Support
CTS-IT-Goud-uit-de-cloud-1200x628

Goud uit de cloud

Goud uit de cloud

 

De toekomst zit in de #cloud. Is jouw onderneming hier dan ook klaar voor? In zijn laatste blog over de Cloud legt onze collega Rik Maassen uit of jij klaar bent voor deze stap!

Leestijd 5 minuten.

Inhoud :

Cloud is zeker de toekomst

 

Goud uit de cloud! Een zin die veel gebruikt wordt. Wij geloven zeker in de cloud, voor iedereen. De vraag is alleen, wanneer is iedereen daar klaar voor? De cloud is zeker de toekomst, maar de exacte termijn is voor elke organisatie weer anders.

Want ben jij of is jouw organisatie al wel cloud-ready? Daar kom je achter na het lezen van mijn blog.

De term ‘cloud’

 

Eerst maar eens de term ‘cloud’. Wat bedoelen we daar eigenlijk mee? Kort samengevat betekent dit dat je complete IT-voorziening in een publiek datacenter opgeslagen wordt. Deze kunnen namelijk niet zweven door de lucht. Ze hebben altijd een stabiele basis nodig en met een internetverbinding kun je deze altijd bereiken. Voor de eindgebruiker lijkt het dus alsof je omgeving altijd boven je in de lucht hangt. Kort door de bocht “het is data wat je niet kan zien, maar dat je altijd binnen handbereik hebt”. Je hoeft alleen maar een mobiel, laptop of een ander apparaat met een internet verbinding bij de hand te hebben!

 
 

Geen zorgen over fysieke servers

 

Het grootste voordeel van de cloud is dat je geen zorgen meer hebt over je fysieke servers. Deze worden gegarandeerd beschikbaar gehouden door spelers als Microsoft of Amazon. CTS IT hanteert het principe ‘Microsoft First’. .

Niet zozeer omdat zij aardiger zijn dan bijvoorbeeld Amazon of Google maar wel omdat ruim 80% van alle gebruikers ervaring heeft met Microsoft Windows en/of Microsoft Office. Om het jou zo makkelijk mogelijk te maken is onze basis Microsoft, wel zo vertrouwd. Natuurlijk kan Microsoft niet alles goed én leggen we niet de risico’s bij één speler neer. Daarom zorgen we ervoor dat back-ups bijvoorbeeld ook bij een onafhankelijke aanbieder of zelfs bij ons in het pand worden opgeslagen. 

 

Financieel gezien werkt de cloud bijna uitsluitend met abonnementen. Hierdoor ben je flexibel in je afname en hoef je niet te investeren in een complete serveromgeving. Zie het als lease, je betaalt de omgeving per maand, precies voor wat je gebruikt. Niet meer en niet minder.  

Specifieke applicaties

 

Dan zijn er nog de specifieke applicaties waar mee gewerkt wordt. Denk aan een ERP-systeem of CRM-applicatie. Anno 2021 zijn er steeds meer leveranciers die hun software als een cloudapplicatie aanbieden. Gewoon via de browser.  


Moderne werkplek

 

Al met al moet je aan veel componenten denken. Behalve bij CTS IT. Wij hebben namelijk de belangrijkste diensten gebundeld in onze moderne werkplek. Deze online werkplek is benaderbaar met een notebook, tablet of smartphone. Op een veilige manier, dus met MFA en SSO, beschik je altijd over je e-mail, bestanden en veilige logins naar je applicaties. Inclusief de juiste licenties en de full-service ondersteuning die bij CTS IT hoort. 

Lees ook de andere blog’s van Rik Maassen :

Keuzestress: CRM of ERP?

 


Bekijk onze oplossingen

Lees ook onze andere blog’s

 

 

Terug naar kennisbank
Printix-CTS-IT-B.V
Dmarcian CTS IT
HPE-CTS-IT-B.V
workspace365-logo
Vmware CTS-IT-B.V
Exlaimer-CTS-IT-B.V