Support
Hannes de Paauw

Een ondernemer met een visie

“Is CTS IT niet te koop?”

Niet alleen de huizenmarkt is overspannen, Ook de Managed Service Partners (MSP) markt vertoont dezelfde kenmerken. Zo ben ik de afgelopen maanden ruim tien keer benaderd met de vraag: “Is CTS IT te koop?” Zo ben ik gebeld door directe concurrenten, private equity partijen, brokers of zelfs hele nieuwe spelers op de IT-markt. Want een ding is zeker: IT is hot. En helemaal als je recurring business hebt.

Mijn antwoord is standaard hetzelfde: “Nee, CTS IT is niet te koop”. Wel ga ik altijd het gesprek aan want van deze gesprekken word je zeker niet dommer. Dat mijn antwoord “nee” is snapt niet iedereen in mijn directe omgeving. “Hannes, het is Corona tijd, pak je geld, koop een klein IT-bedrijf en doe het nog een keer” is een veelgehoorde reactie. Helemaal niks mis met die gedachte, als je er voor het geld in zit. En daar zit nou net de crux bij mij.

“Ik ben gaan ondernemen omdat ik een visie heb”

Ik ben niet gaan ondernemen om geld te verdienen. Ik ben gaan ondernemen omdat ik een visie heb op IT. Ook wil ik bijdragen aan de ontwikkeling van mensen en de wereld net ietsjes beter achterlaten. Natuurlijk sluit ik mijn ogen niet voor wat er in de markt gebeurt. “War of Talent” is vol aan de gang. Microsoft zet de duimschroeven aan. Op dit moment heb ik nog zeven duizend concurrenten. Over aan jaar of vijf zijn dat er nog maar twee duizend. Ik moet mee, of ik wil of niet. Sluit ik dan zelf uit dat ik een bedrijf overneem? Dat zeker niet.

“Ik wil als werkgever iedereen persoonlijk blijven kennen”

We zijn nu met een kleine dertig man. Zo tussen de veertig en vijftig personen is groot genoeg voor mij. Ik wil als werkgever iedereen persoonlijk blijven kennen. Ook wil ik weten wat er speelt bij mijn collega’s en bij mijn klanten. Dat is nou net hetgeen wat ondernemen leuk maakt. Ik heb er nog heel veel lol in, elke dag opnieuw. Gelukkig snapt mijn vrouw Alma dit ook. Ook zij ziet het plezier dat ik eruit haal en welke mooie ontwikkelingen we als mensen en bedrijf doormaken. Ik ervaar nog steeds dat ik waarde toevoeg aan CTS IT, de klanten en partners met mijn visie op IT.  En ik beloof jullie: zolang dit geldt zijn jullie nog niet van mij af ????

Terug naar kennisbank
Exlaimer-CTS-IT-B.V
Vmware CTS-IT-B.V
workspace365-logo
Dmarcian CTS IT
Printix-CTS-IT-B.V
HPE-CTS-IT-B.V