Support

Microsoft 365 back-up

Microsoft 365 back-up is gebaseerd op het ‘model voor gedeelde verantwoordelijkheid’. En wat houdt dat dan exact in? Dat je ook als gebruiker verantwoordelijkheid draagt in onder meer de toegang en controle van gegevens in de cloud!

Jouw Microsoft 365 omgeving kunnen wij beschermen met diverse maatregelen (met bijvoorbeeld Apparaatbeheer en ATP). Toch is het onmogelijk alle risico’s uit te sluiten. Deze risico’s komen niet alleen van buitenaf (ransomware/cryptoware), maar minstens zo vaak vanuit de organisatie zelf wanneer een medewerker (on)opzettelijk data verwijdert.

Back-up-365

Microsoft biedt toch standaard een back-up?

Microsoft zorgt zelf weliswaar voor een aantal vangnetten, zoals het kunnen terugzetten van een verwijderde mailbox en herstel van bestanden in OneDrive vanuit een (voor gebruikers onzichtbare) prullenbak. Echter daar kleven diverse haken en ogen aan. Je moet namelijk binnen 30 dagen actie ondernemen, anders raakt de data definitief verloren. Aandacht voor goede gegevensbescherming vanuit een back-up is dan ook nog altijd van essentieel belang.

Daarom bevat onze moderne werkplek standaard bescherming via een externe back-up dienst. Het gaat dan niet alleen om de bestanden in SharePoint en OneDrive, maar ook om alle e-mailberichten, taken en contactpersonen in Outlook (Exchange). En tegenwoordig uiteraard ook alle gegevens binnen Microsoft Teams. Wij begrijpen dat deze bedrijfsgegevens essentieel zijn voor jouw continuïteit en wij zien het als onze taak om deze maximaal voor jou te beschermen!

Veilige thuisomgeving Dit zorgt ervoor dat cyberaanvallen als een schot hagel plaatsvinden.

Welke rol heeft CTS IT?

Onze engineers zorgen voor een betrouwbare back-up van al jouw bedrijfsdata in Microsoft 365. Zo kun je met een gerust gevoel jouw data toevertrouwen aan de cloud.

Joeri Huitema CTS IT

Wat levert Microsoft 365 back up jou op?

Functioneel

  • Geen volledige afhankelijkheid van Microsoft 365
  • Gerust gevoel dat jouw data ook bij een calamiteit veilig zijn opgeslagen

Technisch

  • Gegarandeerde retentie van 1 jaar
  • Point-in-time recovery van mailboxen
  • Opslag van de back-up buiten je tenant
  • CTS IT is bereikbaar voor directe ondersteuning voor snelle hersteltijden (RTO)
  • Gemaakte back-up is ongevoelig voor cryptoware

Financieel

  • Geen extra abonnement nodig, standaard inbegrepen in onze moderne werkplek
  • Geen onverwachte kosten door data verlies.
Meer over digitale transformatie
Kantoorpand-van-schuppen
“De huizenmarkt is hectisch, waarbij we snel moeten kunnen schakelen, een groot voordeel. Ook is de hoge mate van veiligheid een geruststellende gedachte. CTS IT is mijn aanspreekpunt voor al mijn IT vragen!””
Danielle Diepeveen

Directeur - Van Schuppen Makelaars

Bekijk al onze referenties
Starten met

Digitale transformatie

CTS IT heeft de antwoorden op al jouw IT-vragen. We zijn ervan overtuigd dat IT het kloppend hart is van iedere organisatie. Bovendien speelt IT een doorslaggevende rol in alle vraagstukken van vandaag en morgen.

Wij geloven dat je altijd en overal de vrijheid moet hebben om te werken én leven zoals jij wil. Daarvoor zijn onze veilige en eenvoudige IT-oplossingen bedacht: om jouw leven leuker en succesvoller te maken.

Hannes De Paauw Algemeen Directeur CTS IT
Neem contact op met

Samen met Hannes

h.de.paauw@cts-it.nl
06-53337823
Printix-CTS-IT-B.V
Vmware CTS-IT-B.V
Dmarcian CTS IT
HPE-CTS-IT-B.V
Exlaimer-CTS-IT-B.V
workspace365-logo