Support
Terug naar kennisbank
Hoe te starten met

Power BI rapportages

Herkenbaar?

• ‘Data is het nieuwe goud’, maar hoe verzilver ik dat binnen mijn organisatie?
• Onze Excel analyses vergen veel handwerk om te verversen en zijn te complex om echt inzicht te geven
• Regelmatig worden afwijkingen tussen onze systemen te laat opgemerkt. Dat kost ons veel tijd en geld.

We hebben allemaal behoefte aan meer inzicht, terwijl we worden overspoeld met een waterval aan data. In deze blog neem ik je mee in de belangrijkste stappen bij het maken van een eerste Power BI rapportage, waarmee we inzicht krijgen wat gaat helpen in aansturing en besluitvorming.

PowerBI biedt een oplossing waarmee ruwe gegevens worden omgezet in inzichtelijke, visuele rapportages. Maar hoe begin je aan deze reis naar data-verlichting? Bij CTS IT delen we graag onze kennis en ervaring om je op weg te helpen.

Lees snel verder
Website-Header CTS IT
PowerBI
Data Analytics

van data naar inzicht

Stel je voor dat je op elk moment van de dag, met slechts enkele klikken, de gezondheid van je bedrijf kunt controleren. PowerBI maakt dit mogelijk door data te visualiseren op een manier die zowel toegankelijk als inzichtelijk is. Het stelt je in staat patronen te herkennen, trends te volgen en uiteindelijk geïnformeerde beslissingen te nemen die je bedrijf vooruit helpen. Wij bij CTS IT zijn enthousiast over de mogelijkheden die PowerBI biedt en staan klaar om deze passie en expertise met je te delen.

Gestructureerde aanpak

Rapport in 6 stappen

Het bouwen van een effectief PowerBI-rapport lijkt misschien een uitdaging, maar met de juiste stappen wordt het een gestroomlijnd proces:

1. Bepaal wie je wilt informeren – Voordat je duikt in de wereld van KPI’s en databronnen, is het essentieel om te weten wie je doelgroep is en welke data relevant is voor hen. Dit helpt ook om te bepalen wie toegang moet hebben tot welke informatie.
2. Kies je KPI’s zorgvuldig – Identificeer welke Key Performance Indicators (KPI’s) het succes van je organisatie het beste weerspiegelen. Dit zijn de bakens die je collega’s door de rapportage zal leiden.
3. Identificeer je databronnen – Bepaal welke data je nodig hebt en waar deze vandaan komt. Dit is de fundering van je rapport.
4. Analyseer en structureer – Kijk hoe je databronnen kunnen worden gekoppeld en hoe de datastructuur eruitziet. Dit vereist een zekere technische blik, maar is cruciaal voor een betrouwbare rapportage.
5. Ontwerp met een verhaal – Een rapport is niet alleen een verzameling gegevens, aangezien je dan alsnog gaat verdwalen. Het moet visueel aantrekkelijk zijn in lijn met jullie huisstijl om echt impact te maken.
6. Creëer je rapportage – Met alle voorbereidingen achter de rug, is het tijd om de rapportage te maken. Dit is waar je visie tot leven komt.

Bel gerust onze BI specialist

ARJAN STAAT KLAAR

Samen Sterker
De reis naar datagedreven besluitvorming hoeft geen solotocht te zijn. Bij CTS IT hebben we uitgebreide ervaring met het bouwen van PowerBI-rapportages, zoals onze online SLM-rapportage die klanten diepgaande controle geeft over hun IT-omgeving. We zijn enthousiast deze kennis met je te delen. Dus of je nu staat aan het begin van je data-avontuur of al aan de slag bent, je kunt bij ons terecht voor ondersteuning. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek over hoe we samen jouw organisatie naar een hoger niveau kunnen tillen met de kracht van PowerBI.

Lees verder
Ben je enthousiast en wil je meer weten, ik nodig je graag uit voor mijn eerdere blog: “Nieuwe inzichten met Power BI”. Daarin meer informatie over de kracht van Power BI, met daarin ook wat het ons heeft gebracht.

Printix-CTS-IT-B.V
HPE-CTS-IT-B.V
Dmarcian CTS IT
Vmware CTS-IT-B.V
Exlaimer-CTS-IT-B.V
workspace365-logo