Support

Mijn vader inspireerde mij om ondernemer te worden

Waarom ben ik ondernemer geworden?

Onlangs werd CTS IT genomineerd voor de titel “Onderneming van het Jaar”. Wat een compliment! Naar aanleiding van deze nominatie wordt mij vaak gevraagd waarom ik ondernemer ben geworden. Een voor de hand liggend antwoord is misschien ‘ vrijheid’ of ‘ eigen baas zijn’ , maar voor mij hebben deze factoren eigenlijk nooit een rol gespeeld. Ik heb ervoor gekozen om voor mezelf te beginnen omdat ik wilde laten zien hoe het anders kan hoe je als manager betere resultaten kan behalen door het beste naar boven te halen in je team.

De waarschuwing van mijn vader

Al van jongs af aan waarschuwde mijn vader me voor managers. “Ze zijn niet te vertrouwen, jongen”, zei hij, “managers willen alleen maar geld verdienen en doen dat over jouw rug.” Niet echt een positieve gedachte om het werkveld mee in te gaan. Toen ik op mijn zestiende een eerste baantje had bij Albert Heijn werd ik al gauw gevraagd om als afgevaardigde van de broodafdeling bij de filiaalhouder aan te schuiven. Mijn vader vertrouwde het niet, hij dacht dat ze een spelletje met me speelden. Nog meer wantrouwen. Op mijn eenentwintigste was ik zelf manager, een piepjonge assistent-filiaalleider bij Primafoon. Nog steeds was mijn vader niet trots, maar sceptisch. Ik was nu ‘een van hen’. En dat bleef ik, later in de rol van manager ICT bij Technica. Nog steeds veranderde mijn vader niet van gedachten. Managers waren niet te vertrouwen.

Aandacht en vertrouwen

Zo overduidelijk als het was dat mijn vader alleen maar negatieve ervaringen had opgedaan met managers, zo zeker wist ik dat ík het anders zou aanpakken. Zoals mijn vader jaren later nog sprak over zijn managers, zouden mensen niet over mij gaan praten. Ik wilde een leidinggevende zijn die werknemers kunnen vertrouwen  en onder wie ze kunnen opbloeien om hun volledige potentie te bereiken. Natuurlijk is het ook mijn taak om geld te verdienen voor het bedrijf, maar niet ten nadele van onze werknemers. Zonder die fantastische mensen zouden wij namelijk nergens komen.

Goede arbeidsvoorwaarden, een prettige en veilige werksfeer en aandacht voor het individu. Dáár komen we verder mee. Vanuit deze gedachte ben ik ondernemer geworden en vanuit deze gedachte wil ik elke dag mijn werk doen. Niet voor de vrijheid, niet om eigen baas te zijn, maar om mensen te kunnen laten groeien. Want daar groei ik uiteindelijk zelf ook weer door.

Geïnspireerd geraakt? Of wil je hier eens met me over doorpraten? Je kunt me altijd bereiken op 06-53337823 of per e-mail reageren.

 
 
 
Terug naar kennisbank

Waarom CTS-IT

  • #01
    Advies
  • #02
    In control
  • #03
    Digitale transformatie
Aanmelden

Nieuwsbrief

Nullam malesuada imperdiet ipsum, eget venenatis velit bibendum nec. Etiam non hendrerit dui. Curabitur fermentum nisl in erat convallis, nec facilisis dolor fringilla.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.