Support
CRM ERP

Keuzestress: CRM of ERP?

Omzetverhoging

Veel, met name startende, kleine ondernemers willen groeien en zijn daarom gericht op omzet. De omzet wordt verhoogd door nieuwe klanten die jouw product of dienst willen afnemen. Het is dus uitermate belangrijk om te weten wie je potentiële klanten (prospects) zijn en wat je verwacht aan hen te verkopen (forecast). Om dit inzichtelijk te houden is een CRM-applicatie van wezenlijk belang. De tijd van losse ordners of zelfs bierviltjes is voorbij; een goed softwarepakket neemt je veel werk uit handen. Je ‘vergeet’ geen afspraken én het geeft je inzicht in de actuele verkoopcijfers van je organisatie.

Kostenverlaging

Wanneer je in jouw doelgroep een wat bekendere naam én gesetteld bent, dan wordt kostenverlaging interessant. Je hebt inmiddels een mooie groep klanten, nieuwe klanten weten jou te vinden en je groeit gestaag door. Grote kans dat je niet meer exact weet wat je voorraad is, je niet meer uit je hoofd de inkoopprijzen weet én dat je bepaalde taken uit handen moet geven. Dan is een ERP-systeem een welkome aanvulling in je IT-landschap. Een dergelijk systeem is er op gericht je bedrijfsproces zo efficiënt mogelijk in te richten; IT ondersteunt dan echt je bedrijfsvoering.

Keuze maken

Natuurlijk sluiten beide oplossingen elkaar niet uit. Als je meer gericht bent op omzet is het uiteraard ook belangrijk om je financiën op orde te hebben. Anderzijds geldt ook dat je, ook al heb je al een mooie klantenkring, altijd op zoek bent naar nieuwe afnemers. Daarom zijn er in een goed CRM-pakket ook typische, basis ERP-mogelijkheden beschikbaar en vice versa. Wel is het van belang te beseffen waar in jouw organisatie de komende jaren de nadruk op ligt. Maak dus een bewuste keuze, deze keuze is voor de komende jaren!

Zodra de eerste keuze is gemaakt dient de volgende uitdaging zich aan: welk pakket is voor jou de beste oplossing? Het antwoord hierop is maar door een persoon te geven: door jou als ondernemer. Immers, het pakket moet ondersteunend zijn aan jouw manier van werken. Voor een ERP-systeem geldt dit nog meer dan voor een CRM-systeem. Immers, het verkoopproces is in veel branches qua proces vrijwel gelijk. We acquireren allemaal, leggen gegevens vast, bellen na én brengen offertes uit. Alles met een doel: orders. Bij een ERP-systeem ligt dit anders: een productiebedrijf heeft een andere behoefte qua logistiek dan een kledingwinkel. Een autobedrijf heeft beduidend minder voorraad dan een groothandel.

Het is daarom van belang om in gesprek te gaan met een branchegerichte dienstverlener, gespecialiseerd op jouw vakgebied. Een dergelijke partij kent de manier van werken, kan je bedrijfsproces analyseren en geeft je tips om nog handiger te werk te gaan. Kies dus voor persoonlijke begeleiding in plaats van een universeel pakket. In eerste instantie lijkt dit vaak een prijziger oplossing maar na de implementatie betaalt dit zich dubbel en dwars terug.

Keuzestress?!

Niks keuzestress dus!

CTS IT heeft geen voorkeur voor een bepaald pakket. Nogmaals: de functionaliteit bepaalt of een pakket een goede keuze is voor jouw organisatie. Als intermediair denken we graag mee over de technische oplossing én de kantoorautomatisering. Een CRM- of ERP-pakket kan immers niet zonder een goede werkplek waarmee je kunt e-mailen, bestanden kunt delen en op een veilige manier kunt internetten. Het is daarom van belang deze standaardfunctionaliteiten goed af te stemmen met je tweede levensader: de bedrijfssoftware. Afhankelijk van je huidige situatie, je toekomstplannen én actuele veiligheidsaspecten adviseren we graag. Uiteraard met onze dienstverlener als onderlegger. Zo kun jij je richten op je bedrijf en het bedrijfsproces en verzorgen wij de kantoorautomatisering.

Niks keuzestress dus!  Gewoon een kwestie van de juiste mensen bij elkaar zetten. De eerste heb je al gevonden, want ik kom graag bij jou aan tafel om onze kennis te delen.

Terug naar kennisbank
24 mei 2024

Modern security requires modern tools – Windows server 2022

In de dynamische wereld van IT-beveiliging is het essentieel om de modernste technologieën te gebruiken om je systemen te beschermen. Windows Server 2022 is ontworpen met een focus op beveiliging en biedt een scala aan functies om je infrastructuur te verdedigen tegen de meest geavanceerde bedreigingen.

24 mei 2024

Modern security requires modern tools – Windows 11

In de steeds evoluerende wereld van cyberbeveiliging is het cruciaal om bij te blijven met de nieuwste technologieën. Windows 11 is ontworpen met deze gedachte in het achterhoofd, en biedt een reeks nieuwe beveiligingsfuncties om jouw organisatie te beschermen tegen de meest geavanceerde bedreigingen.

25 april 2024

Inrichting en adoptie van Microsoft Copilot

Binnenkort verwachten we dat Microsoft Copilot ook in het Nederlands beschikbaar zal zijn. Een geweldige kans voor bedrijven om efficiëntie en kwaliteit in hun werkprocessen te verhogen! Maar hoe maak je hier concreet gebruik van?

25 april 2024

Wachtwoord manager

In het digitale tijdperk waarin bedrijven meer verbonden zijn dan ooit, rijst een kritieke vraag: hoe beveiligen we onze online data?

28 maart 2024

Wat kan ik met Microsoft Copilot

In deze blog vind je hoe Copilot je helpt vanuit de verschillende onderdelen van Microsoft 365, zoals Outlook, Word en Teams.

28 maart 2024

Hoe te starten met PowerBI rapportages

Herkenbaar?
• ‘Data is het nieuwe goud’, maar hoe verzilver ik dat binnen mijn organisatie?
• Onze Excel analyses vergen veel handwerk om te verversen en zijn te complex om echt inzicht te geven
• Regelmatig worden afwijkingen tussen onze systemen te laat opgemerkt. Dat kost ons veel tijd en geld.

28 februari 2024

Toekomstperspectief voor het MKB

In de snel veranderende IT-markt wordt het gaspedaal in 2024 nog harder ingetrapt. IT architectuur is een “must have” voor elke organisatie die vooruit wil.

28 februari 2024

De sleutel tot een veilige en efficiënte IT-omgeving

In de snel veranderende IT-markt wordt het gaspedaal in 2024 nog harder ingetrapt. IT architectuur is een “must have” voor elke organisatie die vooruit wil.

24 maart 2023

Geef hackers geen kans: onze kijk op IT-veiligheid

Deze blog gaat dieper in op IT-veiligheid. Ben je benieuwd naar onze visie op security en — nog belangrijker — hoe wij je organisatie hierin kunnen helpen? Lees dan snel verder

Security Awareness voor bedrijven
19 december 2022

IT-ondersteuning van CTS IT

Iedere organisatie is anders. Daarom heeft elk bedrijf ook andere behoeften. Bij CTS IT vind je alle mogelijke IT-diensten onder één dak. Wij vinden namelijk dat IT-ondersteuning maatwerk is.

Automation
02 december 2022

Onze IT-oplossingen maken het leven makkelijk

De meest passende IT-oplossingen maken je leven niet alleen makkelijker. Ze helpen je bedrijf naar een volgend niveau tillen.

15 september 2022

De 5 stappen van CTS IT!

Whitepaper Hybride IT CTS IT
08 september 2022

Is flexibel werken de toekomst!

20 juni 2022

Wie in de cloud werkt is klaar voor de toekomst

15 juni 2022

Aansluiten op je bedrijfscultuur

Whitepaper On-premise IT-ondersteuning
16 mei 2022

On-premise | Waar horen jouw IT-systemen thuis?

On-premise betekent dat je alle IT-systemen op eigen locatie hebt. Servers en netwerkapparatuur zijn allemaal te vinden binnen de muren van jouw bedrijfspand. Je staat zelf in voor aankoop, onderhoud en beveiliging van hardware en software. Kortom:Je hebt al je IT volledig in eigen beheer. Dat klinkt voor sommigen ouderwets, maar er zijn nog altijd […]

Support-CTS-IT
03 mei 2022

IT-ondersteuning, wat verwacht jij van een IT-partner?

CTS IT onderscheidt zich op IT-ondersteuning, terwijl het in de markt meer en meer als een commodity dienst wordt gezien. Daarbij gaat het doorgaans om het leveren van technische kennis, van waaruit continuïteit wordt geboden op de bestaande situatie. Wij leveren bij onze klanten het bewijs dat het anders kan (en moet). Dit uit zich […]

Whitepaper Hybride IT CTS IT
23 maart 2022

Download gratis onze Whitepaper Hybride IT

Je kent de term ‘hybride’ misschien uit de automotive. Onder de motorkap van een hybride auto vind je twee aandrijfvormen. Dat geldt ook voor hybride IT. Hybride maakt zowel gebruik van de cloud als IT on premise. Het is een stap in de digitale transformatie die zo kort of lang kan duren als voor je […]

03 maart 2022

Beschermen tegen ransomware en cyberaanvallen: zo doe je dat

Beschermen tegen ransomware en cybercriminaliteit is niet gemakkelijk. Hackers zijn vernuftig; het is een constant kat-en-muisspel.

Arjan van Loon Inside Sales Engineer CTS IT
09 augustus 2021

Digitale transformatie in 5 heldere stappen

Digitale transformatie is een term die je veel ziet op onze website. Onze collega Arjan van Loon vertelt wat de 5 stappen van CTS IT precies inhouden. Inhoud : Evovle or die Wat betekent dit concreet voor mij Know me Guide me Support me Modernize me Transform me Evolve or die Al langere tijd roepen […]

Teams-and-workspace-blog-header 1200x500
02 juli 2021

Microsoft Teams als jouw moderne werkplek

Sommige bedrijven gebruiken Microsoft Teams enkel als chat of video tool voor vergaderingen. Maar er schuilt nog meer achter dit powerhouse product van Microsoft

CTS-IT-Goud-uit-de-cloud-1200x628
10 juni 2021

Goud uit de cloud

Goud uit de cloud   De toekomst zit in de #cloud. Is jouw onderneming hier dan ook klaar voor? In zijn laatste blog over de Cloud legt onze collega Rik Maassen uit of jij klaar bent voor deze stap! Leestijd 5 minuten. Inhoud : Cloud is zeker de toekomst De term ‘cloud’ Geen zorgen over […]

CTS IT Top tien Teams linkedin & Facebook Arjan van Loon
25 maart 2021

Teams Top Tien deel 6

In deze zesde editie van de Teams Top Tien praten we je graag bij over alle nieuwe ontwikkelingen in Teams!

CRM ERP
22 maart 2021

Keuzestress: CRM of ERP?

CRM of ERP: een vraag die veel ondernemers bezighoudt. Rik Maassen duikt dieper in op het antwoord in deze blog.

Power BI
09 maart 2021

Bedrijfsprocessen optimaliseren in het Power Platform

Bedrijfsprocessen automatiseren zónder programmeerkennis? Dat kan eenvoudig met het Power Platform! In 15 minuten bouw je je eigen app.

IoT moderne werkplek +
24 februari 2021

Visieblog 2021

Moderne werkplek +, collaboration, security en powerplatforms en niet te vergeten Digitale transformatie. Daar draait het dit jaar om.

20 mei 2020

Vijf tips om Power BI (direct) in te zetten binnen jouw organisatie

Wij geven je met deze vijf tips een vliegende start voor de inzet van Power BI binnen jouw organisatie.

20 mei 2020

Reserveringssysteem Microsoft Bookings: een praktijkcase

Een online reserveringssysteem om jouw relaties zelf afspraken te laten maken. Daarmee geen papieren agenda meer. Recent zijn er weer een aantal handige functies toegevoegd aan deze handige Microsoft app. Eenvoudig in te zetten binnen jouw organisatie!

11 december 2019

Maak het verschil met de moderne werkplek

De moderne werkplek brengt je veel voordelen en in vier stappen ben je al zover. Lees erover de whitepaper Transitie naar de moderne werkplek. Ontdek de succesformule van CTS IT voor jou, je bedrijf en je medewerkers.

01 maart 2019

IT voor een betere wereld

Als groeiende speler in de IT-markt nemen we onze verantwoordelijkheid. Innovators die werken aan terugdringing van de plastic soep ondersteunen we van harte.

14 januari 2019

Stap over van Windows 7 naar Azure

Werk je nog met Windows 7 of Server 2008? Over een jaar niet meer en wij helpen je met een veilige overstap!

18 oktober 2018

De basis van CTS IT

Als er iemand bij ons komt solliciteren, kijk ik natuurlijk of hij of zij verstand heeft van ICT. Maar dat is niet het belangrijkste. Vaardigheden zijn te trainen, iemands karakter vind ik veel belangrijker. Het adagium is echt op CTS IT van toepassing.

Waarom CTS-IT

  • #01
    Advies
  • #02
    In control
  • #03
    Digitale transformatie
Aanmelden

Nieuwsbrief

Nullam malesuada imperdiet ipsum, eget venenatis velit bibendum nec. Etiam non hendrerit dui. Curabitur fermentum nisl in erat convallis, nec facilisis dolor fringilla.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.