Support

Managed Printing

Hoewel we steeds meer digitaal werken, blijft het belangrijk overal en eenvoudig documenten te kunnen afdrukken. En uiteraard verliezen we de veiligheid niet uit het oog! 

Het werken vanuit de cloud brengt flexibiliteit mee voor wat betreft het werken op diverse locaties en apparaten. Die flexibiliteit wil je ook terug zien bij het gebruik van printers. 

Printen

Overal flexibel en veilig printen

Met CTS Managed Printing is (veilig) afdrukken vanaf iedere gewenste locatie beschikbaar, zonder de noodzaak van een (Windows-)printserver in het eigen netwerk. Door middel van de online printserver blijft de vertrouwde functionaliteit in Windows of Apple gewoon beschikbaar.  

Wanneer veilig afdrukken wordt ingeschakeld, wordt een opdracht pas daadwerkelijk uitgevoerd op de printer wanneer deze via de app wordt bevestigd (enigszins vergelijkbaar met MFA). De gebruiker drukt af, loopt naar de printer en scant vervolgens met de app de QR-code. Als alternatief kan hij de opdracht starten door in de app te kiezen voor de gewenste printer, waarna op dat moment de afdruk wordt gestart. Het afdrukken vanuit een zelf gekozen printerlade is uiteraard mogelijk. Zo ben je flexibel waar je afdrukt, al dan niet met ‘beveiligd afdrukken’. 

Naast afdrukken via deze oplossing blijft het mogelijk een printer te kiezen die op de eigen werkplek is geïnstalleerd. Bijvoorbeeld in het geval van een rechtstreeks aangesloten printer óf wanneer thuis wordt gewerkt. 

CTS IT

Welke rol heeft CTS IT?

Onze engineers zorgen voor de beschikbaarheid van de online printserver én zijn beschikbaar voor ondersteuning waar nodig. Ook verzorgt CTS de inrichting, waarbij de login van de app wordt gekoppeld aan de eigen Microsoft 365 omgeving (Single Sign-On), waarmee het niet nodig is met aparte accounts te werken. 

Wat levert CTS Managed Printing jou op?

Functioneel 

  • centraal beheerde printomgeving voor de hele organisatie; locatie onafhankelijk.  
  • beveiligd afdrukken, belangrijk in het geval van ISO/NEN-certificering;
  • volledige ondersteuning vanuit onze eigen Servicedesk; 

Technisch 

  • er is geen eigen printserver in het netwerk nodig, waarmee dat de cloudtransitie ook niet meer in de weg staat; 
  • efficiënt (centraal) beheer; 

Financieel 

  • voor een vast bedrag per maand stelt CTS IT niet alleen de functionaliteit beschikbaar, maar is ook de ondersteuning inbegrepen in de dienst. Geen onverwachte kosten achteraf dus. 
“CTS IT denkt mee bij vraagstukken m.b.t. onze infrastructuur en wensen om onze processen te optimaliseren””
Michel Bilstra

Hoofd ICT - Aboma

Starten met

Digitale transformatie

CTS IT heeft de antwoorden op al jouw IT-vragen. We zijn ervan overtuigd dat IT het kloppend hart is van iedere organisatie. Bovendien speelt IT een doorslaggevende rol in alle vraagstukken van vandaag en morgen.

Wij geloven dat je altijd en overal de vrijheid moet hebben om te werken én leven zoals jij wil. Daarvoor zijn onze veilige en eenvoudige IT-oplossingen bedacht: om jouw leven leuker en succesvoller te maken.

Rik IT Directeur CTS IT
Neem contact op met

Met een van onze experts!

r.maassen@cts-it.nl
06-20958633