Maatschappelijke betrokkenheid

We make IT a better world

CTS IT heeft maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel staan. Niet voor niets is onze visie “`we make IT a better world, a great place to work, a great place to live”. Dit zijn niet slechts woorden, hier geven wij daadwerkelijk invulling aan.

Hoe? Dat laten we je graag zien!

De wereld duurzamer maken, dat streven wij na bij CTS IT. Dit doen wij op verschillende manieren. In ons A3 jaarplan is een actiepunt vastgelegd waarbij we een bijdrage leveren aan het verminderen van de plastic soup. In het verlengde hiervan doen wij jaarlijks mee aan de World Clean Up Day. Met als resultaat: kilo’s zwerfvuil opgeruimd!

Ook drinken wij en onze gasten uit de ‘BE O bottle‘. Deze duurzame drinkfles is gemaakt van suikerriet, 100% recyclebaar, designed and made in Holland en natuurlijk klimaatpositief.

CTS IT heeft maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel staan. Niet voor niets is onze visie we make IT a better world.

Sponsoring

Ook dragen wij graag ons steentje bij aan de ontwikkeling van de lokale samenleving. Lokale activiteiten, verenigingen en stichtingen zijn simpelweg onmisbaar. We sponsoren de volgende initiatieven:

Sport

Onderwijs

Lokale betrokkenheid

Soms rolt het balletje onverwacht in de richting van een lokaal initiatief. We hadden een flink aantal voetballen besteld voor een EK dat niet door ging vanwege de Corona beperkingen. En wat doe je met die voetballen? Juist, op zoek gaan naar een goed doel in je werkgebied.

Zo kwamen we uit bij stichting ‘Scoren in de Wijk‘. Deze stichting is ontstaan met de intentie om kinderen in een aantal Veenendaalse wijken in een vroeg stadium de verantwoordelijkheid voor de eigen omgeving te dragen. Met hulp van sport en sociale activiteiten wil de stichting overlast in de vorm van geluidsoverlast, vandalisme en kleine criminaliteit voorkomen.

Ook steunen wij stichting Bo viert FEEST. Deze stichting zamelt geld in waarmee verjaardagsfeestjes worden georganiseerd voor basisschoolkinderen uit gezinnen in Veenendaal die daar zelf de financiële middelen niet voor hebben. De missie van deze stichting is om sociale uitsluiting tegen te gaan. Want ieder kind verdient een feestje!

Partners

Een duurzamere wereld, daar dragen wij graag aan bij. Hoe dan? Door o.a. samen te werken met partners die dit ook nastreven, zoals Vita Koffie. Zij verkopen ecologisch geteelde koffiebonen uit Congo. De bonen worden rechtstreeks ingekocht bij de boeren die hiervoor een eerlijke prijs krijgen. Maar liefst 75% van de winst wordt geïnvesteerd in het onderwijs van Congolese vrouwen. Deze vrouwen kunnen met dit onderwijs een eigen inkomen genereren. Onze dagelijkse kopjes koffie smaken nu nog beter!