Security

CTS Security Baseline

“Een cyberaanval is als een digitale hartstilstand”

Cyberaanvallen liggen altijd op de loer en de kans dat je bedrijf slachtoffer wordt is steeds groter. Het is daarom van groot belang om je bewust te zijn van de kwetsbaarheden in je organisatie. Iedereen vind het de normaalste zaak van de wereld om een inbraakmeldinstallatie in je bedrijfspand te hebben. En ook digitale toegangscontrole is gelukkig steeds meer vanzelfsprekend.

Vandaag de dag is digitale toegangscontrole zelfs minstens zo belangrijk als inbraakpreventie. Wie adviezen voor betere cybersecurity in de wind slaat, riskeert namelijk een lange downtime (gemiddeld 21 dagen). Dat is de periode dat een bedrijf niet kan functioneren na een cyberaanval. Maak zelf de rekensom: wat kost het per dag wanneer de bedrijfsvoering compleet stil ligt? Vermenigvuldig dat eenentwintig keer en je hebt alleen nog maar de eerste kostenpost van een cyberaanval berekend.

Cyberaanval is als een digitale harstilstand CTS IT

De gevolgen van een cyberaanval

Downtime van je organisatie

Een organisatie is meestal tenminste 3 weken (maar vaak langer) niet operationeel na een cyberaanval. Je bedrijf staat letterlijk stil.

Kosten van een cyberaanval

Het opbouwen van systemen, de downtime, eventueel betalen van losgeld: er komen veel kosten kijken bij het herstel na een cyberaanval.

Emotioneel leed

Jij, je collega’s en klanten hebben te maken met emotioneel leed na een cyberaanval. Dit wordt als zeer impactvol ervaren.

Risico = kans x impact

Het risico dat jouw organisatie slachtoffer wordt van cybercriminaliteit is elke dag groter. Die toename is te verklaren door de vernuftigheid van cybercriminelen. Inmiddels zit er een uitgebreide criminele keten achter elke aanval. Deze keten bestaat uit diverse ‘organisaties’ die sluw samenwerken en daardoor op grote schaal slachtoffers maken.

Dit zorgt ervoor dat cyberaanvallen als een schot hagel plaatsvinden. Waar 5 jaar geleden een crimineel nog een moedwillige aanval op een interessant slachtoffer pleegde, worden er nu massaal hackpogingen ondernomen waarvan soms wel honderden bedrijven tegelijk slachtoffer zijn.

Kortom: de kans om slachtoffer te worden van een cyberaanval is groter dan ooit. En dat risico wordt dagelijks groter. Het is dus niet meer een vraag van óf je doelwit wordt, maar wanneer. De wereld verandert, en jij moet mee veranderen.

Jouw IT security naar een hoger niveau tillen!

Een cyberaanval volledig voorkomen is bijna niet mogelijk. Wel kun je de gevolgen ervan aanzienlijk verkleinen. Daar helpt CTS IT je bij. Door specifieke maatregelen te nemen, beveiligen we jouw organisatie tegen cybercriminaliteit en de gevolgen daarvan.

Er zijn een aantal maatregelen die je altijd moet treffen om de digitale voor- en achterdeur van je organisatie te beveiligen..

Security-naar-hoger-niveau CTS IT

MFA is een minimale eis

MFA staat voor Multi-Factor Authenticatie. Het is een methode waarbij de gebruiker twee stappen succesvol moet doorlopen voor hij toegang krijgt tot een systeem. De tweede stap is vaak verificatie via een app of mobiel nummer

EDR betaalt zich dubbel en dwars terug

EDR is wat we noemen een next-gen antivirus, ofwel het beste van het beste op dit moment. Op basis van afwijkende processen in je IT-omgeving kan dit systeem zelf blokkades opwerpen ter veiligheid.

Deel je netwerk op in segmenten

Door je IT-netwerk op te delen in segmenten wordt het voor hackers moeilijk om op de juiste plaats te komen: bij de belangrijkste data. De cybercrimineel geeft hierdoor sneller op.

Dit is slechts een greep uit de maatregelen die je kunt treffen om een cyberaanval te voorkomen.

Benieuwd wat CTS IT nog meer kan doen om je cybersecurity te optimaliseren?

Of vul hiernaast jouw contactinformatie in, we nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!

Contactformulier