Stap over van Windows 7 naar Azure

Je hebt echt een goed plan nodig. En snel.

Niet schrikken: Microsoft stopt op 14 januari 2020 met de ondersteuning op Windows 7 en Server 2008. Dat betekent einde verhaal voor veel computers en servers.

Grote kans dat je daarmee te maken krijgt want in Nederland draait een kwart van de computers en servers op deze besturingssystemen. Wat betekent dit voor je en hoe voorkom je problemen? Daarover gaat dit bericht.

Want het stoppen van de ondersteuning op Windows 7 en Server 2008 betekent het einde van de levenscyclus van de besturingssystemen. Er zijn wel succesvolle opvolgers van deze versies. Dat zijn Windows 10 en Server 2013, 2016 en 2019. Maar einde ondersteuning is einde ondersteuning. En een jaar vliegt voorbij.

Denk aan je veiligheid

Ondersteuning van Microsoft als fabrikant van de software is van essentieel belang. Het gaat vooral om het beveiligen van de software. Maandelijks brengt Microsoft updates en patches uit die ervoor zorgen dat het geheel aan de beste veiligheidseisen voldoet. Stop je daarmee, dan zet je de deur open voor kwaadwilligen. Kwetsbaarheden worden niet meer gerepareerd en je systemen voldoen niet meer aan de GPDR-richtlijnen. Dat wil je allemaal niet.

Drie dingen die je moet doen

We kunnen het simpel houden en zeggen dat je vandaag nog CTS IT moet bellen. Dat is een goed idee, maar we vertellen je ook graag waarom. Daar zijn wij voor. Hoe groot of complex je bedrijf ook is: een plan van CTS IT is de basis voor de toekomst. Bij ons begint een goed plan met de beste koffie en de beste mensen. Wanneer zien we elkaar?