Support

Geen tijdperk van verandering, maar verandering van tijdperk

Corona-realiteit

Half maart ben ik op de Corona-sneltrein gestapt. De eerste weken was er geen enkele stop. Andere ondernemers herkennen dit vast: er is zoveel te doen, zoveel te regelen. Je wilt in contact blijven met je klanten en met je collega’s die zich keihard inzetten voor je bedrijf. De nieuwe Corona-realiteit moet nog ingeburgerd raken. Alles en iedereen moet zijn of haar weg hierin vinden. Ook ik. Nu het eerste stof is neergedaald is er weer wat ruimte voor bezinning. Ik heb weer tijd kunnen creëren om stil te staan bij de missie, visie en strategie van CTS IT.

Even terug in de tijd

In 2014 werd ik geïnspireerd door de vraag van Jan Rotmans: “Leven we in een tijdperk van verandering of in een verandering van tijdperk?” Mijn antwoord is helder: we leven in een verandering van tijdperk. Vanuit die insteek ben ik anders gaan werken en anders gaan acteren. Zo ontstond in 2014 mijn visie: Cloud First, Microsoft first en SaaS first. Binnen CTS IT was men blij dat er een visie was. Alleen de visie werd niet door iedereen begrepen. Ik heb veel gesprekken en ook zeker de nodige discussies gevoerd. En toch kwam ik elke keer op dezelfde conclusie uit: “Hold the line Hannes!”. De stip aan de horizon bleef staan: alleen de weg ernaar toe veranderde met enige regelmaat. Er zijn meerdere paden bewandeld. Ook heb ik fouten gemaakt, te snel beslissingen genomen die anders uitpakten dan ik vooraf hoopte. Althans: ik dacht op dat moment dat ze anders uitpakten dan ik hoopte. Achteraf blijken juist die momenten puzzelstukjes te zijn geweest die pasten in het grote plaatje! Vooruit is niet altijd rechtdoor.

Visie anno 2020

Hoe mooi is het dat mijn visie Cloud First, Microsoft First, SaaS First nog steeds actueel is in 2020! Ik wil je graag meenemen in de periode 2014-2020. De slides ondersteunen mijn verhaal tot 2019. Op onze site zie je de drie belangrijkste thema’s voor 2020 uitgebreid beschreven staan. Zelfs begin dit jaar zag ik nog wel eens wenkbrauwen omhooggaan als ik vol passie mijn visie vertelde. Tot half maart, toen kwam Corona…en veranderde direct ieders kijk op de (digitale) wereld.

In de periode van 2014 tot 2020 was er een constante lijn in de vragen die ik mezelf stelde:

Wat maakt verandering een succes?
Welke ontwikkelingen zijn er op de IT-markt?
Welke gevolgen hebben deze ontwikkelingen op de Mens, Organisatie en Middelen (MOM)?
Zien klanten IT als een kostenpost of als een bijdrage aan de continuïteit van de onderneming?
Hoe kan IT bijdragen aan de productiviteit van de medewerkers van de klant?

Terugblik visie 2014

https://www.slideshare.net/slideshow/embed_code/key/rPqysDKWhESsiEVisie Cloud 2014 – 2020 from Hannes De Paauw

Sparren met mij?

Wil je als ondernemer 30 minuten met mij sparren over bovenstaande ontwikkelingen? En ook over welke ‘fouten’ ik heb gemaakt in mijn reis de afgelopen 6 jaar? Dat kan! Boek nu rechtstreeks in mijn agenda door hier te klikken.

Waar gaan we het niet over hebben in deze sparringsessie: technische oplossingen, producten en prijs.

Waar gaan we het wel over hebben in deze sessie: hoe draagt IT bij aan de continuïteit van jouw onderneming en aan ondernemen in Corona tijd?

Als er niets zeker is, ontstaan er nieuwe mogelijkheden.

Hartelijke groet,
Hannes de Paauw

Terug naar kennisbank
24 mei 2024

Modern security requires modern tools – Windows 11

In de steeds evoluerende wereld van cyberbeveiliging is het cruciaal om bij te blijven met de nieuwste technologieën. Windows 11 is ontworpen met deze gedachte in het achterhoofd, en biedt een reeks nieuwe beveiligingsfuncties om jouw organisatie te beschermen tegen de meest geavanceerde bedreigingen.

25 april 2024

Inrichting en adoptie van Microsoft Copilot

Binnenkort verwachten we dat Microsoft Copilot ook in het Nederlands beschikbaar zal zijn. Een geweldige kans voor bedrijven om efficiëntie en kwaliteit in hun werkprocessen te verhogen! Maar hoe maak je hier concreet gebruik van?

25 april 2024

Wachtwoord manager

In het digitale tijdperk waarin bedrijven meer verbonden zijn dan ooit, rijst een kritieke vraag: hoe beveiligen we onze online data?

28 februari 2024

Toekomstperspectief voor het MKB

In de snel veranderende IT-markt wordt het gaspedaal in 2024 nog harder ingetrapt. IT architectuur is een “must have” voor elke organisatie die vooruit wil.

28 februari 2024

De sleutel tot een veilige en efficiënte IT-omgeving

In de snel veranderende IT-markt wordt het gaspedaal in 2024 nog harder ingetrapt. IT architectuur is een “must have” voor elke organisatie die vooruit wil.

Restoretests
31 januari 2023

Hannes de Paauw deelt zijn visie over 2023

IT is veranderlijk. Elk jaar brengt nieuwe technieken en trends. Hannes de Paauw, Algemeen Directeur van CTS IT, blikt vooruit op het jaar 2023. Welke vernieuwingen in IT komen eraan en welke obstakels kunnen we verwachten?

Hannes-de-Paauw-Visie-2022
01 februari 2022

Visie 2022

Mijn verwachting is dat door Covid-19 de digitale transformatie met minstens drie jaar is versneld. Door de digitale transformatie moeten mensen bovendien constant werken aan hun digitale vaardigheden.

Hannes de Paauw
18 mei 2021

Een ondernemer met een visie

Hannes de Paauw, de directeur van CTS IT, is een ondernemer met een visie. Graag deelt hij zijn gedachten over het ondernemerschap.

IoT moderne werkplek +
24 februari 2021

Visieblog 2021

Moderne werkplek +, collaboration, security en powerplatforms en niet te vergeten Digitale transformatie. Daar draait het dit jaar om.

07 mei 2020

Geen tijdperk van verandering, maar verandering van tijdperk

De maatregelen worden versoepeld, fijn! Gaan we dan weer doen wat we altijd deden of gebruiken we deze crisis ook als kans?! Geïnspireerd door Jan Rotmans heb ik voor mijzelf de koers al omgegooid in 2014. Ik deel graag mijn reis met jullie.

01 oktober 2019

Evolve or die 2

‘Speel je om te winnen of speel je om niet te verliezen?’ Die vraag ga ik je zeker stellen op 7 november tijdens een exclusieve CTS IT INSPIRE. Ik neem je mee langs verschillende groeifasen van mijn onderneming, vertel je over mijn fouten en spar met je over inspirerend leiderschap.

Waarom CTS-IT

  • #01
    Advies
  • #02
    In control
  • #03
    Digitale transformatie
Aanmelden

Nieuwsbrief

Nullam malesuada imperdiet ipsum, eget venenatis velit bibendum nec. Etiam non hendrerit dui. Curabitur fermentum nisl in erat convallis, nec facilisis dolor fringilla.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.