Support

Fysieke server en SAN-opslag systemen

Een on-premise omgeving vraagt vaak voor een fysieke serveroplossing. Het is van het grootste belang dat je eigen servers net zo betrouwbaar zijn als servers in de cloud. Daarom kiezen we met zorg de best passende oplossing voor jouw situatie.

Profile silhouette of man typing on computer near high tech cabinet in server room
Fysieke server en SAN-opslagsystemen

Welke systemen leveren wij zoal?

Een serveromgeving bestaat vaak uit meerdere fysieke servers (hosts). Deze apparaten zijn bijna uitsluitend van het fabricaat Hewlett Packard Enterprise (HPE). Verder op deze pagina motiveren we deze keuze.

De apparaten worden voorzien van VMware virtualisatie software zodat we meerdere virtuele Windows serverinstallaties kunnen gebruiken. Elke virtuele installatie heeft zijn eigen rol binnen het netwerk. Van domeincontroller tot applicatieserver, alles is mogelijk.

Op basis van jouw bedrijfssituatie bepalen we welke fysieke apparaten noodzakelijk zijn. Denk hierbij aan het type processoren, de hoeveelheid RAM geheugen en de noodzakelijke opslag. Uiteraard wordt standaard extra capaciteit geleverd, een waarschijnlijke groei van je bedrijf betekent dan niet per definitie herinvesteren. Regelmatig verzorgen we een centrale opslag, een SAN. Ook hiervoor kiezen we het juiste apparaat, waar nodig redundant uitgevoerd. Samengevat levert CTS IT alle noodzakelijke hardware om de juiste functionaliteit aan jouw medewerkers aan te bieden.

HPE-Severs 2

Waarom HPE?

HPe Proliant is binnen het MKB-segment al decennia lang gemeengoed voor het hosten van al uw (virtuele) serversystemen. Deze scoren goed op zowel prijs-kwaliteit als duurzaamheid. In de grotere omgevingen en datacenters maken we gebruik van HPe Apollo systemen. Daarmee zijn we in staat uw wensen rondom opslag van (on-)gestructureerde data te realiseren. Onderhoudsvriendelijk met een zeer hoge mate van beschikbaarheid en betrouwbaarheid.

HPE-1

HPe Partnership

Vanuit het HPe partnership zijn de engineers bij CTS IT in een vroeg stadium betrokken bij ontwikkelingen en innovaties. Van daaruit ontwerpen wij moderne serveromgevingen die voldoen aan uw verwachtingen aangaande prestaties, schaalbaarheid en beschikbaarheid (denk aan redundantie).

Wat levert het op?

Functioneel

Wanneer er een reden is voor een on-premise oplossing biedt een serveroplossing je alle functionaliteiten die je nodig hebt. Het gebruik van de juiste applicatie, eenvoudig communiceren met je klanten én snel inzicht in je IT status; het kan allemaal met een deugdelijke serveromgeving, fysiek in je eigen pand of in het datacenter!

Technisch

Een fysieke server wordt technisch afgestemd op de business van jouw organisatie. Denk hierbij aan schaalbaarheid in processorkernen, werkgeheugen en opslag. Je neemt een fysieke omgeving af die gemaakt is voor de situatie van vandaag maar ook prima mee kan in de situatie van morgen! Uiteraard voorzien van de nieuwste snufjes.

Financieel

Anno 2021 verandert de wereld meer en meer in een lease-maatschappij. Wanneer je kiest voor een fysieke server heb je altijd de mogelijkheid om dit met HPe Financial services te financieren. Praktisch voor jouw dus een ‘lease-constructie’.

Onze ervaring is dat veel ondernemers kiezen voor aanschaf van de apparatuur. Uiteraard is dit bij fysieke apparatuur geen probleem!

Meer over digitale transformatie
Kantoorpand-van-schuppen
“De huizenmarkt is hectisch, waarbij we snel moeten kunnen schakelen, een groot voordeel. Ook is de hoge mate van veiligheid een geruststellende gedachte. CTS IT is mijn aanspreekpunt voor al mijn IT vragen!””
Danielle Diepeveen

Directeur - Van Schuppen Makelaars

Bekijk al onze referenties
Starten met

Digitale transformatie

CTS IT heeft de antwoorden op al jouw IT-vragen. We zijn ervan overtuigd dat IT het kloppend hart is van iedere organisatie. Bovendien speelt IT een doorslaggevende rol in alle vraagstukken van vandaag en morgen.

Wij geloven dat je altijd en overal de vrijheid moet hebben om te werken én leven zoals jij wil. Daarvoor zijn onze veilige en eenvoudige IT-oplossingen bedacht: om jouw leven leuker en succesvoller te maken.

Hannes De Paauw Algemeen Directeur CTS IT
Neem contact op met

Samen met Hannes

h.de.paauw@cts-it.nl
06-53337823
workspace365-logo
Dmarcian CTS IT
Printix-CTS-IT-B.V
HPE-CTS-IT-B.V
Exlaimer-CTS-IT-B.V
Vmware CTS-IT-B.V