Ons aanbod

Thuis in de digitale transformatie

De digitale transformatie is ingegeven door een hybride werkrealiteit. Kijk om je heen en je ziet het:  een mix van werken op de zaak en werken vanuit huis. Dit vraagt om een gestructureerde digitale verbondenheid op een moderne en veilige IT infrastructuur. CTS IT is daarbij jouw partner!

Digitale transformatie


Digitale transformatie: een buzz-woord dat vaak gebruikt wordt tegenwoordig. Maar wat betekent het nu eigenlijk? Transformeren gebeurt non-stop en overal. In alle markten zijn er volop veranderingen, veranderingen gericht op waarde creatie. We willen ook als mens vooruit. We leren van het verleden, kijken goed naar de actualiteit. Zo bereiden we ons voor op de toekomst. Zo ook in IT. Hier noemen we dit proces de ‘Digitale Transformatie’.

IT is voor veel mensen een noodzakelijk kwaad waar weinig kennis van is. De computer moet werken, de software is ondersteunend aan het bedrijfsproces en zo draagt het geheel bij aan je organisatie. Maar wie vertelt je nu of je wel op de goede weg bent? Of wie neemt je bij de hand om de juiste richting te bepalen? Jij bent goed in jouw bedrijf, IT moet waarde toevoegen aan je proces. Als deze vragen je bezig houden of je bent geïnteresseerd geraakt, lees dan verder!

De metafoor

Zoals gezegd is IT vaak een onbekende wereld vol met 1-en en 0-en. Wij gaan die onbekende wereld met de volgende metafoor aan je toelichten. Elke ondernemer heeft er een: een auto. Van nieuw tot oud, allemaal zijn ze ondersteunend aan jouw manier van leven. De auto brengt je op de plaats van bestemming en maakt dus dat je mobiel bent. Over smaak, merk en uitvoering valt niet te twisten. De keuzes die je hierin maakt worden vaak bepaald door ervaringen, merkliefde en/of prijsvorming. Toch heeft elke ondernemer een auto: degene die het beste bij jou past.

Vergelijk die auto met je IT-omgeving. Elke ondernemer heeft een IT-omgeving. Toch is die IT-omgeving in de praktijk een veel minder persoonlijke keuze. En hier gaat CTS IT verandering in brengen. Net als je auto moet je IT-omgeving aansluiten bij jou als persoon en bij je organisatie. Verder kijkend zijn er best veel overeenkomsten. Duurzaamheid, functionaliteit en veiligheid: aspecten die zowel bij een auto als bij een IT-omgeving belangrijk zijn. Door de tijd heen is er veel ontwikkeld (getransformeerd). Ondertussen kunnen we met onze auto zuiniger en met meer comfort de weg op. Qua veiligheid vinden we sensoren en airbags de normaalste zaak van de wereld.

Even terug in de tijd. In de jaren 70 stelde je als ondernemer veel minder eisen aan onze auto. Je was al blij als je droog zat. De autoradio met cassettedeck was al heel wat. Anno 2021 is stoelverwarming en harddisk met je favoriete muziek de normaalste zaak in een doorsnee auto. Onbewust maken we keuzes bij een aanschaf en wegen we af wat voor ons persoonlijk belangrijk is.

In de IT is dit anders. Sommige ondernemers hebben minder kijk op een IT omgeving als op hun auto. Best vreemd; je IT-omgeving zorgt er wellicht voor dat je een goede auto kunt rijden. Hoe belangrijk is het dan om juist ook een goede IT-omgeving te hebben?

Transformatie


Zojuist refereerden we al aan de jaren 70. Inmiddels zijn we jaren verder. Was je in 1970 al ondernemer? Dan heb je vast al diverse auto’s aangeschaft. Ben je iets korter ondernemer? Dan is de kans groot dat je al meerdere auto’s hebt bestuurd. Je schaft een auto aan of least het model dat bij je past. Na verloop van tijd wordt het tijd voor een nieuwer model. Bij de keuzes die je hebt, transformeer je mee. Je krijgt een steeds duurzamere auto: vol met nieuwe functies en uiteraard optimaal beveiligd!

CTS IT stelt je in staat om dit proces ook door te gaan met je IT-omgeving. Wij hebben de expertise in huis om ervoor te zorgen dat je organisatie vooruit gaat. Met dezelfde aspecten die altijd belangrijk zijn: duurzaamheid, functionaliteit én veiligheid. Wij nemen je graag mee in deze transitie en adviseren je graag over de mogelijkheden van je nieuwe ‘bedrijfsauto’. Gaan we voor de bewezen benzine, kiezen we toch hybride of is full-electric het beste voor jouw organisatie?

Benzine zetten we af tegen on-premise. Een volledig functionele IT-omgeving binnen je eigen bedrijfspand. Hybride noemen we in IT land ook hybride. Naast je fysieke omgeving neem je ook een aantal diensten af via het internet. Full-electric is voor ons de cloud. Alles is beschikbaar op het internet.

De digitale transitie is de weg die je aflegt naar de cloud. Jij bepaalt de snelheid. Je bedrijfsproces is leidend voor jouw weg naar de cloud. Op basis van onze expertise en ervaring adviseren wij jou wat voor jouw organisatie de beste route is.

In onze whitepapers en blogs gaan we dieper in op de verschillende varianten die IT op dit moment kent. Zo kun jij je herkennen in je actuele positie maar zie je ook de mogelijkheden voor de toekomst. Durf jij de rit met ons aan?

CTS On Premise

On premise betekent dat je jouw complete automatisering, of beter gezegd jouw ITomgeving, binnen je eigen bedrijfspand hebt staan. Je kunt dus al je apparatuur, ook de servers, letterlijk aanraken. 

Lees hier meer over on premise

CTS Hybride

Het beste van twee werelden combineren in een functionele IT-oplossing: CTS IT noemt dit hybride. Bij een hybride oplossing is je IT-omgeving gedeeltelijk actief binnen de muren van je bedrijf en gedeeltelijk in de cloud

Lees hier meer over hybride

CTS Cloud

Cloud, kort samengevat betekent dit dat je complete IT-voorziening in een publiek datacenter opgeslagen wordt. En met een internetverbinding kun je deze altijd bereiken, als je maar een device met internet bij de hand hebt 

Lees hier meer over cloud

CTS Assist 2.0

Naast optimale ondersteuning door onze specialisten krijg je bij ons ook de beste begeleiding bij jouw digitale transformatie. Dit doen we o.a. door een maatwerk adoptietraject aan te bieden.

Lees hier meer over assist