Support
Hannes-de-Paauw-Visie-2022

Visie 2022

Digitale transformatie sneller dan ooit!

Mijn verwachting is dat door Covid-19 de digitale transformatie met minstens drie jaar is versneld. Door de digitale transformatie moeten mensen bovendien constant werken aan hun digitale vaardigheden. We zien dat onder andere Teams daarin een grote rol heeft. Dat is immers een veelgebruikt programma om op afstand samen te werken. En vergeet natuurlijk niet security en awareness, belangrijke thema’s omtrent het thuiswerken.

Dat Covid-19 een enorme economische neergang veroorzaakt in veel branches, is duidelijk. Echter voorspel ik dat digitale innovatie een grote rol gaat spelen in het economisch herstel na de pandemie. Denk bijvoorbeeld aan hybride werken.

Hannes de Paauw,
Directeur CTS IT & CTS IoT

Hybride werkrealiteit niet meer weg te denken

Met de hybride werkrealiteit bedoel ik een mix van werken op de zaak en werken vanuit huis. Ook dat wordt in hoog tempo toegepast in steeds meer organisaties. Dat vraagt om een gestructureerde digitale verbondenheid met moderne IT-infrastructuur. Inmiddels draaien de moderne werkplekken van CTS IT al drie jaar op ons eigen platform in Microsoft. Daar zijn we hartstikke trots op! Ik zie bovendien dat de omarming en het begrip moderne werkplek groeit. Voor ons is dat een bevestiging dat we de juiste koers aanhouden

CTS IoT is een feit!

In mijn blog van 2021 gaf ik het al aan: Internet of Things is de toekomst van de slimme werkplek. Inmiddels is de website van CTS IoT live.

Vanuit onze visie op IT kunnen we nu onder andere bijdragen aan een gezond werk- en leefklimaat met slimme sensoren.

Zelfs het meten van fijnstof en vluchtige gassen (TVOC) is daarmee mogelijk. Je kunt Internet of Things daarom onder andere inzetten voor het monitoren van een gezond klaslokaal of kantoor. Die cijfers kunnen we visualiseren met Power BI Dashboard.

De War of Talent loopt hoog op

De War of Talent – schaarste van goed IT-personeel en stijgende loonkosten – is geen nieuwe trend. Het tekort wordt wel steeds groter, onder andere door de versnelde digitale transformatie. Dat zorgt namelijk voor veel werk in IT. We zien daardoor ook verdere automatisering van gestandaardiseerde werkzaamheden.

Consolidaties binnen de IT-markt gaan ongestoord door. Veel van onze nieuwe IT-collega’s komen van private equity bedrijven af. CTS IT is en blijft private owned. Dat is voor veel collega’s de reden om bij ons te willen werken. Toch blijft de War on Talent voor elke organisatie een uitdaging, en gaat het ongetwijfeld veel vernieuwing in IT in gang zetten.

Security was nog nooit zo belangrijk

Last but not least: security. Ik kan niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk een goed securitybeleid is. Dat geldt zowel op de zaak als thuis. Daar zorg je voor met de juiste updates en virusscanners, maar ook awareness onder medewerkers en Multi-Factor Authenticatie (MFA) zijn essentieel. Collega Richard geeft in deze whitepaper 9 handige tips om je security op orde te brengen.

CTS IT blijft ook in 2022 vol op het thema security inzetten. Inmiddels zijn we onder andere ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd. Alles draait daarbij om informatiebeveiliging. We zijn bovendien Microsoft GOLD gecertificeerd. Techniek is immers minstens zo zwaarwegend.

Maak je klaar voor de toekomst

Benieuwd hoe CTS IT jou helpt je organisatie klaar te stomen voor de toekomst? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Terug naar kennisbank
workspace365-logo
Dmarcian CTS IT
HPE-CTS-IT-B.V
Vmware CTS-IT-B.V
Printix-CTS-IT-B.V
Exlaimer-CTS-IT-B.V