Support

Hybride werken

Hybride werken is een term die je in de afgelopen jaren veel voorbij hebt zien komen. Maar wat is het nou? In het kort betekent dit dat een werknemer deels thuis en deels op locatie kan werken.

Wil je dit kunnen doen, moet jouw werkgever dit wel kunnen faciliteren. Wil je meer weten over een hybride omgeving, bekijk dan onze whitepaper “wat Hybride IT precies inhoudt”.

Download gratis onze Whitepaper Hybride IT
Hybride werken, wat is dat? CTS IT Legt het uit!

Hi ik ben Jason

Voor de mensen die CTS IT wel kennen, maar mij nog niet, ik ben Jason Sastro en ik ben de Online Marketeer van CTS IT. Wil je meer weten over mij, klik dan op deze link, daarin vertel ik je precies wie ik ben en wat ik doe!

In deze blog ga ik je niet vertellen hoe dit precies werkt, wat je ervoor nodig hebt en welke technieken hierachter schuilen. Maar geef ik 4 voordelen wat hybride werken mij heeft gebracht en hoe het mijn verbinding met het bedrijf waarvoor ik werk heeft versterkt.

 

#1 Flexibiliteit

Ik ben gescheiden en heb een co-ouderschap. Naast mijn werk wil ik er dan ook zoveel mogelijk voor mijn kinderen kunnen zijn. Dit betekent dat ik niet alle dagen op kantoor kan werken. Maar is het ook fijn om een aantal dagdelen thuis te werken of op flexplekruimtes, die dicht bij mijn thuisfront zijn. De moderne werkplek van CTS IT maakt dit ook mogelijk voor mij. Dit zorgt ervoor dat ik flexibel kan zijn en altijd in de buurt ben op dagen dat de kinderen bij mij zijn.

Wil je meer weten wat de cloud jou kan bieden, lees dan onze Whitepaper!

#2 Betere werk- en privébalans

Doordat ik flexibel kan zijn en de ruimte heb om zelf in te delen waar ik werk heb ik meer balans in mijn privéleven. Hierdoor kan ik mijn tijd goed verdelen om te sporten en er voor vrienden en familie te zijn. Dit draagt bij aan mijn werkgeluk en ga ik gemotiveerd te werk. Maar zorgt er ook voor dat ik altijd met plezier naar mijn werk ga.

#3 Hogere productiviteit

Doordat ik gedeeltelijk op diverse locaties kan werken ben ik een stuk productiever. Ook heb ik meer focus, omdat ik minder snel gestoord wordt door collega’s. Want thuis of op locaties waar ik ongestoord aan de slag kan, krijg ik vaak meer voor elkaar. Maar mocht ik nodig zijn, ben ik altijd bereikbaar, bijvoorbeeld door Microsoft Teams. Zo kan ik via Microsoft Teams ook alle meetings geconcentreerd bijwonen, waar ik ook ben.

#4 Werken vanaf elk gewenst apparaat

Omdat wij veelal gebruik maken van de cloud kan ik overal werken waar er een internetverbinding is. Dankzij Workplace 365 kan ik ook overal gebruik maken van het officepakket en door onze sharepoint altijd bij mijn documenten die opgeslagen zijn in de cloud. Dit zorgt er ook voor dat ik kan inloggen op elk gewenst apparaat en zit ik ook nooit met te weinig opslagruimte op de apparaten die ik gebruik. Sinds kort heeft Workplace 365 ook een app, hierdoor kan ik zelfs aan het werk vanaf mijn telefoon (deze app is zowel voor Iphone als Android telefoons beschikbaar).

 

Het is dus een win-win situatie

voor beide partijen.

Hybride werken draagt niet alleen bij aan de prestaties op mijn werk, maar ook dat ik thuis de persoon kan zijn wie ik wil, zonder dat ik mezelf door allerlei bochten moet gaan wringen.

Het is dus een win-win situatie voor beide partijen.

Weet wel dat hybride werken niet in elk bedrijf mogelijk is en ook niet past in elke bedrijfscultuur. Dit kan komen, omdat je voor sommige functies daadwerkelijk aanwezig moet zijn.  Of dat jouw bedrijf niet in de cloud kan werken, omdat je te maken hebt met bedrijfsgevoelige gegevens. Toch zien we voldoende ontwikkelingen die ervoor zorgen dat steeds meer mensen hybride kunnen werken.

Klinkt dit interessant en wil je meer weten hoe je een hybride omgeving kan creëren voor jou of jouw medewerkers?

Dan kan je altijd contact met mij of een van mijn collega’s opnemen.

Tot snel!