Support
de 7 voordelen van de Cloud 1000x600

De 7 voordelen van de Cloud

Introductie

In de afgelopen jaren is er een enorme groei geweest met betrekking tot het werken in en vanuit de Cloud. Want werken in de Cloud is hot! Maar er zijn nog veel bedrijven die de stap naar de Cloud nog niet genomen hebben of nog in een *hybride tussenfase zitten.
Wij hebben veel klanten geholpen in de transitie naar de Cloud. In deze blog heeft onze collega Richard Fredriks 7 voordelen op één rijtje gezet vanuit zijn ervaring met de Cloud-omgeving.

1.Schaalbare omgeving

Het werken in de Cloud zorgt voor een makkelijk schaalbare omgeving. De afgelopen jaar heeft aangetoond dat je als bedrijf flexibel moet kunnen schakelen bij veranderingen in je bedrijf, branche of in de wereld. Dit soort veranderingen vraagt niet alleen om flexibiliteit van bedrijven op het gebied van bedrijfsvoering, maar ook op inzet van de IT-dienstverlening.

In de Cloud kun je jouw IT-omgeving op/afschalen op basis van jouw organisatie behoefte zonder grote (eenmalige) investeringen of versnelde afschrijving. De omgeving groeit, of krimpt, mee met je organisatie.

2.Een flexibele werkplek

Het werken in de Cloud biedt medewerkers enorm veel flexibiliteit. Medewerkers zijn niet meer afhankelijk van een specifieke werkplek of locatie en kunnen daarom overal en op elk device veilig werken. Deze ruimte sluit aan bij de veranderende wereld waarin thuiswerken een steeds grotere rol speelt.

3.Nieuwste functionaliteit snel beschikbaar

Techbedrijven zoals Microsoft richten hun pijlen volledig op het werken in de Cloud. Daarmee bieden ze vaak de nieuwste functionaliteiten alleen, of eerst beschikbaar op hun Cloud-platform. Wil jij als bedrijf waarde toevoegen en IT als slimme tool kunnen inzetten? Dan is de Cloud de ideale manier om voor te lopen met betrekking tot technologische ontwikkelingen en kan je ook vaak relevant zijn.

4.Snel functionaliteit uitrollen

Naast het feit dat de nieuwste functionaliteit over het algemeen sneller in de Cloud beschikbaar wordt gemaakt is ook het uitrollen van nieuwe functies vereenvoudigd. Nieuwe functies, oplossingen en updates kunnen uitgevoerd worden zonder dat de eindgebruiker hier hinder van heeft.
Een goed voorbeeld is Microsoft Teams waarbij er dagelijkse nieuwe functies beschikbaar komen en ontwikkelingen elkaar snel opvolgen.

5.Minder druk op intern IT-beheer

Met het werken in de Cloud wordt de druk op je interne IT-beheerder(s) geminimaliseerd. Ze hoeven geen inhouse servers/applicaties meer te hosten of lokale problemen van de gebruikers op te lossen. De beheerders kunnen zich in plaats daarvan focussen op op optimalisatie, efficiëntie en toegevoegde waarde van de IT-omgeving. Dit kan belangrijk zijn voor de resultaten van de bedrijfsvoering en infrastructuur. Indien de inrichting met de juiste IT-partner goed gebeurt is er richting de toekomst ook minder inzet op intern IT-beheer nodig,

6.Duidelijke uitsplitsing kosten & geen investering in hardware

Het werken in de Cloud biedt ook financiële voordelen voor organisaties waaronder;

 • Voorspelbaarheid in de maandelijkse kosten voor je IT-omgeving
 • Je hebt een duidelijke uitsplitsing in de kosten per onderdeel voor sturing en optimalisatie
 • Je hoeft geen (eenmalige) investeringen in dure (server) hardware meer te doen
 • Je IT-omgeving groeit mee met je organisatie. Als je organisatie krimpt dan zullen je kosten op de IT omgeving ook dalen.

Samengevat: “Werken in de Cloud biedt organisaties gezonde financiële inzichten, controle en flexibiliteit”

7.Hoge beschikbaarheid

Last, but not least, het werken in de Cloud geeft ook veel meer mogelijkheden en garantie voor een hoge beschikbaarheid van je IT-omgeving. Je kunt in de Cloud eenvoudig een actieve of passieve redundante omgeving beschikbaar maken en je kunt enorm snel opschalen. Je kunt versneld een restore uitvoeren met ook een veel betere recovery tijd dan bij een on-premise omgeving. Daarnaast garanderen veel providers in de Cloud een zeer hoge beschikbaarheid en snelle recovery bij problemen. De ervaring is dat IT beheerders meer tijd nodig hebben bij lokale storingen wat gevolg kan hebben voor de organisatie.

Elke bedrijf is tegenwoordig een IT-bedrijf door de afhankelijkheid van de IT-omgeving als het gaat om de continuïteit van de bedrijfsvoering. Daarom is 24/7 beschikbaarheid essentieel en een Cloud omgeving biedt hierin veel meer flexibiliteit dan een lokale/on-premise omgeving.

Uiteraard zijn er nog veel meer voordelen van het werken in de Cloud. Ben je hierin geïnteresseerd, of vind je het leuk om eens te sparren over dit onderwerp, dan kun je contact met mij opnemen en plannen we een afspraak in.

*Voor degene die niet bekend zijn met de term Hybride, klik dan hier voor meer uitleg.

Terug naar kennisbank
25 april 2024

Inrichting en adoptie van Microsoft Copilot

Binnenkort verwachten we dat Microsoft Copilot ook in het Nederlands beschikbaar zal zijn. Een geweldige kans voor bedrijven om efficiëntie en kwaliteit in hun werkprocessen te verhogen! Maar hoe maak je hier concreet gebruik van?

25 april 2024

Wachtwoord manager

In het digitale tijdperk waarin bedrijven meer verbonden zijn dan ooit, rijst een kritieke vraag: hoe beveiligen we onze online data?

28 maart 2024

Wat kan ik met Microsoft Copilot

In deze blog vind je hoe Copilot je helpt vanuit de verschillende onderdelen van Microsoft 365, zoals Outlook, Word en Teams.

28 februari 2024

Toekomstperspectief voor het MKB

In de snel veranderende IT-markt wordt het gaspedaal in 2024 nog harder ingetrapt. IT architectuur is een “must have” voor elke organisatie die vooruit wil.

28 februari 2024

De sleutel tot een veilige en efficiënte IT-omgeving

In de snel veranderende IT-markt wordt het gaspedaal in 2024 nog harder ingetrapt. IT architectuur is een “must have” voor elke organisatie die vooruit wil.

Whitepaper Hybride IT CTS IT
08 september 2022

Is flexibel werken de toekomst!

20 juni 2022

Wie in de cloud werkt is klaar voor de toekomst

de 7 voordelen van de Cloud 1000x600
07 juli 2021

De 7 voordelen van de Cloud

Introductie In de afgelopen jaren is er een enorme groei geweest met betrekking tot het werken in en vanuit de Cloud. Want werken in de Cloud is hot! Maar er zijn nog veel bedrijven die de stap naar de Cloud nog niet genomen hebben of nog in een *hybride tussenfase zitten. Wij hebben veel klanten […]

CTS-IT-Goud-uit-de-cloud-1200x628
10 juni 2021

Goud uit de cloud

Goud uit de cloud   De toekomst zit in de #cloud. Is jouw onderneming hier dan ook klaar voor? In zijn laatste blog over de Cloud legt onze collega Rik Maassen uit of jij klaar bent voor deze stap! Leestijd 5 minuten. Inhoud : Cloud is zeker de toekomst De term ‘cloud’ Geen zorgen over […]

14 januari 2019

Stap over van Windows 7 naar Azure

Werk je nog met Windows 7 of Server 2008? Over een jaar niet meer en wij helpen je met een veilige overstap!

Waarom CTS-IT

 • #01
  Advies
 • #02
  In control
 • #03
  Digitale transformatie
Aanmelden

Nieuwsbrief

Nullam malesuada imperdiet ipsum, eget venenatis velit bibendum nec. Etiam non hendrerit dui. Curabitur fermentum nisl in erat convallis, nec facilisis dolor fringilla.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.