MFA: Multi Factor Authentication

Een simpel wachtwoord is voldoende!

MFA staat voor Multi Factor Authentication. Zoals de naam al aangeeft authentiseert de gebruiker zich op meerdere manieren.  Door een extra authenticatie toe te voegen vervalt de noodzaak om ingewikkelde wachtwoorden te bedenken!

De tweede factor

Immers, alleen de betreffende eindgebruiker heeft de tweede factor in handen. De eerste factor, het wachtwoord, kan gestolen worden. De tweede factor niet, dit betreft een automatisch gegenereerde melding op de smartphone van de gebruiker. Zo kan een rondslingerend wachtwoord nooit zorgen voor ondeugdelijke toegang tot het systeem.

MFA-CTS-IT-Dienst-pagina
MFA Multi Factor Authentication

Voordelen Multi Factor Authentication

CTS IT Connect Icoon

Minder wachtwoordenstress

CTS IT Treasure icoon

Smartphone app

CTS IT Simplify icoon

Een stuk extra zekerheid

Heb je vragen of je wil je een afspraak inplannen

Basisbeveiliging voor jouw omgeving

MFA is beschikbaar op zowel on-premise, hybride als cloud omgevingen. We adviseren deze techniek toe te passen. Anno 2021 is dit de basisbeveiliging voor jouw omgeving. Om het gebruikersgemak niet uit het oog te verliezen, bespreken we altijd hoe vaak en waar MFA toegepast wordt. Wanneer een medewerker vanuit een veilige omgeving (bijvoorbeeld het kantoor) inlogt, kan een melding bijvoorbeeld vermeden worden. Logt dezelfde gebruiker met een ander apparaat of vanaf een andere locatie in, dan wordt automatisch wél naar de smartphone-authenticatie gevraagd.

CTS IT levert MFA standaard op alle oplossingen. Veiligheid is een onmisbare factor in elke IT-omgeving. Wij hebben hier 24/7 aandacht voor.

Wat levert MFA jou op?

Functioneel
Minder wachtwoordenstress. Een wachtwoord is van ondergeschikt belang. Op basis van vooraf gedefinieerde voorwaarden wordt het gebruikersgemak zo optimaal mogelijk gehouden.

Technisch
Er wordt gebruik gemaakt van een smartphone app. Deze is beschikbaar op Android en iOS devices. De gebruiker ontvangt een pop-up melding zodat hij of zij zich snel toegang kan verlenen. Deze techniek is toe te passen op vrijwel elke up-to-date omgeving, ongeacht cloudkoppelingen

Financieel
Deze oplossing levert niet direct geld op. Wel wordt er een stuk extra zekerheid geboden op de IT-omgeving. Zaken als datalekken worden met deze techniek een stuk lastiger. Door je organisatie zo goed mogelijk te beschermen, worden financiële verrassingen in geval van een hack tot een minimum beperkt!

Vertel mij meer