Support
Automatiseren & analyseren

Power BI

Data analyse is nog nooit zo eenvoudig geweest. Geen handmatige acties met draaitabellen, vergelijkingen of macro’s maar volledig geautomatiseerd inzicht in je persoonlijke dashboard. Dat is in het kort wat Power BI voor jou doet. Je ontwikkeld een rapport met voor jou belangrijke informatie. Vervolgens heb je dagelijks, of zelfs per uur, actuele informatie. Kortom, alleen het analyseren blijft over!

CTS IT ON-Premise Ede
CTS-IT Power BI Blog Arjan van Loon

Wat kan ik allemaal zelf met Power BI?

In de eerste fase van het verzamelen van data uit je bronsystemen heb je een partner nodig die weet hoe je verbinding legt met jouw bronsystemen. Een rechtstreekse koppeling met jouw bedrijfsapplicatie ligt misschien voor de hand. Voor de langere termijn is dat niet altijd de meest efficiënte oplossing. Het loont om na te denken over een oplossing waarin data eerst verzameld wordt om het vervolgens in Power BI direct te kunnen gebruiken. CTS IT denkt mee hoe je op de meest slimme en veilige manier jouw data kunt verzamelen. Met als doel? Dat de gehele organisatie ook echt naar dezelfde data kijkt. Zo zetten we samen in op een robuuste oplossing die klaar is voor de toekomst. Daarbij doorlopen we per informatiebehoefte altijd de volgende stappen: verzamelen, bewerken, visualiseren en automatiseren.

CTS-IT-Power-BI-Diensten-pagina

Welke rol heeft CTS IT?

Wil je Power BI goed inzetten? Dan is het van belang om goed na te denken welke bronnen geschikt zijn voor de gewenste informatiebehoefte. Daarna volgt al snel de vraag hoe een rapport of dashboard eruit moet zien. Is je informatiehuishouding nog niet op orde?  Daarin sta je niet alleen! Door de ruime ervaring van CTS IT weten wij hoe we data slim kunnen verzamelen en gestructureerd klaar moeten zetten. Met behulp van een nulmeting bepalen we samen een vertrekpunt en een stip aan de horizon. Zo bouwen we samen een toekomstgerichte oplossing. Hiermee zet jij een belangrijke stap om een data-gedreven organisatie te worden en veel repeterende taken te automatiseren.

CTS-IT-Vacature-Klantencoördinator

Wat levert Power BI jou op?

Functioneel

Met Power BI kun je data op een consistente wijze verzamelen en ga je repeterende taken automatiseren. Denk aan handmatige exports van bijvoorbeeld financiële data uit je ERP- of CRM-applicatie. Er zijn nog genoeg bedrijven die bijvoorbeeld meerdere keren per maand dezelfde Excel exports handmatig bewerken om er iets leesbaars van te maken. Met Power BI ben je in staat om deze informatie automatisch te bewerken, te vernieuwen en vervolgens eenvoudig te delen binnen jouw organisatie. Dit levert al snel een besparing op van enkele uren per persoon per maand.

Technisch

Toegang tot rapportage en dashboards is centraal te beheren. Mag een gebruiker of klant bepaalde data bijvoorbeeld niet zien, dan zijn er diverse mogelijkheden om deze data af te schermen. Moet een rapport automatisch of bijna realtime vernieuwd worden? Het is allemaal mogelijk!

Financieel

Met Power BI is veel handmatig werk te automatiseren. Dit levert al snel 8 uur per gebruiker per maand op. Na een gedegen opbouw wordt alle data regelmatig automatisch klaargezet. Qua abonnement is Power BI interessanter dan vele andere BI oplossingen: € 8,40 per gebruiker per maand.

Meer over digitale transformatie
“Als ik CTS IT een cijfer moet geven voor de projectuitvoering naar ons nieuwe kantoor geef ik ze een 9,5”
Johan Hardeman

Directeur - Hardeman Veenendaal

Bekijk al onze referenties
Starten met

Digitale transformatie

CTS IT heeft de antwoorden op al jouw IT-vragen. We zijn ervan overtuigd dat IT het kloppend hart is van iedere organisatie. Bovendien speelt IT een doorslaggevende rol in alle vraagstukken van vandaag en morgen.

Wij geloven dat je altijd en overal de vrijheid moet hebben om te werken én leven zoals jij wil. Daarvoor zijn onze veilige en eenvoudige IT-oplossingen bedacht: om jouw leven leuker en succesvoller te maken.

Hannes De Paauw Algemeen Directeur CTS IT
Neem contact op met

Samen met Hannes

h.de.paauw@cts-it.nl
06-53337823
workspace365-logo
HPE-CTS-IT-B.V
Vmware CTS-IT-B.V
Printix-CTS-IT-B.V
Exlaimer-CTS-IT-B.V
Dmarcian CTS IT