Support

Personeelszaken: waar een (relatief) klein bedrijf groot in kan zijn

Personeelszaken bij CTS IT

“Zijn jullie daar niet te klein voor?” Regelmatig krijgen wij dit te horen als we praten over hoe wij onze zaken voor en met het personeel geregeld hebben. Wanneer ben je te klein eigenlijk? Toen Hannes de Paauw CTS IT in 2015 overnam waren we met twaalf collega’s. Nu hebben we er achtentwintig en we groeien gestaag door. Er is altijd ruimte voor IT-talent! We hebben geen HR afdeling en toch zijn we vanaf 2015 direct gestart met het inzetten van de nodige HR instrumenten:

  • Personeelshandboek maken: check!
  • Secundaire voorwaarden verbeteren: check!
  • Pensioenverbetering: check!
  • HR procedures: check!
  • Functiebeschrijvingen en beoordelingen: check!
  • HR beleid: check!

Als we bijvoorbeeld kijken naar het personeelshandboek dan is het voor elke personeelslid fijn om te weten hoe je moet handelen. Niet “gij zult..” zoals in een reglement maar juist “je kunt” zoals in een handboek. Verlofregeling? Verzuimprocedure? Hoe zit het met pensioen?  Welke extra verzekeringen heeft CTS IT voor mij afgesloten? Dit staat allemaal in het handboek beschreven. Uiteraard wordt dit handboek up-to-date gehouden: want wettelijke regels kunnen veranderen, wijzelf kunnen wijzigingen of verbeteringen hebben. Daarnaast kunnen ook collega’s komen met voorstellen. Vanzelfsprekend kost het tijd c.q. inspanning, maar het is wel lekker duidelijk voor iedereen. Je kunt hier niet te klein voor zijn.

“En waarom doen ze dit allemaal bij CTS IT? Kunnen ze niet beter bezig zijn met productieve uren en geld verdienen?” Wellicht vraag jij jezelf dit af. Natuurlijk doen wij dat ook, maar wij zijn van mening dat je bij een goede structuur ook de cultuur binnen een bedrijf verbetert.  Het geeft een bepaalde vorm van rust. En zeg nou zelf: daar kun je nooit te klein voor zijn toch?

A3 methodiek

Sinds anderhalf jaar werken wij met de A3 methodiek. Op basis van onze strategie  bepalen we ons beleid. Hierin laten wij ons begeleiden door Alma Consultancy. Ook een aantal HR-instrumenten wordt meegenomen. Bijzonder is dat in de A3 methodiek ook het personeel deelneemt via werkgroepen. Onze collega’s hebben dus direct invloed op uitvoering van het beleid bij CTS IT. Een voorbeeld is de bereikbaarheidsregeling (24×7 dienst) die in 2016 voor het laatst is aangepast en aan vernieuwing toe is. Een wens vanuit het personeel. Collega’s hebben een belangrijke stem hoe de regeling vernieuwd wordt.

Met de A3 methodiek wordt de betrokkenheid van ons personeel nog intensiever. Een collega die wil participeren in een werkgroep kan nu daadwerkelijk meepraten. En het blijft niet bij praten: want als je participeert in een werkgroep kun je zelfs regelingen beïnvloeden.  Niet voor niets is één van onze credo’s: een tevreden collega zorgt voor een tevreden klant en dus ook voor een tevreden resultaat. In onze A3-jaarplan pakken we nu ook onze HR -strategie op. Ook daar voelen wij ons niet te klein voor!

Mocht je jezelf ook niet te klein vinden, neem gerust contact met mij op. Delen is vermenigvuldigen. Maken we er samen een betere wereld van…

Terug naar kennisbank
Dmarcian CTS IT
Exlaimer-CTS-IT-B.V
Printix-CTS-IT-B.V
Vmware CTS-IT-B.V
workspace365-logo
HPE-CTS-IT-B.V