Support
Terug naar kennisbank
De sleutel tot een veilige en efficiënte IT-omgeving:

architectuurprincipes en zero trust

In het huidige digitale landschap, waar technologie steeds sneller veranderd en de dreiging van cyberaanvallen toeneemt, is het van cruciaal belang voor organisaties om een robuuste IT-omgeving te bouwen en te onderhouden. Bij CTS IT vinden we dat de basis van een dergelijke omgeving ligt in het zorgvuldig uitwerken van architectuurprincipes, gebaseerd op het ‘Zero Trust’-beleid.

Maar waarom zijn deze elementen zo belangrijk, en hoe kunnen ze jouw bedrijf ten goede komen?

Lees snel verder
Website-Header CTS IT
CTS IT
De rol van

architectuurprincipes

Architectuurprincipes vormen de ruggengraat van elke effectieve IT-strategie. Ze bieden een kader voor het nemen van beslissingen, het ontwerpen van systemen en het implementeren van technologieën op een manier die aansluit bij de bedrijfsdoelstellingen. Deze principes zorgen voor consistentie, optimaliseren prestaties, en verhogen de veiligheid binnen de IT-omgeving. Enkele kernprincipes zijn modulariteit, wat het mogelijk maakt om systemen in kleinere, beheersbare componenten op te delen; interoperabiliteit, om verschillende systemen naadloos met elkaar te laten samenwerken; en schaalbaarheid, zodat uw IT-infrastructuur kan groeien en zich kan aanpassen aan veranderende bedrijfsbehoeften.

 

Hoe beschermt een wachtwoordkluis mijn bedrijfsdata? Hoofd
De noodzaak voor

Zero Trust

Zero Trust is een beveiligingsmodel dat ervan uitgaat dat bedreigingen overal kunnen voorkomen, zowel binnen als buiten het netwerk, en dat daarom niets of niemand standaard vertrouwd wordt. Dit betekent dat elke poging tot toegang tot het systeem, ongeacht de oorsprong, moet worden geverifieerd, geautoriseerd en voortdurend gecontroleerd. De implementatie van een Zero Trust-architectuur vereist een grondige kennis van de IT-omgeving, inclusief gebruikers, apparaten, applicaties en datastromen. Door dit model te adopteren, kunnen bedrijven meer controle over hun netwerk en gegevens verkrijgen, waardoor de beveiligingspositie van de organisatie aanzienlijk wordt versterkt.

Binnen “Zero Trust” hanteren we in ieder geval de volgende 3 uitgangspunten:

 1. Verify Explicitly: Vertrouw niemand blindelings. Elke toegangspoging tot het netwerk, of het nu een gebruiker of apparaat is, moet streng worden geverifieerd met behulp van methoden zoals multifactor authenticatie.
 2. Least Privilege: Beperk de toegang tot het absolute minimum. Gebruikers krijgen alleen toegangsrechten die strikt noodzakelijk zijn voor hun taken, waardoor het risico op datalekken en misbruik wordt geminimaliseerd.
 3. Assume Breach: Ga ervan uit dat je netwerk al besmet is. Deze mentaliteit stimuleert constante monitoring en snelle respons op beveiligingsincidenten om schade te beperken.

In een volgende blog zullen we verder inzoomen op het Zero trust model.

 

Onze

Aanpak

Bij CTS IT staan we bekend om onze hands-on benadering en expertise in het implementeren van IT-oplossingen. Centraal in onze aanpak staat de samenwerking met een Solutions Architect. Deze professional duikt diep in de kern van jouw bedrijfsprocessen en de IT-omgeving die deze processen ondersteunt. Het doel? Het ontwerpen van een IT-architectuur die niet alleen naadloos aansluit bij jouw huidige bedrijfsvoering maar ook flexibel genoeg is om mee te evolueren met de veranderende markt en veiligheidseisen.

De wereld verandert snel, en de IT-behoeften van jouw bedrijf veranderen mee. Daarom is de door ons ontwikkelde architectuur allesbehalve statisch. Door het principe van ‘continuous design’ te omarmen, garanderen we dat jouw IT-omgeving zich continu aanpast aan nieuwe technologieën, bedrijfsmodellen en marktomstandigheden. Dit zorgt voor een oplossing dat zowel de huidige als toekomstige uitdagingen aankan.

De basis van onze aanpak wordt gevormd door solide architectuurprincipes die als ruggengraat van jouw omgeving fungeren. Deze principes dienen als leidraad bij elke beslissing die we nemen, van de keuze voor bepaalde technologieën tot de manier waarop we beveiliging integreren in jouw IT-landschap. Door deze principes consequent toe te passen, bouwen we samen een IT-omgeving die niet alleen veilig en efficiënt is, maar ook flexibel en schaalbaar.

 

in controle
voordelen van samenwerken

met CTS IT

Voordelen van Samenwerken met CTS IT

 • Oplossingen op basis van markstandaarden: Wij begrijpen dat elk bedrijf uniek is. Daarom leveren we geen one-size-fits-all oplossingen. Echter gebruiken we voor onze Architecturen wel markstandaarden. Samen met onze Solutions Architect ontwerpen we een IT-architectuur die specifiek is afgestemd op jouw behoeften en doelstellingen maar ook eenvoudig ondersteund kan worden door derden. Op deze manier voorkom je een single point of failure.
 • Toekomstbestendig: Door het principe van continuous design te omarmen, zorgen we ervoor dat jouw IT-omgeving niet alleen vandaag effectief is, maar ook morgen en in de toekomst kan blijven meegroeien met jouw bedrijf.
 • Veiligheid en Flexibiliteit: De door ons gehanteerde architectuurprincipes zorgen voor een veilige en tegelijkertijd flexibele IT-omgeving. Dit betekent dat je bedrijf beschermd is tegen hedendaagse dreigingen, terwijl het ook klaar is om nieuwe kansen te grijpen.
 • Expertise en Partnerschap: Onze Solutions Architect en het team van CTS IT bieden niet alleen hun expertise aan maar werken ook als een verlengstuk van jouw organisatie. We staan klaar om jou te ondersteunen en te adviseren op elk punt in jouw IT-reis.
In de snel veranderende IT-markt is IT architectuur een must have

voor elke organisatie die vooruit wil!

Luc Basie CTS IT
Start een traject

met Luc

l.basie@cts-it.nl
24 mei 2024

Modern security requires modern tools – Windows server 2022

In de dynamische wereld van IT-beveiliging is het essentieel om de modernste technologieën te gebruiken om je systemen te beschermen. Windows Server 2022 is ontworpen met een focus op beveiliging en biedt een scala aan functies om je infrastructuur te verdedigen tegen de meest geavanceerde bedreigingen.

24 mei 2024

Modern security requires modern tools – Windows 11

In de steeds evoluerende wereld van cyberbeveiliging is het cruciaal om bij te blijven met de nieuwste technologieën. Windows 11 is ontworpen met deze gedachte in het achterhoofd, en biedt een reeks nieuwe beveiligingsfuncties om jouw organisatie te beschermen tegen de meest geavanceerde bedreigingen.

25 april 2024

Inrichting en adoptie van Microsoft Copilot

Binnenkort verwachten we dat Microsoft Copilot ook in het Nederlands beschikbaar zal zijn. Een geweldige kans voor bedrijven om efficiëntie en kwaliteit in hun werkprocessen te verhogen! Maar hoe maak je hier concreet gebruik van?

25 april 2024

Wachtwoord manager

In het digitale tijdperk waarin bedrijven meer verbonden zijn dan ooit, rijst een kritieke vraag: hoe beveiligen we onze online data?

28 maart 2024

Wat kan ik met Microsoft Copilot

In deze blog vind je hoe Copilot je helpt vanuit de verschillende onderdelen van Microsoft 365, zoals Outlook, Word en Teams.

28 maart 2024

Hoe te starten met PowerBI rapportages

Herkenbaar?
• ‘Data is het nieuwe goud’, maar hoe verzilver ik dat binnen mijn organisatie?
• Onze Excel analyses vergen veel handwerk om te verversen en zijn te complex om echt inzicht te geven
• Regelmatig worden afwijkingen tussen onze systemen te laat opgemerkt. Dat kost ons veel tijd en geld.

28 februari 2024

Toekomstperspectief voor het MKB

In de snel veranderende IT-markt wordt het gaspedaal in 2024 nog harder ingetrapt. IT architectuur is een “must have” voor elke organisatie die vooruit wil.

28 februari 2024

De sleutel tot een veilige en efficiënte IT-omgeving

In de snel veranderende IT-markt wordt het gaspedaal in 2024 nog harder ingetrapt. IT architectuur is een “must have” voor elke organisatie die vooruit wil.

24 maart 2023

Geef hackers geen kans: onze kijk op IT-veiligheid

Deze blog gaat dieper in op IT-veiligheid. Ben je benieuwd naar onze visie op security en — nog belangrijker — hoe wij je organisatie hierin kunnen helpen? Lees dan snel verder

Security Awareness voor bedrijven
19 december 2022

IT-ondersteuning van CTS IT

Iedere organisatie is anders. Daarom heeft elk bedrijf ook andere behoeften. Bij CTS IT vind je alle mogelijke IT-diensten onder één dak. Wij vinden namelijk dat IT-ondersteuning maatwerk is.

Automation
02 december 2022

Onze IT-oplossingen maken het leven makkelijk

De meest passende IT-oplossingen maken je leven niet alleen makkelijker. Ze helpen je bedrijf naar een volgend niveau tillen.

15 september 2022

De 5 stappen van CTS IT!

Whitepaper Hybride IT CTS IT
08 september 2022

Is flexibel werken de toekomst!

20 juni 2022

Wie in de cloud werkt is klaar voor de toekomst

15 juni 2022

Aansluiten op je bedrijfscultuur

Whitepaper On-premise IT-ondersteuning
16 mei 2022

On-premise | Waar horen jouw IT-systemen thuis?

On-premise betekent dat je alle IT-systemen op eigen locatie hebt. Servers en netwerkapparatuur zijn allemaal te vinden binnen de muren van jouw bedrijfspand. Je staat zelf in voor aankoop, onderhoud en beveiliging van hardware en software. Kortom:Je hebt al je IT volledig in eigen beheer. Dat klinkt voor sommigen ouderwets, maar er zijn nog altijd […]

Support-CTS-IT
03 mei 2022

IT-ondersteuning, wat verwacht jij van een IT-partner?

CTS IT onderscheidt zich op IT-ondersteuning, terwijl het in de markt meer en meer als een commodity dienst wordt gezien. Daarbij gaat het doorgaans om het leveren van technische kennis, van waaruit continuïteit wordt geboden op de bestaande situatie. Wij leveren bij onze klanten het bewijs dat het anders kan (en moet). Dit uit zich […]

Whitepaper Hybride IT CTS IT
23 maart 2022

Download gratis onze Whitepaper Hybride IT

Je kent de term ‘hybride’ misschien uit de automotive. Onder de motorkap van een hybride auto vind je twee aandrijfvormen. Dat geldt ook voor hybride IT. Hybride maakt zowel gebruik van de cloud als IT on premise. Het is een stap in de digitale transformatie die zo kort of lang kan duren als voor je […]

03 maart 2022

Beschermen tegen ransomware en cyberaanvallen: zo doe je dat

Beschermen tegen ransomware en cybercriminaliteit is niet gemakkelijk. Hackers zijn vernuftig; het is een constant kat-en-muisspel.

Arjan van Loon Inside Sales Engineer CTS IT
09 augustus 2021

Digitale transformatie in 5 heldere stappen

Digitale transformatie is een term die je veel ziet op onze website. Onze collega Arjan van Loon vertelt wat de 5 stappen van CTS IT precies inhouden. Inhoud : Evovle or die Wat betekent dit concreet voor mij Know me Guide me Support me Modernize me Transform me Evolve or die Al langere tijd roepen […]

Teams-and-workspace-blog-header 1200x500
02 juli 2021

Microsoft Teams als jouw moderne werkplek

Sommige bedrijven gebruiken Microsoft Teams enkel als chat of video tool voor vergaderingen. Maar er schuilt nog meer achter dit powerhouse product van Microsoft

CTS-IT-Goud-uit-de-cloud-1200x628
10 juni 2021

Goud uit de cloud

Goud uit de cloud   De toekomst zit in de #cloud. Is jouw onderneming hier dan ook klaar voor? In zijn laatste blog over de Cloud legt onze collega Rik Maassen uit of jij klaar bent voor deze stap! Leestijd 5 minuten. Inhoud : Cloud is zeker de toekomst De term ‘cloud’ Geen zorgen over […]

CTS IT Top tien Teams linkedin & Facebook Arjan van Loon
25 maart 2021

Teams Top Tien deel 6

In deze zesde editie van de Teams Top Tien praten we je graag bij over alle nieuwe ontwikkelingen in Teams!

CRM ERP
22 maart 2021

Keuzestress: CRM of ERP?

CRM of ERP: een vraag die veel ondernemers bezighoudt. Rik Maassen duikt dieper in op het antwoord in deze blog.

Power BI
09 maart 2021

Bedrijfsprocessen optimaliseren in het Power Platform

Bedrijfsprocessen automatiseren zónder programmeerkennis? Dat kan eenvoudig met het Power Platform! In 15 minuten bouw je je eigen app.

IoT moderne werkplek +
24 februari 2021

Visieblog 2021

Moderne werkplek +, collaboration, security en powerplatforms en niet te vergeten Digitale transformatie. Daar draait het dit jaar om.

20 mei 2020

Vijf tips om Power BI (direct) in te zetten binnen jouw organisatie

Wij geven je met deze vijf tips een vliegende start voor de inzet van Power BI binnen jouw organisatie.

20 mei 2020

Reserveringssysteem Microsoft Bookings: een praktijkcase

Een online reserveringssysteem om jouw relaties zelf afspraken te laten maken. Daarmee geen papieren agenda meer. Recent zijn er weer een aantal handige functies toegevoegd aan deze handige Microsoft app. Eenvoudig in te zetten binnen jouw organisatie!

11 december 2019

Maak het verschil met de moderne werkplek

De moderne werkplek brengt je veel voordelen en in vier stappen ben je al zover. Lees erover de whitepaper Transitie naar de moderne werkplek. Ontdek de succesformule van CTS IT voor jou, je bedrijf en je medewerkers.

01 maart 2019

IT voor een betere wereld

Als groeiende speler in de IT-markt nemen we onze verantwoordelijkheid. Innovators die werken aan terugdringing van de plastic soep ondersteunen we van harte.

14 januari 2019

Stap over van Windows 7 naar Azure

Werk je nog met Windows 7 of Server 2008? Over een jaar niet meer en wij helpen je met een veilige overstap!

18 oktober 2018

De basis van CTS IT

Als er iemand bij ons komt solliciteren, kijk ik natuurlijk of hij of zij verstand heeft van ICT. Maar dat is niet het belangrijkste. Vaardigheden zijn te trainen, iemands karakter vind ik veel belangrijker. Het adagium is echt op CTS IT van toepassing.

Waarom CTS-IT

 • #01
  Advies
 • #02
  In control
 • #03
  Digitale transformatie
Aanmelden

Nieuwsbrief

Nullam malesuada imperdiet ipsum, eget venenatis velit bibendum nec. Etiam non hendrerit dui. Curabitur fermentum nisl in erat convallis, nec facilisis dolor fringilla.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.