Support
Terug naar kennisbank
Microsoft voert wijziging door in goedkeuren

MFA-meldingen

Vanaf 8 mei 2023, gaat Microsoft een nieuwe manier van Multi-Factor Authentication (MFA) introduceren: “number matching MFA”.

Lees snel verder!
CTS-IT-Pagina-Header
Werkplek-MFA-Scherm
Extra

Beveiligingslaag

Hierbij zal je bij het aanmelden een cijfer te zien krijgen, die je op je mobiele telefoon moet invullen om het verzoek te bevestigen. Hierdoor wordt het niet meer mogelijk om een MFA-melding “spontaan” goed te keuren wanneer je niet zelf aan het aanmelden bent. Dit zorgt voor een extra beveiligingslaag voor jouw account. 

Uitgelichte-afbeelding-Update-MFA-CTS-IT

Ja of Nee

Voorheen kreeg je alleen een pop-up met de vraag of je je wilde aanmelden, hierop kon je antwoorden met Ja of Nee. Hackers maakten hier misbruik van door het zogenoemde fenomeen: MFA-Moeheid.

MFA-CTS-IT-Dienst-pagina

MFA-moeheid

Wat wordt er bedoeld met deze moeheid? Deze moeheid verwijst naar een overdaad aan prompts die het slachtoffer via deze toepassingen ontvangt. Dit werkt uiteraard alleen als de hacker al beschikking heeft over de inloggegevens. Zodra de inloggegevens bemachtigd zijn, begint de hacker om goedkeuring te vragen voor het aanmelden bij de MFA-toepassing. Met als doel het aantal MFA-prompts te overbelasten en te wachten tot de gebruiker het verzoek goedkeurt. Wanneer de gebruiker de initiële aanmeldingen niet goedkeurt, kan social engineering worden gebruikt om de gebruiker een bericht te sturen via e-mail/Teams of WhatsApp om te vragen het verzoek goed te keuren, zogenaamd door een IT-medewerker of IT-beheerder.

Wil jij ontdekken hoe Multi-Factor Authentication precies werkt en wat dit voor jouw organisatie betekenen? Twijfel dan niet en plan een inspiratiesessie in met ons.

Vraag een inspiratiessie aan!
Jos-Weijmer
“CTS IT snapt ons bedrijf en komt met passende IT-oplossingen. Elke keer weer. ”
Jos Weijmer

CFO Bochane - CTS IT Helpt Bochane met passende IT-oplossingen

Lees het verhaal van Bochane
Veilig werken

Met Multi-Factor Authentication

De digitale transformatie is de weg, die je aflegt richting werken in de cloud, ofwel volledig en veilig werken via internet. Hoe snel en op welke manier jij die weg aflegt, is aan jou. Multi-Factor Authentication is wel een onderdeel van dat proces. CTS IT ondersteunt daarin met verschillende mogelijkheden. Je kan MFA bijvoorbeeld combineren met On-Premise, Hybride en Cloud oplossingen om je bedrijfsprocessen te beveiligen.

Wil jij ontdekken hoe Multi-Factor Authentication precies werkt en wat dit voor jouw organisatie betekenen? Twijfel dan niet en plan een inspiratiesessie in met ons.

Vraag een inspiratiesessie aan

Vincent Breas Commercieel Manager CTS IT
Stel al je vragen

Aan Vincent

v.breas@cts-it.nl
06-57143991
Exlaimer-CTS-IT-B.V
HPE-CTS-IT-B.V
Vmware CTS-IT-B.V
Printix-CTS-IT-B.V
workspace365-logo
Dmarcian CTS IT