Power BI

Automatiseren & analyseren

Power BI maakt onderdeel uit van het Microsoft Power Platform. Met Power BI ontwikkel je op een slimme manier rapportages en dashboards. Deze worden automatisch vernieuwd en zijn eenvoudig te delen, zowel binnen als buiten jouw organisatie. Je kunt eenvoudig verbinden met een enorm aantal bronnen. Zo kun je jouw data visualiseren, analyseren en beslissingen nemen op basis van relevante data. Delen met je collega’s kan via een link of via Microsoft Teams.

 

Power BI is een desktop applicatie waarmee je eenvoudig verbinding legt met allerlei informatiebronnen. Van excelsheets en databases, tot rechtstreekse koppelingen met je bedrijfsapplicaties. Met deze app ontwikkel je binnen no time je eigen rapport of dashboard.

Ben je klaar om je rapport of dashboard automatisch te vernieuwen? Publiceer dan je rapport in de Power BI Portal. Vanaf dat moment kunnen al jouw collega’s via een link of zelfs via Microsoft Teams eenvoudig toegang krijgen tot jouw rapporten. Vervolgens kun je snel krachtige analyses doen op jouw data.

Wat kan ik allemaal zelf met Power BI?

In de eerste fase van het verzamelen van data uit je bronsystemen heb je een partner nodig die weet hoe je verbinding legt met jouw bronsystemen. Een rechtstreekse koppeling met jouw bedrijfsapplicatie ligt misschien voor de hand. Voor de langere termijn is dat niet altijd de meest efficiënte oplossing. Het loont om na te denken over een oplossing waarin data eerst verzameld wordt om het vervolgens in Power BI direct te kunnen gebruiken. CTS IT denkt mee hoe je op de meest slimme en veilige manier jouw data kunt verzamelen. Met als doel? Dat de gehele organisatie ook echt naar dezelfde data kijkt. Zo zetten we samen in op een robuuste oplossing die klaar is voor de toekomst. Daarbij doorlopen we per informatiebehoefte altijd de volgende stappen: verzamelen, bewerken, visualiseren en automatiseren.

Welke rol heeft CTS IT?

Wil je Power BI goed inzetten? Dan is het van belang om goed na te denken welke bronnen geschikt zijn voor de gewenste informatiebehoefte. Daarna volgt al snel de vraag hoe een rapport of dashboard eruit moet zien. Is je informatiehuishouding nog niet op orde?  Daarin sta je niet alleen! Door de ruime ervaring van CTS IT weten wij hoe we data slim kunnen verzamelen en gestructureerd klaar moeten zetten. Met behulp van een nulmeting bepalen we samen een vertrekpunt en een stip aan de horizon. Zo bouwen we samen een toekomstgerichte oplossing. Hiermee zet jij een belangrijke stap om een data-gedreven organisatie te worden en veel repeterende taken te automatiseren.

Wat levert Power BI jou op?

Functioneel

Met Power BI kun je data op een consistente wijze verzamelen en ga je repeterende taken automatiseren. Denk aan handmatige exports van bijvoorbeeld financiële data uit je ERP- of CRM-applicatie. Er zijn nog genoeg bedrijven die bijvoorbeeld meerdere keren per maand dezelfde Excel exports handmatig bewerken om er iets leesbaars van te maken. Met Power BI ben je in staat om deze informatie automatisch te bewerken, te vernieuwen en vervolgens eenvoudig te delen binnen jouw organisatie. Dit levert al snel een besparing op van enkele uren per persoon per maand.

Technisch

Toegang tot rapportage en dashboards is centraal te beheren. Mag een gebruiker of klant bepaalde data bijvoorbeeld niet zien, dan zijn er diverse mogelijkheden om deze data af te schermen. Moet een rapport automatisch of bijna realtime vernieuwd worden? Het is allemaal mogelijk!

Financieel

Met Power BI is veel handmatig werk te automatiseren. Dit levert al snel 8 uur per gebruiker per maand op. Na een gedegen opbouw wordt alle data regelmatig automatisch klaargezet. Qua abonnement is Power BI interessanter dan vele andere BI oplossingen: € 8,40 per gebruiker per maand. 

Vertel mij meer

Arjan

Van ruwe klantdata na relevante stuurinformatie. Meer weten?