Support
Terug naar kennisbank
Cyberaanvallen een

Ernstige bedreiging

Cyberaanvallen vormen een ernstige bedreiging voor elke organisatie, groot of klein. Hackers proberen voortdurend toegang te krijgen tot jouw systemen en bedrijfsgegevens, om je vervolgens onder druk te zetten hen te betalen voor de toegang tot je eigen IT-omgeving. Omdat continuïteit van IT voor iedere organisatie belangrijk is, vormt ook iedereen een potentieel doelwit. 

Lees snel verder
CTS-IT-Pagina-Header
Security-Businesspartner
IT &

Security businesspartner

Als jullie IT en Security businesspartner, bieden we een breed scala aan dienstverlening ter voorkoming van incidenten. Helaas is absolute garantie tegen cybercriminaliteit een utopie, daarom blijft ook de bewaking van je omgeving essentieel. Deze blog vertelt je wat daarvoor nodig is en hoe we dat vanuit CTS IT hebben vormgegeven. 

Security-DIensten
Waarom is dit

Belangrijk voor mijn organisatie

We hoeven je vast niet meer uit te leggen welke gevolgen een cyberaanval kan hebben op je organisatie. Ook zal je waarschijnlijk maatregelen hebben genomen om je omgeving af te schermen, zoals één van onze Securitydiensten. Maar wat als een aanvaller toch een hiaat weet te vinden? Ben je dan in staat dat tijdig op te sporen, de gevolgen te beperken en de omgeving te herstellen? 

Wanneer je betrokken raakt bij een cyberaanval, verloopt dat vrijwel altijd volgens een vast patroon. De verschillende stappen vinden plaats over een langere periode, waarbij tijdige detectie bepalend is of de crimineel succesvol zal zijn. Voorbereiding is dan ook essentieel! Door een incident tijdig op te sporen én inzicht te hebben in de acties van de hacker is herstel van de situatie eenvoudiger, sneller uit te voeren en minder kostbaar. Ook kan een snelle reactie reputatieschade tegen gaan, door het lekken van gevoelige data voor te zijn. 

LAptop-SIEM-CTS-IT
Hoe helpt de

dienstverlening van CTS IT mij? 

Vanuit ‘CTS Managed Security’ bieden wij een pro-actieve beveiligingsoplossing. Deze is gebaseerd op ons SIEM platform, wat staat voor Security Information and Event Management. SIEM verzamelt, aggregeert en analyseert grote hoeveelheden gegevens uit de toepassingen, apparaten, servers en gebruikers van jullie organisatie. We kunnen aanvallen detecteren en blokkeren, nog voordat ze jouw bedrijfsactiviteiten schade berokkenen. 

Vanuit de dienst zijn de securitymeldingen voor zowel jullie zelf als onze specialisten inzichtelijk, vanuit een online te raadplegen rapportage. De informatie kan worden gedeeld met auditors/accountants, waarmee de dienst een belangrijk instrument is rondom jullie compliancy (ISO27001 en NIS2.0).

Meer in detail is SIEM opgebouwd uit de volgende 2 componenten: 

  1. security information management (SIM): verzamelt en bewaart logbestanden van verschillende bronnen in een centrale database, waar ze worden genormaliseerd, gecorreleerd en geïndexeerd voor analyse. 
  2. security event management (SEM): monitort de logbestanden in real-time op zoek naar verdachte activiteiten of afwijkingen van de normale patronen, en genereert waarschuwingen of alarmen wanneer er iets misgaat. Daarbij wordt gebruik gemaakt van kunstmatige intelligentie (AI).  

Samen vormen SIM en SEM een krachtig systeem dat inzicht geeft in de beveiligingsstatus van jullie omgeving. 

Wil je meer weten

Over onze CTS Managed Security Dienst

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. We vertellen je graag meer over hoe we jou kunnen helpen om jouw organisatie veiliger te maken met SIEM. 

Vincent Breas Commercieel Manager CTS IT
Neem contact op

Met Vincent

v.breas@cts-it.nl
06-57143991
HPE-CTS-IT-B.V
Printix-CTS-IT-B.V
Dmarcian CTS IT
Vmware CTS-IT-B.V
workspace365-logo
Exlaimer-CTS-IT-B.V