Support
Terug naar kennisbank
Waarom een wachtwoordmanager onmisbaar is

In het digitale tijdperk waarin bedrijven meer verbonden zijn dan ooit, rijst een kritieke vraag: hoe beveiligen we onze online data? Inloggegevens zijn de sleutels tot deze data en de beveiliging hiervan is cruciaal om deze gegevens te beschermen. Wachtwoordmanagers zijn hierbij onmisbaar geworden, niet alleen als een tool, maar als een essentieel onderdeel van het bedrijfsproces.

Lees snel verder
Website-Header CTS IT
Een wachtwoordmanager

vermindert risico

Stel je voor dat elk van je medewerkers unieke, sterke wachtwoorden gebruikt voor elk account dat zij beheren. De realiteit is echter anders: veel gebruikers neigen naar eenvoudige en hergebruikte wachtwoorden, simpelweg omdat ze gemakkelijker te onthouden zijn. Hier introduceert een wachtwoordmanager een oplossing door sterke, unieke wachtwoorden te genereren en veilig op te slaan in een versleutelde kluis. De gebruiker hoeft daarna maar een enkel wachtwoord te onthouden, namelijk het wachtwoord tot de kluis. Middels juiste koppelingen koppelen we hier ook nog meervoudige verificatie aan. Dit vermindert het risico aanzienlijk dat gevoelige bedrijfsgegevens in verkeerde handen vallen en het zorgt daarnaast voor meer gebruikersgemak.

Meer

Voordelen

De voordelen van een wachtwoordmanager strekken zich verder uit dan alleen het beveiligen van wachtwoorden. Ze transformeren ook de manier waarop teams werken. Medewerkers kunnen snel en veilig toegang krijgen tot de tools die ze nodig hebben, zonder vertragingen door vergeten wachtwoorden of beveiligingsprocedures die de workflow onderbreken. Met functies zoals autofill worden formulieren en inlogvelden automatisch en veilig ingevuld, waardoor kostbare tijd wordt bespaard die anders verloren gaat aan routinetaken.

In de huidige wereld van cyberbedreigingen is phishing een constante zorg. Hier biedt een wachtwoordmanager een extra laag bescherming. Door alleen wachtwoordgegevens automatisch in te vullen op geauthenticeerde websites, beschermt het bedrijven tegen het risico van het invoeren van inloggegevens op nagebootste, schadelijke websites.

Voor bedrijven die met gevoelige informatie werken, is het delen van credentials soms onvermijdelijk. Hier zorgt de wachtwoordmanager voor een veilige methode om wachtwoorden en gevoelige gegevens te delen, zonder de veiligheid in gevaar te brengen. Dit is vooral belangrijk in sectoren waar de beveiliging van gegevens van het hoogste belang is.

Verder is naleving van regelgeving zoals de GDPR een belangrijke overweging voor veel bedrijven. Een wachtwoordmanager helpt niet alleen bij het handhaven van strenge beveiligingspraktijken maar verzekert ook dat een organisatie voldoet aan de vereisten voor gegevensbescherming.

Rustig

Slapen?

In deze tijd, waarin de dreiging van datalekken en cyberaanvallen groter is dan ooit, is het voor bedrijven van cruciaal belang om voorbereid te zijn. Een investering in een wachtwoordmanager is niet alleen een investering in de beveiliging van de technologie van het bedrijf, maar ook in de gemoedsrust die komt met het weten dat je bedrijfsgegevens veilig zijn.

Arjan v Loon CTS IT
Bel gerust

met Arjan

a.van.loon@cts-it.nl
0318-742426
Printix-CTS-IT-B.V
Exlaimer-CTS-IT-B.V
workspace365-logo
Vmware CTS-IT-B.V
Dmarcian CTS IT
HPE-CTS-IT-B.V