Support
Terug naar kennisbank
Hackers vinden

Steeds nieuwe manieren

Een hacker die écht wil, kan digitaal bij je bedrijf inbreken. Hackers vinden steeds weer nieuwe innovatieve manieren om IT-systemen te hacken en maken daarbij slim gebruik van onwetendheid van gebruikers. Volledige bescherming tegen hackers is daardoor niet haalbaar.

Wat je wel kunt doen, is zogenaamde ringen van cyber security toepassen. Je neemt verschillende maatregelen in je IT-infrastructuur én daarbuiten, die hackers tegenhouden of vertragen tijdens een digitale inbraak. Dat is hoe CTS IT haar klanten beschermt tegen cyberaanvallen.

Lees snel verder
CTS-IT-Pagina-Header
Icoon-Cyber-Security
Cyber security:

van verstandig naar noodzakelijk

Het aantal cyberaanvallen op bedrijven neemt explosief toe. In Nederland worden dagelijks bedrijven platgelegd door ransomware. Met name MKB’ers lijken het belang van goede digitale veiligheid te onderschatten en zijn daarmee een makkelijk slachtoffer. Niet alleen ransomware aanvallen nemen toe: ook het stelen van data voor identiteitsfraude en andere vormen van cybercriminaliteit zijn sterk in opmars.

Ben je afhankelijk van digitale systemen in je dagelijkse werk? Dan is investeren in degelijke cyber security niet alleen verstandig; het is noodzakelijk.

Icoon-Cyber-Security-Metafoor

Een metafoor

Omdat volledige bescherming tegen hackers niet bestaat, passen we bij CTS IT meerdere ‘ringen’ van security toe.

Stel je voor: je hebt een prachtig nieuw huis en je wil jezelf beschermen tegen inbrekers. Volledig beschermen tegen een inbraak gaat niet. Als iemand écht wil en de middelen heeft, dan komen ze binnen. Wat je wel kunt doen, is met meerdere vormen van beveiliging je huis beschermen tegen die inbrekers.

Een groot hek met een slot erop, een bewegingssensor, een camera voor de deur, inbraakwerend glas: elke ‘ring’ rondom je huis beschermt je tegen die inbraak. Daardoor wordt inbreken misschien niet onmogelijk, maar wel minder aantrekkelijk. Die inbreker gaat dan liever naar de buren, waar al een raam openstaat.

Laptop-Cyber-Security

De ringen van cyber security

Als het gaat om digitale veiligheid, past CTS IT soortgelijke ringen toe. De hacker volledig buiten de deur houden lukt niet, maar we kunnen wel zorgen dat er in jouw organisatie geen ramen openstaan.

Door zorgvuldig samengestelde IT-infrastructuur maken we het hackers zo moeilijk dat ze liever doorgaan naar een ander doelwit. Dat doen we door data digitaal op te delen en afzonderlijk te beveiligen: een hacker die toch een open deur weet te vinden, kan maar een heel klein kamertje betreden. Hij heeft alleen toegang tot de data die daar te vinden is. Om een ander kamertje te betreden, moet hij een andere digitale deur hacken. Op die manier kost een hack zoveel tijd en moeite, dat cybercriminelen liever doorzoeken naar een makkelijker doelwit.

Andere vormen van security

Die ringen waarin we jouw data opdelen en beveiligen? Dat zijn niet de enige ringen van security die je toe kunt passen. Want ook een goede verzekering, een veilig wachtwoordbeleid en awareness bij je personeel dragen bij aan cyber security.

Het is daarnaast belangrijk dat je duidelijke digitale rolverdeling in je organisatie hanteert. Personeel en derden kunnen alleen de gegevens bereiken die zij nodig hebben voor het dagelijkse werk. Slechts een selecte groep medewerkers heeft algehele toegang. Zo zorg je dat wanneer een wachtwoord gelekt is, dit vaak niet voldoende is om de hele IT-infrastructuur te beheren en wijzigen.

Hoe

CTS IT helpt

Volledige garantie tegen hacks kun je dus niet krijgen. Maar met onze ringen van cyber security ben je zo veilig mogelijk. Beveiliging van je data is bovendien een lopend proces dat om constante aandacht vraagt. Dat is wat CTS IT voor je doet.

Benieuwd hoe jij veiliger kunt ondernemen met onze ‘ringen’ van cyber security? Neem contact met ons op en we gaan op onderzoek uit

Hannes De Paauw Algemeen Directeur CTS IT
Neem contact op

Met Hannes

h.de.paauw@cts-it.nl
06-53337823
Dmarcian CTS IT
Printix-CTS-IT-B.V
Vmware CTS-IT-B.V
Exlaimer-CTS-IT-B.V
HPE-CTS-IT-B.V
workspace365-logo