Support
Standaard bescherming met

Microsoft 365 backup

Als gebruiker van Microsoft 365 draag je ook verantwoordelijkheid voor de toegang en controle van gegevens in de cloud. Hoewel Microsoft zelf voorziet in een aantal backup maatregelen, kleven daar diverse haken en ogen aan. Daarom biedt CTS IT  standaard bescherming in de moderne werkplek via een externe back-up dienst. Maar wat houdt dat precies in?

Microsoft-365-Back-Up CTS IT
Loop geen risico met

Microsoft 365 backup?

Microsoft 365 Backup is gebaseerd op het ‘model voor gedeelde verantwoordelijkheid’. Dat betekent dat je als gebruiker medeverantwoordelijk bent voor de gegevensbescherming in de cloud. CTS IT kan jouw Microsoft 365 omgeving beschermen met verschillende maatregelen, zoals Apparaatbeheer en ATP, maar het is onmogelijk om alle risico’s uit te sluiten. Zowel van buitenaf (zoals ransomware en cryptoware) als van binnenuit kunnen risico’s ontstaan, bijvoorbeeld als een medewerker per ongeluk data verwijdert.

Welke-rol heeft CTS IT MIcrosoft 365
Welke rol heeft

CTS IT?

Hoewel Microsoft zelf enkele backup vangnetten biedt, zoals het terugzetten van een verwijderde mailbox en herstel van bestanden vanuit de prullenbak, kleven daar diverse haken en ogen aan. Zo moet je binnen 30 dagen actie ondernemen, anders raakt de data definitief verloren. Daarom is goede gegevensbescherming vanuit een back-up nog altijd essentieel. CTS IT biedt standaard bescherming via een externe back-up dienst, die niet alleen de bestanden in SharePoint en OneDrive, maar ook alle e-mailberichten, taken en contactpersonen in Outlook en alle gegevens binnen Microsoft Teams beschermt.

MFA CTS IT Veiligheid Voordelen
Wat levert Microsoft 365 backup

Jou op?

Functioneel:

Je bent niet volledig afhankelijk van Microsoft 365 en hebt een gerust gevoel dat jouw data ook bij een calamiteit veilig zijn opgeslagen.

Technisch:

Er is gegarandeerde retentie van 1 jaar en je hebt point-in-time recovery van mailboxen. De back-up wordt opgeslagen buiten je tenant en zijn wij bereikbaar voor directe ondersteuning en snelle hersteltijden (RTO). Ook is de gemaakte back-up ongevoelig voor cryptoware.

Financieel:

Er is geen extra abonnement nodig, aangezien de back-up standaard is inbegrepen in de moderne werkplek. Je voorkomt onverwachte kosten door data verlies.

Meer over digitale transformatie
Jos-Weijmer
“CTS IT snapt ons bedrijf en komt met passende IT-oplossingen. Elke keer weer. ”
Jos Weijmer

CFO Bochane - CTS IT Helpt Bochane met passende IT-oplossingen

Lees het verhaal van Bochane
Wil jij een

Betrouwbare backup

Kortom, Microsoft 365 Backup is van essentieel belang voor goede gegevensbescherming en biedt diverse voordelen. Wij zorgen voor een betrouwbare back-up van al jouw bedrijfsdata in Microsoft 365, zodat je met een gerust gevoel jouw data kunt toevertrouwen aan de cloud. Wil je meer informatie over de Microsoft 365 Back-up van CTS IT? Neem dan gerust contact met ons op.

Hannes De Paauw Algemeen Directeur CTS IT
Neem contact op met

Samen met Hannes

h.de.paauw@cts-it.nl
06-53337823
Printix-CTS-IT-B.V
Dmarcian CTS IT
workspace365-logo
HPE-CTS-IT-B.V
Vmware CTS-IT-B.V
Exlaimer-CTS-IT-B.V