Support

Single sign-on (SSO)

Telkens maar weer inloggen. Op elk systeem, op elke webpagina. Een dagelijks voorkomende handeling van een gemiddelde kantoorgebruiker. Met Single sign-on (SSO) beperken we dit tot een handeling: 1x inloggen en het systeem doet de rest.

Wachtwoorden Stress CTS IT
Een einde aan de

Wachtwoorden stress

SSO staat voor Single Sign-On. Met slechts 1x inloggen (met MFA) zorgt het systeem ervoor dat de gebruiker automatisch toegang heeft tot geautoriseerde websites of applicaties.

Deze oplossing maakt een einde aan de wachtwoordenstress van een gebruiker. Hij of zij hoeft maar 1 wachtwoord te onthouden en krijgt daarmee toegang tot een persoonlijk portaal. Dit portaal voorziet in diverse koppelingen naar applicaties en websites. Vergelijk het met snelkoppelingen. Samen bepalen we vooraf welke koppelingen noodzakelijk zijn voor de betreffende gebruiker(sgroep). Het systeem herkent de gebruiker en authentiseert deze automatisch zodra op een koppeling wordt geklikt.

Bijkomend voordeel is het feit dat de eindgebruiker geen wachtwoorden meer in zijn of haar bezit heeft van applicaties of websites. In geval van functiewijziging, vertrek of andere wijziging kun je er zeker van zijn dat een accountblokkade voldoende is. De gebruiker kan immers niet via een achterdeur inloggen op locaties waar je dat niet wilt.

Neem contact met ons op!
CTS-IT
Wat is de rol van

CTS IT?

Wij leveren SSO standaard op onze moderne werkplek. Ook is het mogelijk om ons portaal ‘los’ af te nemen. Onze expertise ligt onder andere op het fysiek instellen van de SSO koppelingen met de (web)applicaties. Desgewenst nemen we voor jou contact op met leveranciers van de applicaties om de SSO toe te passen.

Wil je meer informatie?

Inspiratiesessie aanvragen
Single-Sign-On CTS IT

Wat levert SSO jou op?

Functioneel

Elke gebruiker krijgt een set logingegevens . Hiermee krijgt hij/zij toegang tot alle noodzakelijke (web)applicaties. Dit bespaart enorm veel login-handelingen én voorkomt (persoonlijke) wachtwoordkluizen.

Technisch

Met Werkplek 365 bieden we een gebruikersportaal. Dit portaal voorziet technisch in de mogelijkheid om op basis van de geldende SSO standaarden koppelingen te maken met (web)applicaties. Op basis van rechten en rollen bepaal jij wie welke applicaties mag gebruiken.

Financieel

Deze techniek bespaart de gebruiker dagelijks veel loginhandelingen. Minder gebruikte applicaties zorgen vaak voor wachtwoordherstel of meerdere loginpogingen. Al deze handelingen kosten ongemerkt veel tijd en negatieve energie.

Meer over digitale transformatie
Jos-Weijmer
“CTS IT snapt ons bedrijf en komt met passende IT-oplossingen. Elke keer weer. ”
Jos Weijmer

CFO Bochane - CTS IT Helpt Bochane met passende IT-oplossingen

Lees het verhaal van Bochane
Starten met

Digitale transformatie

CTS IT heeft de antwoorden op al jouw IT-vragen. We zijn ervan overtuigd dat IT het kloppend hart is van iedere organisatie. Bovendien speelt IT een doorslaggevende rol in alle vraagstukken van vandaag en morgen.

Wij geloven dat je altijd en overal de vrijheid moet hebben om te werken én leven zoals jij wil. Daarvoor zijn onze veilige en eenvoudige IT-oplossingen bedacht: om jouw leven leuker en succesvoller te maken.

Hannes De Paauw Algemeen Directeur CTS IT
Neem contact op met

Samen met Hannes

h.de.paauw@cts-it.nl
06-53337823
HPE-CTS-IT-B.V
Printix-CTS-IT-B.V
workspace365-logo
Exlaimer-CTS-IT-B.V
Vmware CTS-IT-B.V
Dmarcian CTS IT