Support

Thuiswerken in Corona-tijd: 2 CTS IT-ers delen hun ervaring!

Introductie

Zo’n beetje elke Nederlander heeft er in meer of mindere mate mee te maken gehad afgelopen periode: thuiswerken met je partner en kind(eren) om je heen. Onder normale omstandigheden is het combineren van het ouderschap met je baan al een behoorlijke uitdaging. Maar de afgelopen maanden moesten we thuis o.a. schipperen tussen de Teams vergaderingen en het onderwijzen van je kinderen: dit vereist militaire precisie!

Ook een groot deel van onze collega’s werkten van de ene op de andere dag thuis. En hoe hebben zij dit dan ervaren? We hebben twee collega’s gevraagd naar hun bevindingen.

Erik Olthof, Cloud Engineer

Erik vond het ook een uitdaging: de combinatie thuiswerken en de kids om je heen. En toen de scholen ook nog bijzondere schema’s gingen hanteren was het helemaal een grote puzzel om alles georganiseerd te krijgen! Maar toch mogen we ook van geluk spreken volgens Erik : “Wij bij CTS IT kunnen thuiswerken. Simpelweg omdat we gebruik maken van de juiste IT-oplossingen.” En wat Erik dan zoal gemist heeft? Het directe contact met collega’s. Want het werkt nou eenmaal prettiger om face to face dingen te kunnen overleggen. En wat hij totaal niet mist is het feit dat de reistijd vervalt als je thuis werkt. Je kunt thuis direct aan de slag! Als grootste voordeel van thuiswerken noemt Erik de grote mate van flexibiliteit. Als je overdag even een uurtje aan je kinderen moet besteden, haal je dit bijvoorbeeld ’s avonds weer in.

En dat contact op afstand met je collega’s dan Erik? “Met een kort dagelijks overleg stem je je werkzaamheden af. Zo blijf je op de hoogte. En dat allemaal via Teams”. En hoe ging dat dan met klanten? Erik zegt “Veel van mijn klantcontact is al telefonisch. Maar gaat het om bijvoorbeeld een stuk begeleiding bij een cloud migratie, dan is op locatie werken toch echt een stuk efficiënter!” Als Erik terugkijkt op de afgelopen 2,5 maand vindt hij dat hij aardig zijn draai heeft gevonden. In bepaalde situaties komt thuiswerken de productiviteit zelfs ten goede. En als afsluiter heeft hij nog een goede tip : “Investeer in een goede werkplek! Zorg voor een goede stoel, bureau en voor een goed scherm, of nog beter: meerdere schermen. Op 1 scherm kun je dan Teams open laten staan. Zo kun je een goede communicatie in stand houden, met zowel je collega’s als je klanten!”

Arjan van Loon, Adviseur

Adviseur Arjan draait al heel wat jaren mee bij CTS IT. Maar op een situatie als Corona kon zelfs deze oude rot in het vak zich niet voorbereiden. Arjan prijst zich gelukkig met een vrouw die zich veel ontfermde over hun 3 kinderen. En hij kon altijd wel een rustig plekje in huis vinden om te werken. “En wat kon ik veel doen! Zonder verstoringen je op één taak kunnen concentreren. Dat was een groot voordeel”.

Als nadeel noemt Arjan dat ie wat minder goed voor zichzelf zorgde. Voor hij het wist had ie, al werkend, uren aaneengesloten op zijn stoel gezeten zonder beweging. Ook heeft hij het nodige gemist de afgelopen periode. “Niet alleen het persoonlijke contact met mijn collega’s maar vooral ook het persoonlijke contact met relaties is uitgebleven. Om via online sessies een goed beeld krijgen van de situatie bij klanten: dat vergt nogal wat.  Extra aandacht en inlevingsvermogen is vereist”. Maar uiteraard ziet Arjan ook wel degelijk de voordelen van thuiswerken. “Op bepaalde vlakken is het ontzettend effectief! Met alle moderne middelen waarover wij bij CTS IT beschikken hebben wij geen reden tot klagen: zowel het uitwerken van klantvoorstellen als de dagelijkse stand-up sessie met collega’s gaat makkelijk en snel”.

Arjan geeft aan dat hij privé de extra betrokkenheid bij het gezinsleven erg heeft gewaardeerd. En fijn voor zijn vrouw en kinderen: hij wil in de (nabije) toekomst ook zeker een betere balans in werk-privé creëren! Hij is ervan overtuigd dat de afgelopen periode nog duidelijker is geworden dat dit hét moment is om stappen te zetten in digitale transformatie. Want met de inzet van de juiste moderne middelen kunnen we nog effectiever met elkaar samenwerken. Zowel intern bij organisaties als extern met relaties. Arjan: “Ik ga graag met jou in gesprek om de afgelopen periode te evalueren en te kijken waar ik je nog beter van dienst kan zijn”.

Terug naar kennisbank
HPE-CTS-IT-B.V
Printix-CTS-IT-B.V
Dmarcian CTS IT
Vmware CTS-IT-B.V
workspace365-logo
Exlaimer-CTS-IT-B.V