Support
Terug naar kennisbank
Microsoft voert wijziging door in goedkeuren

MFA-meldingen

Vanaf 8 mei 2023, gaat Microsoft een nieuwe manier van Multi-Factor Authentication (MFA) introduceren: “number matching MFA”.

Lees snel verder!
Strategisch advies
Werkplek-MFA-Scherm
Extra

Beveiligingslaag

Hierbij zal je bij het aanmelden een cijfer te zien krijgen, die je op je mobiele telefoon moet invullen om het verzoek te bevestigen. Hierdoor wordt het niet meer mogelijk om een MFA-melding “spontaan” goed te keuren wanneer je niet zelf aan het aanmelden bent. Dit zorgt voor een extra beveiligingslaag voor jouw account. 

Uitgelichte-afbeelding-Update-MFA-CTS-IT

Ja of Nee

Voorheen kreeg je alleen een pop-up met de vraag of je je wilde aanmelden, hierop kon je antwoorden met Ja of Nee. Hackers maakten hier misbruik van door het zogenoemde fenomeen: MFA-Moeheid.

MFA-CTS-IT-Dienst-pagina

MFA-moeheid

Wat wordt er bedoeld met deze moeheid? Deze moeheid verwijst naar een overdaad aan prompts die het slachtoffer via deze toepassingen ontvangt. Dit werkt uiteraard alleen als de hacker al beschikking heeft over de inloggegevens. Zodra de inloggegevens bemachtigd zijn, begint de hacker om goedkeuring te vragen voor het aanmelden bij de MFA-toepassing. Met als doel het aantal MFA-prompts te overbelasten en te wachten tot de gebruiker het verzoek goedkeurt. Wanneer de gebruiker de initiële aanmeldingen niet goedkeurt, kan social engineering worden gebruikt om de gebruiker een bericht te sturen via e-mail/Teams of WhatsApp om te vragen het verzoek goed te keuren, zogenaamd door een IT-medewerker of IT-beheerder.

Wil jij ontdekken hoe Multi-Factor Authentication precies werkt en wat dit voor jouw organisatie betekenen? Twijfel dan niet en plan een inspiratiesessie in met ons.

Vraag een inspiratiessie aan!
Jos-Weijmer
“CTS IT snapt ons bedrijf en komt met passende IT-oplossingen. Elke keer weer. ”
Jos Weijmer

CFO Bochane - Bochane Groep

Bekijk deze case
Veilig werken

Met Multi-Factor Authentication

De digitale transformatie is de weg, die je aflegt richting werken in de cloud, ofwel volledig en veilig werken via internet. Hoe snel en op welke manier jij die weg aflegt, is aan jou. Multi-Factor Authentication is wel een onderdeel van dat proces. CTS IT ondersteunt daarin met verschillende mogelijkheden. Je kan MFA bijvoorbeeld combineren met On-Premise, Hybride en Cloud oplossingen om je bedrijfsprocessen te beveiligen.

Wil jij ontdekken hoe Multi-Factor Authentication precies werkt en wat dit voor jouw organisatie betekenen? Twijfel dan niet en plan een inspiratiesessie in met ons.

Vraag een inspiratiesessie aan

Vincent Breas Commercieel Manager CTS IT
Stel al je vragen

Aan Vincent

v.breas@cts-it.nl
06-57 14 39 91
28 juli 2023

Waarom security belangrijker is dan ooit

Kies je als klant voor de moderne werkplek van CTS IT? Dan krijg je toegang tot onze Service Level Management (SLM) rapportages. Vanuit het dashboard met de belangrijkste KPI’s heb je altijd overzicht op de verschillende onderdelen van onze dienstverlening.

24 maart 2023

Geef hackers geen kans: onze kijk op IT-veiligheid

Deze blog gaat dieper in op IT-veiligheid. Ben je benieuwd naar onze visie op security en — nog belangrijker — hoe wij je organisatie hierin kunnen helpen? Lees dan snel verder

Uitgelichte-afbeelding-Update-MFA-CTS-IT
25 januari 2023

Wijziging in MFA

Vanaf 8 mei 2023, gaat Microsoft een nieuwe manier van Multi-Factor Authentication (MFA) introduceren: “number matching MFA”.

03 maart 2022

Beschermen tegen ransomware en cyberaanvallen: zo doe je dat

Beschermen tegen ransomware en cybercriminaliteit is niet gemakkelijk. Hackers zijn vernuftig; het is een constant kat-en-muisspel.

cybercrime
28 februari 2022

Vier praktische tips hoe je phishing mails kan herkennen

Cybercrime treft vaak het MKB en heeft forse impact. Met e-mail als bron, omdat we uiteindelijk toch op het linkje klikken. Extra beveiliging is geen overbodige luxe. In deze blog leg ik je snel en in normaal Nederlands uit waarom dit ‘een must’ is.

Blog 2 punten die niet genoemd worden.
17 februari 2022

2 onderwerpen die niet genoemd worden bij een Ransomware aanval

Security staat boven alles, je leest overal hoe je jezelf kan beschermen tegen een ransomware aanval. Maar waarom is dat nu zo belangrijk? Ransware aanvallen zijn aan de orde van de dag. Zo is hof van twente etc onlangs getroffen. Vanuit veel kanalen is er aandacht voor de materiële gevolgen en vaak lange periode voordat […]

Cyberaanval is als een digitale harstilstand CTS IT
08 december 2021

CTS IT helpt je veilig werken vanuit huis

De belangrijke rol van IT-security Iedere organisatie kan slachtoffer worden van hackers. Het is naïef om te denken dat zoiets alleen je buurman overkomt. Met de versnelde opmars van thuiswerken door COVID-19 gebruiken we bovendien steeds meer slecht beveiligde wifi en apparaten in huis. Het risico op een cyberaanval neemt daardoor explosief toe. Security Baseline […]

IoT moderne werkplek +
24 februari 2021

Visieblog 2021

Moderne werkplek +, collaboration, security en powerplatforms en niet te vergeten Digitale transformatie. Daar draait het dit jaar om.

privacy voorwaarden
01 januari 2020

Security: veiligheid op nummer 1

De veiligheidsrisico’s van een wereld waarin alles 24/7 met elkaar in verbinding staat zijn ons bekend. Wij helpen je deze te beperken!

21 juni 2019

Hacks? Nee! Avg en privacy goed beschermd? Ja!

Weet jij waar je ex-werknemers nog bij kunnen? Je hebt in de IT een enorm verloop. Iedereen loopt te trekken aan goede IT’ers en voor je het weet lopen ze voor een paar honderd euro salarisverschil naar je concurrent.

Waarom CTS-IT

  • #01
    Advies
  • #02
    In control
  • #03
    Digitale transformatie
Aanmelden

Nieuwsbrief

Nullam malesuada imperdiet ipsum, eget venenatis velit bibendum nec. Etiam non hendrerit dui. Curabitur fermentum nisl in erat convallis, nec facilisis dolor fringilla.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.