Support
Terug naar kennisbank
Wat kan ik met

Microsoft Copilot

In deze blog vind je hoe Copilot je helpt vanuit de verschillende onderdelen van Microsoft 365, zoals Outlook, Word en Teams. Zoals je in onze eerdere blogs hebt gelezen, zijn wij ervan overtuigd dat deze ontwikkeling voor iedere organisatie en iedere medewerker gevolgen gaat hebben. Om het tempo van deze ontwikkeling te kunnen volgen, is het belangrijk ‘nu’ in te stappen en ervaring te gaan opdoen. Er zijn absoluut nog vele beperkingen, toch is onze verwachting dat juist de ‘early adopters’ het meest gaan profiteren van de voordelen en daarmee een flinke voorsprong hebben op de concurrentie.

Lees snel verder
Website-Header CTS IT
Copilot
Werk met optimale

efficiency

In de wereld van vandaag, is efficiëntie de sleutel tot succes. Met de constante druk om meer te doen in minder tijd, zoeken we steeds naar hulpmiddelen en technologieën die ons kunnen helpen onze doelen te bereiken. Dé aanjager daarin is nu Copilot voor Microsoft 365. Deze AI-assistent wordt in snel tempo uitgerold over de diverse apps die we dagelijks gebruiken. Van Teams en Outlook tot Word, Copilot gaat ondersteunen met suggesties voor inhoud, ontwerp, formaten en data. En dat allemaal gebaseerd op jouw context, de standaarden in jullie organisatie én je persoonlijke voorkeuren. Maar hoe is dat voor mij? Dat lees je hieronder, met na ieder onderdeel een praktische korte video.
NB: de demo-video’s zijn weliswaar nog in het Engels, in de komende weken zal hoogstwaarschijnlijk de Nederlandse taal beschikbaar zijn!

Demonstratie

Wat doet Copilot voor mij?

Teams : Begin je dag met een voorsprong door Copilot je te laten helpen bij het plannen en deelnemen aan vergaderingen. Geen tijd verspillen aan het zoeken naar de beste vergadertijd of het handmatig versturen van uitnodigingen, Copilot doet het voorwerk. Bovendien kan het zelfs meetings real-time vertalen. In de samenwerking met collega’s biedt Copilot suggesties om efficiënter te werken binnen Teams, wat de weg vrijmaakt voor een soepelere samenwerking en communicatie.

“Geef me per deelnemer de genoemde bezwaren”

Outlook: E-mails schrijven en beantwoorden wordt een fluitje van een cent met Copilot; ook wanneer je een keer geen inspiratie hebt, dan biedt het handige tekstsuggesties door bijvoorbeeld te vragen naar meer achtergrondinformatie op het eerste en laatste punt in een ontvangen e-mail. Ook kan je een samenvatting vragen van de gemiste berichten van de afgelopen dag. Beheer verder je inbox en kalender slimmer door Copilot acties te laten voorstellen op basis van e-mails en evenementen in je agenda.

“Vat deze (lange) e-mail samen”

Word, PowerPoint, en Excel: Of je nu een rapport schrijft, een presentatie voorbereidt, of data analyseert, Copilot staat klaar om je te helpen. Het biedt sjablonen, stijlsuggesties, en helpt bij het ontwerp van je documenten, presentaties, en datasheets, waardoor je sneller en effectiever werkt. Voor onderzoek en bronvermelding in Word, of het ontwerpen van boeiende presentaties in PowerPoint, Copilot versnelt het proces en verbetert de kwaliteit van je werk.

“Combineer en herschrijf de 3e en 4e alinea” (Word)
“Maak een presentatie van 6 sheets op basis van mijn voorstel”

Loop en OneNote: Met Copilot kun je dynamische content creëren in Loop en je notities in OneNote organiseren. Het helpt bij het schrijven, reviseren, en organiseren van je werk, en maakt samenwerking en het delen van informatie een stuk eenvoudiger.

Samenwerken met collega’s én Copilot binnen Loop
Genereer een actielijst vanuit Onenote

Graag helpen we je

Copilot te gaan gebruiken!

Copilot voor Microsoft 365 transformeert niet alleen de manier waarop we werken met digitale tools; het herdefinieert onze werkprocessen, waardoor we slimmer, sneller, en met nog meer plezier onze werkzaamheden kunnen verrichten. Laat Copilot ook jouw gids zijn in de wereld van verhoogde productiviteit en ontdek zelf hoe deze revolutionaire tool je dagelijkse werkzaamheden zal verlichten.

CTS IT weet waar je op moet letten om (veilig) gebruik te kunnen gaan maken van Copilot, dus wil je de stap wagen dan denken we daarin graag met je mee.

Printix-CTS-IT-B.V
HPE-CTS-IT-B.V
Dmarcian CTS IT
Vmware CTS-IT-B.V
Exlaimer-CTS-IT-B.V
workspace365-logo