinger aan de pols bij onze relaties. CTS IT handelt proactief, waardoor je regelmatig van onze klantcoördinator hoort wat de nieuwste ontwikkelingen in IT-veiligheid zijn én welke maatregelen noodzakelijk zijn.

Detectie CTS IT

Detectie

Na het inzetten van preventieve maatregelen leunen wij dus niet achterover. Het is onze taak als jouw IT-partner om 24/7 je IT-omgeving in de gaten te houden. Dat doen we met onze slimme dashboards. Zo monitoren we al het mailverkeer, houden we processen op je apparaten in de gaten en verzorgen we reportages.

Jij krijgt volledig inzicht in de status van je IT-security. Onze klantcoördinator gaat maandelijks met je in gesprek om potentiële gevaren te bespreken. We lichten ook toe welke gevaren we al hebben geëlimineerd. Daarmee zorgen we voor bewustwording van de risico’s. Het is vervolgens aan jou om medewerkers op de hoogte te brengen. Kies je liever voor een awareness training? Dan verzorgen we dat graag voor je team.

 

Opvolging

Het deelgebied van opvolging heeft twee kanten. Enerzijds zorgen we bij detectie voor een correcte opvolging: we elimineren het gevaar zo snel mogelijk. Anderzijds moeten we ook eerlijk zijn: ondanks zorgvuldige detectie kan het zijn dat een gevaar onopgemerkt blijft. De reden daarvoor is het constante kat-en-muis-spel. Hackers en andere kwaadwillenden leren snel. Soms kun je daardoor pas nadat duidelijk is waar de omgeving misbruikt is preventieve maatregelen toepassen.

Dit laatste kunnen we niet altijd zelf. We zijn namelijk geen forensisch rechercheurs die achterhalen hoe een hacker je IT-omgeving betreedt. Gelukkig zijn deze experts wel beschikbaar. CTS IT heeft korte lijntjes met deze experts wanneer het toch misgaat en de oorzaak onbekend is.

Geen stress
We weten heel goed dat bovenstaande tekst niet geruststellend is. Ondanks alle maatregelen is het mogelijk dat hackers de kwetsbaarheden in je IT-omgeving vinden. Toch is het niet nodig in de stress te schieten. Wanneer je de juiste preventieve maatregelen neemt — we leggen graag uit welke — is de kans enorm klein dat je doelwit wordt van cybercriminelen. Hackers zijn vaak lui en zoeken naar de makkelijke weg. Wanneer jij de deuren van je IT-omgeving goed sluit terwijl ze bij de buurman open staan, zal hij eerder slachtoffer worden.

Hoe

Nu verder?

Laten we in gesprek gaan over jouw situatie. Ik weet zeker dat er ook in jouw omgeving extra maatregelen te nemen zijn. Zo gaan we er samen voor zorgen dat jouw organisatie niet interessant is voor hackers.

Rik Maassen
IT-Directeur

 

Rik IT Directeur CTS IT
Ga in

Gesprek met Rik

r.maassen@cts-it.nl
06-20 95 86 33
28 mei 2024

NIS2

In onze snel digitaliserende wereld wordt informatiebeveiliging steeds crucialer. Cyberaanvallen, die zowel kleine bedrijven als grote bedrijven treffen, onderschrijven de noodzaak voor een gedegen cyberveiligheid. De Europese Unie antwoordt hierop met de NIS2 richtlijn, die een breed scala aan beveiligings- & compliance eisen introduceert. Dit heeft directe impact op veel organisaties, mogelijk ook die van jou.

24 mei 2024

Modern security requires modern tools – Microsoft 365

In de hedendaagse digitale wereld is beveiliging belangrijker dan ooit. Microsoft 365 biedt een uitgebreid pakket aan beveiligingstools die zijn ontworpen om je bedrijf te beschermen tegen moderne bedreigingen.

24 mei 2024

Modern security requires modern tools – Windows server 2022

In de dynamische wereld van IT-beveiliging is het essentieel om de modernste technologieën te gebruiken om je systemen te beschermen. Windows Server 2022 is ontworpen met een focus op beveiliging en biedt een scala aan functies om je infrastructuur te verdedigen tegen de meest geavanceerde bedreigingen.

24 mei 2024

Modern security requires modern tools – Windows 11

In de steeds evoluerende wereld van cyberbeveiliging is het cruciaal om bij te blijven met de nieuwste technologieën. Windows 11 is ontworpen met deze gedachte in het achterhoofd, en biedt een reeks nieuwe beveiligingsfuncties om jouw organisatie te beschermen tegen de meest geavanceerde bedreigingen.

25 april 2024

Inrichting en adoptie van Microsoft Copilot

Binnenkort verwachten we dat Microsoft Copilot ook in het Nederlands beschikbaar zal zijn. Een geweldige kans voor bedrijven om efficiëntie en kwaliteit in hun werkprocessen te verhogen! Maar hoe maak je hier concreet gebruik van?

25 april 2024

Wachtwoord manager

In het digitale tijdperk waarin bedrijven meer verbonden zijn dan ooit, rijst een kritieke vraag: hoe beveiligen we onze online data?

28 maart 2024

Wat kan ik met Microsoft Copilot

In deze blog vind je hoe Copilot je helpt vanuit de verschillende onderdelen van Microsoft 365, zoals Outlook, Word en Teams.

28 maart 2024

Hoe te starten met PowerBI rapportages

Herkenbaar?
• ‘Data is het nieuwe goud’, maar hoe verzilver ik dat binnen mijn organisatie?
• Onze Excel analyses vergen veel handwerk om te verversen en zijn te complex om echt inzicht te geven
• Regelmatig worden afwijkingen tussen onze systemen te laat opgemerkt. Dat kost ons veel tijd en geld.

28 februari 2024

Toekomstperspectief voor het MKB

In de snel veranderende IT-markt wordt het gaspedaal in 2024 nog harder ingetrapt. IT architectuur is een “must have” voor elke organisatie die vooruit wil.

28 februari 2024

De sleutel tot een veilige en efficiënte IT-omgeving

In de snel veranderende IT-markt wordt het gaspedaal in 2024 nog harder ingetrapt. IT architectuur is een “must have” voor elke organisatie die vooruit wil.

24 maart 2023

Geef hackers geen kans: onze kijk op IT-veiligheid

Deze blog gaat dieper in op IT-veiligheid. Ben je benieuwd naar onze visie op security en — nog belangrijker — hoe wij je organisatie hierin kunnen helpen? Lees dan snel verder

Security Awareness voor bedrijven
19 december 2022

IT-ondersteuning van CTS IT

Iedere organisatie is anders. Daarom heeft elk bedrijf ook andere behoeften. Bij CTS IT vind je alle mogelijke IT-diensten onder één dak. Wij vinden namelijk dat IT-ondersteuning maatwerk is.

Automation
02 december 2022

Onze IT-oplossingen maken het leven makkelijk

De meest passende IT-oplossingen maken je leven niet alleen makkelijker. Ze helpen je bedrijf naar een volgend niveau tillen.

15 september 2022

De 5 stappen van CTS IT!

Whitepaper Hybride IT CTS IT
08 september 2022

Is flexibel werken de toekomst!

20 juni 2022

Wie in de cloud werkt is klaar voor de toekomst

15 juni 2022

Aansluiten op je bedrijfscultuur

Whitepaper On-premise IT-ondersteuning
16 mei 2022

On-premise | Waar horen jouw IT-systemen thuis?

On-premise betekent dat je alle IT-systemen op eigen locatie hebt. Servers en netwerkapparatuur zijn allemaal te vinden binnen de muren van jouw bedrijfspand. Je staat zelf in voor aankoop, onderhoud en beveiliging van hardware en software. Kortom:Je hebt al je IT volledig in eigen beheer. Dat klinkt voor sommigen ouderwets, maar er zijn nog altijd […]

Support-CTS-IT
03 mei 2022

IT-ondersteuning, wat verwacht jij van een IT-partner?

CTS IT onderscheidt zich op IT-ondersteuning, terwijl het in de markt meer en meer als een commodity dienst wordt gezien. Daarbij gaat het doorgaans om het leveren van technische kennis, van waaruit continuïteit wordt geboden op de bestaande situatie. Wij leveren bij onze klanten het bewijs dat het anders kan (en moet). Dit uit zich […]

Whitepaper Hybride IT CTS IT
23 maart 2022

Download gratis onze Whitepaper Hybride IT

Je kent de term ‘hybride’ misschien uit de automotive. Onder de motorkap van een hybride auto vind je twee aandrijfvormen. Dat geldt ook voor hybride IT. Hybride maakt zowel gebruik van de cloud als IT on premise. Het is een stap in de digitale transformatie die zo kort of lang kan duren als voor je […]

03 maart 2022

Beschermen tegen ransomware en cyberaanvallen: zo doe je dat

Beschermen tegen ransomware en cybercriminaliteit is niet gemakkelijk. Hackers zijn vernuftig; het is een constant kat-en-muisspel.

Arjan van Loon Inside Sales Engineer CTS IT
09 augustus 2021

Digitale transformatie in 5 heldere stappen

Digitale transformatie is een term die je veel ziet op onze website. Onze collega Arjan van Loon vertelt wat de 5 stappen van CTS IT precies inhouden. Inhoud : Evovle or die Wat betekent dit concreet voor mij Know me Guide me Support me Modernize me Transform me Evolve or die Al langere tijd roepen […]

Teams-and-workspace-blog-header 1200x500
02 juli 2021

Microsoft Teams als jouw moderne werkplek

Sommige bedrijven gebruiken Microsoft Teams enkel als chat of video tool voor vergaderingen. Maar er schuilt nog meer achter dit powerhouse product van Microsoft

CTS-IT-Goud-uit-de-cloud-1200x628
10 juni 2021

Goud uit de cloud

Goud uit de cloud   De toekomst zit in de #cloud. Is jouw onderneming hier dan ook klaar voor? In zijn laatste blog over de Cloud legt onze collega Rik Maassen uit of jij klaar bent voor deze stap! Leestijd 5 minuten. Inhoud : Cloud is zeker de toekomst De term ‘cloud’ Geen zorgen over […]

CTS IT Top tien Teams linkedin & Facebook Arjan van Loon
25 maart 2021

Teams Top Tien deel 6

In deze zesde editie van de Teams Top Tien praten we je graag bij over alle nieuwe ontwikkelingen in Teams!

CRM ERP
22 maart 2021

Keuzestress: CRM of ERP?

CRM of ERP: een vraag die veel ondernemers bezighoudt. Rik Maassen duikt dieper in op het antwoord in deze blog.

Power BI
09 maart 2021

Bedrijfsprocessen optimaliseren in het Power Platform

Bedrijfsprocessen automatiseren zónder programmeerkennis? Dat kan eenvoudig met het Power Platform! In 15 minuten bouw je je eigen app.

IoT moderne werkplek +
24 februari 2021

Visieblog 2021

Moderne werkplek +, collaboration, security en powerplatforms en niet te vergeten Digitale transformatie. Daar draait het dit jaar om.

20 mei 2020

Vijf tips om Power BI (direct) in te zetten binnen jouw organisatie

Wij geven je met deze vijf tips een vliegende start voor de inzet van Power BI binnen jouw organisatie.

20 mei 2020

Reserveringssysteem Microsoft Bookings: een praktijkcase

Een online reserveringssysteem om jouw relaties zelf afspraken te laten maken. Daarmee geen papieren agenda meer. Recent zijn er weer een aantal handige functies toegevoegd aan deze handige Microsoft app. Eenvoudig in te zetten binnen jouw organisatie!

11 december 2019

Maak het verschil met de moderne werkplek

De moderne werkplek brengt je veel voordelen en in vier stappen ben je al zover. Lees erover de whitepaper Transitie naar de moderne werkplek. Ontdek de succesformule van CTS IT voor jou, je bedrijf en je medewerkers.

01 maart 2019

IT voor een betere wereld

Als groeiende speler in de IT-markt nemen we onze verantwoordelijkheid. Innovators die werken aan terugdringing van de plastic soep ondersteunen we van harte.

14 januari 2019

Stap over van Windows 7 naar Azure

Werk je nog met Windows 7 of Server 2008? Over een jaar niet meer en wij helpen je met een veilige overstap!

18 oktober 2018

De basis van CTS IT

Als er iemand bij ons komt solliciteren, kijk ik natuurlijk of hij of zij verstand heeft van ICT. Maar dat is niet het belangrijkste. Vaardigheden zijn te trainen, iemands karakter vind ik veel belangrijker. Het adagium is echt op CTS IT van toepassing.

Waarom CTS-IT

  • #01
    Advies
  • #02
    In control
  • #03
    Digitale transformatie
Aanmelden

Nieuwsbrief

Nullam malesuada imperdiet ipsum, eget venenatis velit bibendum nec. Etiam non hendrerit dui. Curabitur fermentum nisl in erat convallis, nec facilisis dolor fringilla.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.