Support

MFA: Multi Factor Authenticatie

MFA staat voor Multi Factor Authenticatie. Zoals de naam al aangeeft authentiseert de gebruiker zich op meerdere manieren. Door een extra authenticatie toe te voegen vervalt de noodzaak om ingewikkelde wachtwoorden te bedenken!

Multi Factor Authentication CTS IT Header
CTS-IT-SSO-Laptop op lunchtafel

De tweede factor

Immers, alleen de betreffende eindgebruiker heeft de tweede factor in handen. De eerste factor, het wachtwoord, kan gestolen worden. De tweede factor niet, dit betreft een automatisch gegenereerde melding op de smartphone van de gebruiker. Zo kan een rondslingerend wachtwoord nooit zorgen voor ondeugdelijke toegang tot het systeem.

Multi Factor Authentication CTS IT Ede

Basisbeveiliging voor jouw omgeving

MFA is beschikbaar op zowel on-premise, hybride als cloud omgevingen. We adviseren deze techniek toe te passen. Anno 2021 is dit de basisbeveiliging voor jouw omgeving. Om het gebruikersgemak niet uit het oog te verliezen, bespreken we altijd hoe vaak en waar MFA toegepast wordt. Wanneer een medewerker vanuit een veilige omgeving (bijvoorbeeld het kantoor) inlogt, kan een melding bijvoorbeeld vermeden worden. Logt dezelfde gebruiker met een ander apparaat of vanaf een andere locatie in, dan wordt automatisch wél naar de smartphone-authenticatie gevraagd.

CTS IT levert MFA standaard op alle oplossingen. Veiligheid is een onmisbare factor in elke IT-omgeving. Wij hebben hier 24/7 aandacht voor.

CTS IT Veenendaal Pagina foto

Wat levert MFA jou op?

Functioneel
Minder wachtwoordenstress. Een wachtwoord is van ondergeschikt belang. Op basis van vooraf gedefinieerde voorwaarden wordt het gebruikersgemak zo optimaal mogelijk gehouden.

Technisch
Er wordt gebruik gemaakt van een smartphone app. Deze is beschikbaar op Android en iOS devices. De gebruiker ontvangt een pop-up melding zodat hij of zij zich snel toegang kan verlenen. Deze techniek is toe te passen op vrijwel elke up-to-date omgeving, ongeacht cloudkoppelingen

Financieel
Deze oplossing levert niet direct geld op. Wel wordt er een stuk extra zekerheid geboden op de IT-omgeving. Zaken als datalekken worden met deze techniek een stuk lastiger. Door je organisatie zo goed mogelijk te beschermen, worden financiële verrassingen in geval van een hack tot een minimum beperkt!

Meer over digitale transformatie
“Als ik CTS IT een cijfer moet geven voor de projectuitvoering naar ons nieuwe kantoor geef ik ze een 9,5”
Johan Hardeman

Directeur - Hardeman Veenendaal

Bekijk al onze referenties
Starten met

Digitale transformatie

CTS IT heeft de antwoorden op al jouw IT-vragen. We zijn ervan overtuigd dat IT het kloppend hart is van iedere organisatie. Bovendien speelt IT een doorslaggevende rol in alle vraagstukken van vandaag en morgen.

Wij geloven dat je altijd en overal de vrijheid moet hebben om te werken én leven zoals jij wil. Daarvoor zijn onze veilige en eenvoudige IT-oplossingen bedacht: om jouw leven leuker en succesvoller te maken.

Hannes De Paauw Algemeen Directeur CTS IT
Neem contact op met

Samen met Hannes

h.de.paauw@cts-it.nl
06-53337823
Dmarcian CTS IT
Vmware CTS-IT-B.V
HPE-CTS-IT-B.V
workspace365-logo
Printix-CTS-IT-B.V
Exlaimer-CTS-IT-B.V