Support
Jouw IT security naar

Een hoger niveau

Een cyberaanval volledig voorkomen is bijna niet mogelijk. Wel kun je de gevolgen ervan aanzienlijk verkleinen. Daar helpt CTS IT je bij. Door specifieke maatregelen te nemen, beveiligen we jouw organisatie tegen cybercriminaliteit en de gevolgen daarvan.

Er zijn een aantal maatregelen die je altijd moet treffen om de digitale voor- en achterdeur van je organisatie te beveiligen..

Remon Security Officer CTS IT
CTS IT Security pagina “Een cyberaanval is als een digitale hartstilstand”
“Een cyberaanval is als een

Digitale hartstilstand”

Cyberaanvallen liggen altijd op de loer en de kans dat je bedrijf slachtoffer wordt is steeds groter. Het is daarom van groot belang om je bewust te zijn van de kwetsbaarheden in je organisatie. Iedereen vind het de normaalste zaak van de wereld om een inbraakmeldinstallatie in je bedrijfspand te hebben. En ook digitale toegangscontrole is gelukkig steeds meer vanzelfsprekend.

Vandaag de dag is digitale toegangscontrole zelfs minstens zo belangrijk als inbraakpreventie. Wie adviezen voor betere cybersecurity in de wind slaat, riskeert namelijk een lange downtime (gemiddeld 21 dagen). Dat is de periode dat een bedrijf niet kan functioneren na een cyberaanval. Maak zelf de rekensom: wat kost het per dag wanneer de bedrijfsvoering compleet stil ligt? Vermenigvuldig dat eenentwintig keer en je hebt alleen nog maar de eerste kostenpost van een cyberaanval berekend.

Veilige thuisomgeving Dit zorgt ervoor dat cyberaanvallen als een schot hagel plaatsvinden.

Risico = kans x impact

Het risico dat jouw organisatie slachtoffer wordt van cybercriminaliteit is elke dag groter. Die toename is te verklaren door de vernuftigheid van cybercriminelen. Inmiddels zit er een uitgebreide criminele keten achter elke aanval. Deze keten bestaat uit diverse ‘organisaties’ die sluw samenwerken en daardoor op grote schaal slachtoffers maken.

Dit zorgt ervoor dat cyberaanvallen als een schot hagel plaatsvinden. Waar 5 jaar geleden een crimineel nog een moedwillige aanval op een interessant slachtoffer pleegde, worden er nu massaal hackpogingen ondernomen waarvan soms wel honderden bedrijven tegelijk slachtoffer zijn.

Kortom: de kans om slachtoffer te worden van een cyberaanval is groter dan ooit. En dat risico wordt dagelijks groter. Het is dus niet meer een vraag van óf je doelwit wordt, maar wanneer. De wereld verandert, en jij moet mee veranderen.

Meer over digitale transformatie
CTS-Databeveiliging-1
DATA

CTS Databeveiliging

Data is jouw digitale geld. Zonder de data ben je niet in staat om je organisatie goed te laten functioneren, je bedrijfsproces kan niet zonder jouw bedrijfsdata. Het is dan ook een ‘no-brainer’ dat je data goed beschermt moet zijn. De eerste maatregel is jezelf verzekeren van een goede backup oplossing. Binnen een on-premise omgeving omvat dit een lokale en off-site backup. We leggen je graag uit wat de beste retentie is!

Binnen een hybride of cloud omgeving is een backup van je online data een must. Door middel van onze Microsoft 365 back-up dienst ben je altijd verzekerd van een realtime backup in de cloud.

Een back-up is een redmiddel in geval van nood. Je wilt jezelf beschermen tegen gevaren van buitenaf. Defender for Office 365 is daarom een essentiële tool. De functionaliteiten worden vrijgegeven vanuit een Microsoft licentie. Onze experts kennen alle ins en outs van deze tool en stellen deze graag voor je in. Onze monitoring zorgt ervoor dat er realtime actie wordt ondernomen op potentiële gevaren.

CTS-Identiteitbeveiliging-CTS IT
IDENTITEIT

CTS Identiteitsbeveiliging

Aan data alleen heb je niets. Fysieke mensen zorgen ervoor dat je data gebruikt wordt in je bedrijf. Het gaat er wel om dat je zeker weet dat de juiste mensen bij jouw data kunnen. Met identiteitsbeveiliging biedt CTS IT jou deze zekerheid. Daarom is een veilige toegang het belangrijkste, door middel van een meervoudige verificatie ben je er zeker van dat uitsluitend bevoegde personen inloggen op jouw omgeving.

Wanneer eenmaal ingelogd wil je het jouw gebruiker zo eenvoudig mogelijk maken. Weg met een diversiteit aan wachtwoorden, inloggen op basis van Single Sign On is een vereiste. Hiermee voorkom je dat wachtwoorden gaan rondslingeren (met alle gevolgen van dien) én weet je dat je medewerkers uitsluitend vanuit jouw veilige omgeving inloggen op applcaties (van derden).

 

 

CTS-Apparaatbeveiliging CTS IT
APPARAAT

CTS Apparaatbeveiliging

Naast de data en de gebruiker moet ook het apparaat veilig zijn. Of het nu een notebook, vaste computer of smartphone betreft: je wilt zeker zijn van een solide oplossing. Door middel van onze dienst apparaatbeheer ben je er zeker van dat de laatste updates zijn geïnstalleerd.

Op een apparaat zijn diverse processen actief. Deze zorgen ervoor dat bijvoorbeeld Microsoft Word opstart. Op de achtergrond zijn er nog veel meer processen die zorgen voor een goede werkervaring. De gebruiker merkt dit niet, hackers weten het wel. Door slimme processen te ontwikkelen zijn hackers in staat een apparaat te misbruiken. Met onze Endpoint Detection en Response monitoren we constant de processen op een werkplek. Afwijkende processen worden direct geblokkeerd.

Wouter-Balk-Bim-Creators
“Bij CTS IT begrijpen ze wat je nodig hebt. We zijn geen nummer maar we hebben een relatie. CTS IT is integer en biedt een proactieve “service as a service”.”
Wouter Balk

Directeur - BIM Creators werkt nu volledig vanuit de cloud

Lees het verhaal van BIM Creators
Wil jij weten hoe jij een

CYBERAANVAL KAN VOORKOMEN

CTS IT heeft de antwoorden op het gebied van Cybersecurity. We zijn ervan overtuigd dat IT het kloppend hart is van iedere organisatie. Bovendien speelt IT een doorslaggevende rol in alle vraagstukken van vandaag en morgen.

Wij geloven dat je altijd en overal de vrijheid moet hebben om te werken én leven zoals jij wil. Daarvoor zijn onze veilige en eenvoudige IT-oplossingen bedacht: om jouw leven leuker en succesvoller te maken.

Hannes-de-Paauw-Algemeen-Directeur-CTS-IT
Start een traject

Samen met Hannes

h.de.paauw@cts-it.nl
06-53337823
HPE-CTS-IT-B.V
Microsoft Partner
Dmarcian-CTS-IT-B.V
Vmware CTS-IT-B.V
Printix-CTS-IT-B.V
Exlaimer-CTS-IT-B.V