Support
Terug naar kennisbank
Microsoft Copilot - toekomstperspectief

voor het MKB

Ai is nog steeds de trend en de oplossingen vliegen ons om de oren, maar wat betekent dit nou echt voor mijn bedrijf?

Een recent onderzoek, waaronder een studie van Microsoft over het gebruik van Copilot in Microsoft 365, bevestigt dat deze technologie aanzienlijke productiviteitswinsten oplevert. Voor Nederlandse MKB-bedrijven, die op zoek zijn naar manieren om efficiënter en innovatiever te zijn, biedt generatieve AI veel nieuwe mogelijkheden.

Lees snel verder
Website-Header CTS IT
Duidelijke

productiviteitswinst

Acht maanden na de introductie van Copilot tonen de resultaten aan dat de impact op de werkvloer zowel diepgaand als positief is. Maar liefst 77% van de gebruikers geeft aan Copilot niet meer te willen missen, dankzij de verbeteringen in werkprocessen die het mogelijk maakt. Zo heeft onderzoek aangetoond dat:

  • 70% van de Copilot-gebruikers zich productiever voelt;
  • 68% van de gebruikers een verbetering in werk kwaliteit ervaart;
  • Taken zoals zoeken, schrijven en samenvatten worden 29% sneller uitgevoerd;
  • Het inhalen van een gemiste vergadering gebeurt bijna 4 keer sneller;
  • 64% minder tijd besteed aan e-mails;
  • 85% sneller tot een goed concept komt voor berichten en documenten.

 

De toekomst van werk

voor het MKB

Voor het Nederlandse midden- en kleinbedrijf ontsluit generatieve AI de deur naar een nieuwe manier van werken. Door tools zoals Copilot te implementeren, kunnen MKB-bedrijven niet alleen tijd besparen op routinematige taken maar ook de algemene kwaliteit van het werk verbeteren. Deze technologie stelt medewerkers in staat om zich te richten op wat echt belangrijk is: het uniek menselijke aspect van hun werk dat creativiteit en innovatie stimuleert.

 

Het integreren van generatieve AI in de dagelijkse bedrijfsvoering biedt MKB-bedrijven een competitief voordeel. Het verhoogt de efficiëntie en effectiviteit van teams en zorgt ervoor dat bedrijven vooroplopen in de adoptie van toekomstgerichte technologieën.

Een kans voor

innovatie en groei

Generatieve AI staat nog maar aan het begin van zijn potentieel om de werkplek te transformeren. Voor Nederlandse MKB-bedrijven vertegenwoordigt dit een unieke kans om aan de voorhoede te staan van deze technologische veranderingen. In veel industrieën is er race om technologisch vooruitstrevend te zijn. Microsoft Copilot  biedt de mogelijkheid om in te spelen op deze veranderende bedrijfsbehoeften en daarmee de strijd met concurrenten aan te gaan.

BRON: Onderzoek impact AI

Meer

weten?

We kijken uit naar de nieuwe mogelijkheden die Copilot ons zal brengen en blijven de komende periode onze ervaringen en inzichten met je delen. Zoals altijd, staan we klaar om je te ondersteunen bij het implementeren van deze nieuwe technologieën in jouw organisatie.

Vincent Breas Commercieel Manager CTS IT
Bel gerust

met vincent

v.breas@cts-it.nl
06-57143991
Exlaimer-CTS-IT-B.V
Dmarcian CTS IT
HPE-CTS-IT-B.V
workspace365-logo
Printix-CTS-IT-B.V
Vmware CTS-IT-B.V