Support
Teams-and-workspace-blog-header 1200x500

Microsoft Teams als jouw moderne werkplek

Sommige bedrijven gebruiken Microsoft Teams enkel als chat of video tool voor vergaderingen. Maar er schuilt nog meer achter dit powerhouse product van Microsoft. In deze blog vertelt onze collega Rik Maassen hoe je Microsoft Teams kan omtoveren tot jouw digitale moderne werkplek.

Leestijd 5 min.

Inhoud :

 • Iets met bomen en een bos..
 • CTS IT is er om jou te helpen
 • Microsoft Teams
 • Email/’Verkenner’
 • Volledig aanpasbaar
 • Kennismaken

Iets met bomen en een bos.. 

Je herkent het vast wel: voor elke functionaliteit heb je een applicatie op je computer staan:

 • voor e-mail gebruik je Outlook
 • documenten zoek je in de Verkenner
 • stuurinformatie zie je in PowerBI
 • videocalls regel je met Teams

Hierbij hebben we nog niet eens gesproken over je bedrijfsapplicaties, want jouw financiële pakket en CRM systeem zijn waarschijnlijk losse applicaties. Ongetwijfeld ben ik nog veel van je persoonlijke applicaties vergeten maar soms zie je door de bomen het bos niet meer. Maar wat als het bovengenoemde applicaties en meer vanaf één plek kan navigeren?

CTS IT is er om jou te helpen

Wij zijn er om jou te helpen zodat je overzicht krijgt! Alle applicaties starten vanuit één werkplek, maakt niet uit vanaf welk device! 

Het is geen hogere wiskunde: 

 1. gebruik Microsoft Teams als startpunt
 2. integreer je CTS Portaal in Teams
 3. je hebt altijd en overal de beschikking over gepersonaliseerde werkplek!

Microsoft Teams

Wie goed kijkt ziet links het Teams-lint. Hier vind je alle standaard mogelijkheden als ‘Chat’, ‘Teams’ en ‘Agenda’. Echter hebben we een tweetal mogelijkheden toegevoegd: ‘W365’  en ‘CTS BI’. De eerste voorziet in je dagelijkse startplek (CTS Portaal) voor al je werkzaamheden. In één overzicht heb je toegang tot je belangrijkste applicaties, zie je signalen uit de CRM systeem (in dit geval AFAS) en zoek je eenvoudig op het internet.  

E-mail

Daarnaast geeft het CTS Portaal direct toegang tot al je documenten, email en persoonlijke handtekening.

‘Verkenner’

Het volgende tabblad geeft direct toegang tot je documenten, zowel online (Sharepoint) als lokaal. Vergelijk dit met je traditionele verkenner in Windows.

Volledig aanpasbaar

De overige tabbladen zijn voorzien van rapportages en een FAQ. Beide gevuld met relevante informatie voor de gebruiker. Alle tabbladen zijn volledig aanpasbaar. Zowel de beheerder als de gebruiker heeft voldoende mogelijkheden om het geheel naar zijn of haar hand te zetten.  

Ondertussen kun je gewoon blijven bellen en chatten via Teams. Kortom alle dagelijkse functionaliteiten zijn direct beschikbaar vanuit één applicatie; zowel online als in je desktopapplicatie. 

Kennismaken

Het geheel is uiteraard volledig veilig, functionaliteit als MFA en SSO zijn volledig geïntegreerd. Op de achtergrond functioneren extra veiligheidsopties als E-mailscan en desgewenst Informatie Beveiliging, zodat bedrijfsgegevens alleen toegankelijk zijn voor de juiste ontvangers.  

De beste manier om kennis te maken met dit unieke platform is het te ervaren. Ik laat je dan ook graag een demo zien zodat je direct de voordelen voor jou ervaart! Als jij voor de koffie zorgt doe ik de rest, wanneer spreken we af? 

Rik Maassen 

Commercieel Manager 

Heb je vragen of je wil je een afspraak inplannen? Neem contact met ons op.

Terug naar kennisbank
HPE-CTS-IT-B.V
Vmware CTS-IT-B.V
Printix-CTS-IT-B.V
Dmarcian CTS IT
Exlaimer-CTS-IT-B.V
workspace365-logo