Support
Terug naar kennisbank
Microsoft voert wijziging door in goedkeuren

MFA-meldingen

Vanaf 27 februari 2023 gaat Microsoft een nieuwe manier van Multi-Factor Authentication (MFA) introduceren: “number matching MFA”.

Lees ook onze andere blog's
Header-MFA-Update CTS IT
Werkplek-MFA-Scherm
Extra

Beveiligingslaag

Hierbij zal je bij het aanmelden een cijfer te zien krijgen, die je op je mobiele telefoon moet invullen om het MFA-verzoek te bevestigen. Hierdoor wordt het niet meer mogelijk om een MFA-melding “spontaan” goed te keuren wanneer je niet zelf aan het aanmelden bent. Dit zorgt voor een extra beveiligingslaag voor jouw account. 

Uitgelichte-afbeelding-Update-MFA-CTS-IT

Ja of Nee

Voorheen kreeg je alleen een pop-up met de vraag of je je wilde aanmelden, hierop kon je antwoorden met Ja of Nee. Hackers maakten hier misbruik van door het zogenoemde fenomeen: MFA-Moeheid.

MFA-CTS-IT-Dienst-pagina

MFA-moeheid

Wat is MFA-moeheid? MFA-moeheid verwijst naar een overdaad aan prompts die het slachtoffer via MFA-toepassingen ontvangt. Dit werkt uiteraard alleen als de hacker al beschikking heeft over de inloggegevens. Zodra de inloggegevens bemachtigd zijn, begint de hacker om goedkeuring te vragen voor het aanmelden bij de MFA-toepassing. Met als doel het aantal MFA-prompts te overbelasten en te wachten tot de gebruiker het verzoek goedkeurt. Wanneer de gebruiker de initiële MFA-aanmeldingen niet goedkeurt, kan social engineering worden gebruikt om de gebruiker een bericht te sturen via e-mail/Teams of WhatsApp om te vragen het MFA-verzoek goed te keuren, zogenaamd door een IT-medewerker of IT-beheerder.

Veilig werken

MET MFA

De digitale transformatie is de weg, die je aflegt richting werken in de cloud, ofwel volledig en veilig werken via internet. Hoe snel en op welke manier jij die weg aflegt, is aan jou. MFA is wel een onderdeel van dat proces. CTS IT ondersteunt daarin met verschillende mogelijkheden. Je kan MFA bijvoorbeeld combineren met On-Premise, Hybride en Cloud oplossingen om je bedrijfsprocessen te beveiligen.

Kortom: wat je ook nodig hebt, wij hebben er een slimme IT-oplossing voor. CTS IT weet de pijnpunten op het gebied van IT te vinden en lost ze op een passende manier op. Zodat jij volledig ontzorgd wordt.

Vincent-Breas-Commercieel-manager-CTS-IT
Stel al je vragen

Aan Vincent

v.breas@cts-it.nl
06-571439910
Lastpass-CTS-IT-B.V
Printix-CTS-IT-B.V
Exlaimer-CTS-IT-B.V
HPE-CTS-IT-B.V
Microsoft Partner
Dmarcian-CTS-IT-B.V
Vmware CTS-IT-B.V