Support
Terug naar kennisbank
Hannes de Paauw deelt zijn visie over

2023

IT is veranderlijk. Elk jaar brengt nieuwe technieken en trends. Hannes de Paauw, Algemeen Directeur van CTS IT, blikt vooruit op het jaar 2023. Welke vernieuwingen in IT komen eraan en welke obstakels kunnen we verwachten?

CTS-IT-Pagina-Header

Cybersecurity, cybersecurity en nog eens cybersecurity!

Veiligheid is nog belangrijker geworden. Managed Service Providers (MSP’s) zijn vaker doelwit in 2023. Dat geldt dus ook voor CTS IT, aangezien wij toegang bieden tot een groot aantal klanten. Dat nemen we heel serieus. Daarom werken we onder andere met SIEM tooling (Security Information and Event Management). SIEM is een oplossing die organisaties helpt bedreigingen op te sporen, te analyseren en erop te handelen voordat ze bedrijfsactiviteiten in gevaar brengen. Met rapportages laten we zien welke aanvallen we onderscheppen.

Cybersecurity kunnen we overigens niet alleen. Digitale vaardigheid van werknemers wordt alleen maar belangrijker in 2023. In een wereld die zich steeds meer digitaal afspeelt is het belangrijk dat mensen met nieuwe technologie om kunnen gaan. Dat is veiliger, maar draagt ook bij aan werksucces. Bedrijven moeten dus investeren in opleidingen en programma’s die medewerkers helpen de juiste vaardigheden te ontwikkelen, om zo te concurreren in de digitale economie.

CTS IT blijft ook in 2023 vol inzetten op cybersecurity. We zijn nog altijd ISO27001- en NEN7510-gecertificeerd. Bij die certificaten draait alles om informatiebeveiliging.

Hybride is de nieuwe werkrealiteit

De nieuwe hybride werkrealiteit betekent een combinatie van werken op de zaak en werken vanuit huis. In 2022 zagen we al een flinke toename daarvan. In 2023 zet dat door. De vraag om meer gestructureerde digitale verbondenheid en moderne IT-infrastructuur is daarom bij veel organisaties groter dan ooit.

De moderne werkplekken van CTS IT draaien inmiddels al vier jaar op ons eigen platform in Microsoft. Daar zijn we hartstikke trots op! Ik zie ook dat de omarming van de moderne werkplek groeit. Voor ons is dat een bevestiging dat we op de goede weg zitten.

Artificial Intelligence is hot!

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van Artificial Intelligence (AI). Een bekende AI-bot is ChatGPT van OpenAI. Deze AI schrijft teksten, coderingen en kan nog veel meer.

Ook bij CTS IT zien we de populariteit van AI stijgen. Ik verwacht dat we steeds meer AI-tooling gaan zien in dagelijkse werkzaamheden. De recente investering van Microsoft in OpenAI geeft hen toegang tot ChatGPT. Het doel is om ChatGPT te integreren in producten zoals Azure, Bing maar uiteindelijk ook Word, Powerpoint en meer.

We moeten niet bang zijn dat AI ons gaat vervangen. Ik geloof juist dat het ons helpt bij het oplossen van personeelstekorten. AI zorgt dat we efficiënter en effectiever kunnen werken.

Bij CTS IT zijn we enthousiast over de mogelijkheden die AI ons biedt en kijken we uit naar de toepassingen die we in de toekomst gaan zien.

De War of Talent loopt hoog op

De War of Talent slaat op de schaarste van goed IT-personeel en stijgende loonkosten. Dat is geen nieuwe trend. Het tekort wordt alleen steeds groter, onder andere door de versnelde digitale transformatie. Dat zorgt namelijk voor veel werk in de IT. Simpele werkzaamheden worden dan ook steeds meer geautomatiseerd.

Veel van onze nieuwe IT-collega’s komen van private equity-bedrijven af. CTS IT is en blijft private owned. Dat is voor collega’s vaak de reden dat ze voor ons werken en voor klanten de reden om over te stappen.

Toch blijft de War on Talent een uitdaging en gaat het ongetwijfeld veel vernieuwing in de sector brengen. De stijgende trend van AI is een voorbeeld daarvan. Ik verwacht dat het gebruik van AI-tooling gaat veranderen hoe we ons werk doen. Anderen denken dat AI mensen overbodig maakt, maar daar geloven we bij CTS IT niet in.

CTS IoT (Connect Things Smart) bestaat 1 jaar!

In mijn blog in 2022 gaf ik het al aan: Internet of Things is de toekomst van de slimme werkplek. CTS IoT bestaat inmiddels een jaar.

We zijn Zilver partner geworden van Airthings. Zo kunnen we bijvoorbeeld actuele informatie geven over het binnenklimaat op kantoor. Ook hebben we inzicht in energieverbruik. Met de juiste automatiseringen kunnen we helpen dat verbruik te verlagen.

Zelfs het meten van fijnstof, vluchtige gassen (TVOC) en het afgeven van een AI-gebaseerde analyse over virusrisico’s is hiermee mogelijk. Je kunt Internet of Things daarom onder andere gebruiken voor het monitoren van een gezond en duurzaam klaslokaal of kantoor. Die cijfers visualiseren we met het Power BI Dashboard.

Benieuwd hoe CTS IT jou helpt je organisatie klaar te stomen voor de toekomst? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Hannes De Paauw Algemeen Directeur CTS IT

Neem contact op met Hannes

h.de.paauw@cts-it.nl
06-53337823
Exlaimer-CTS-IT-B.V
Vmware CTS-IT-B.V
Dmarcian CTS IT
workspace365-logo
HPE-CTS-IT-B.V
Printix-CTS-IT-B.V