Support
de 7 voordelen van de Cloud 1000x600

De 7 voordelen van de Cloud

Introductie

In de afgelopen jaren is er een enorme groei geweest met betrekking tot het werken in en vanuit de Cloud. Want werken in de Cloud is hot! Maar er zijn nog veel bedrijven die de stap naar de Cloud nog niet genomen hebben of nog in een *hybride tussenfase zitten.
Wij hebben veel klanten geholpen in de transitie naar de Cloud. In deze blog heeft onze collega Richard Fredriks 7 voordelen op één rijtje gezet vanuit zijn ervaring met de Cloud-omgeving.

1.Schaalbare omgeving

Het werken in de Cloud zorgt voor een makkelijk schaalbare omgeving. De afgelopen jaar heeft aangetoond dat je als bedrijf flexibel moet kunnen schakelen bij veranderingen in je bedrijf, branche of in de wereld. Dit soort veranderingen vraagt niet alleen om flexibiliteit van bedrijven op het gebied van bedrijfsvoering, maar ook op inzet van de IT-dienstverlening.

In de Cloud kun je jouw IT-omgeving op/afschalen op basis van jouw organisatie behoefte zonder grote (eenmalige) investeringen of versnelde afschrijving. De omgeving groeit, of krimpt, mee met je organisatie.

2.Een flexibele werkplek

Het werken in de Cloud biedt medewerkers enorm veel flexibiliteit. Medewerkers zijn niet meer afhankelijk van een specifieke werkplek of locatie en kunnen daarom overal en op elk device veilig werken. Deze ruimte sluit aan bij de veranderende wereld waarin thuiswerken een steeds grotere rol speelt.

3.Nieuwste functionaliteit snel beschikbaar

Techbedrijven zoals Microsoft richten hun pijlen volledig op het werken in de Cloud. Daarmee bieden ze vaak de nieuwste functionaliteiten alleen, of eerst beschikbaar op hun Cloud-platform. Wil jij als bedrijf waarde toevoegen en IT als slimme tool kunnen inzetten? Dan is de Cloud de ideale manier om voor te lopen met betrekking tot technologische ontwikkelingen en kan je ook vaak relevant zijn.

4.Snel functionaliteit uitrollen

Naast het feit dat de nieuwste functionaliteit over het algemeen sneller in de Cloud beschikbaar wordt gemaakt is ook het uitrollen van nieuwe functies vereenvoudigd. Nieuwe functies, oplossingen en updates kunnen uitgevoerd worden zonder dat de eindgebruiker hier hinder van heeft.
Een goed voorbeeld is Microsoft Teams waarbij er dagelijkse nieuwe functies beschikbaar komen en ontwikkelingen elkaar snel opvolgen.

5.Minder druk op intern IT-beheer

Met het werken in de Cloud wordt de druk op je interne IT-beheerder(s) geminimaliseerd. Ze hoeven geen inhouse servers/applicaties meer te hosten of lokale problemen van de gebruikers op te lossen. De beheerders kunnen zich in plaats daarvan focussen op op optimalisatie, efficiëntie en toegevoegde waarde van de IT-omgeving. Dit kan belangrijk zijn voor de resultaten van de bedrijfsvoering en infrastructuur. Indien de inrichting met de juiste IT-partner goed gebeurt is er richting de toekomst ook minder inzet op intern IT-beheer nodig,

6.Duidelijke uitsplitsing kosten & geen investering in hardware

Het werken in de Cloud biedt ook financiële voordelen voor organisaties waaronder;

  • Voorspelbaarheid in de maandelijkse kosten voor je IT-omgeving
  • Je hebt een duidelijke uitsplitsing in de kosten per onderdeel voor sturing en optimalisatie
  • Je hoeft geen (eenmalige) investeringen in dure (server) hardware meer te doen
  • Je IT-omgeving groeit mee met je organisatie. Als je organisatie krimpt dan zullen je kosten op de IT omgeving ook dalen.

Samengevat: “Werken in de Cloud biedt organisaties gezonde financiële inzichten, controle en flexibiliteit”

7.Hoge beschikbaarheid

Last, but not least, het werken in de Cloud geeft ook veel meer mogelijkheden en garantie voor een hoge beschikbaarheid van je IT-omgeving. Je kunt in de Cloud eenvoudig een actieve of passieve redundante omgeving beschikbaar maken en je kunt enorm snel opschalen. Je kunt versneld een restore uitvoeren met ook een veel betere recovery tijd dan bij een on-premise omgeving. Daarnaast garanderen veel providers in de Cloud een zeer hoge beschikbaarheid en snelle recovery bij problemen. De ervaring is dat IT beheerders meer tijd nodig hebben bij lokale storingen wat gevolg kan hebben voor de organisatie.

Elke bedrijf is tegenwoordig een IT-bedrijf door de afhankelijkheid van de IT-omgeving als het gaat om de continuïteit van de bedrijfsvoering. Daarom is 24/7 beschikbaarheid essentieel en een Cloud omgeving biedt hierin veel meer flexibiliteit dan een lokale/on-premise omgeving.

Uiteraard zijn er nog veel meer voordelen van het werken in de Cloud. Ben je hierin geïnteresseerd, of vind je het leuk om eens te sparren over dit onderwerp, dan kun je contact met mij opnemen en plannen we een afspraak in.

*Voor degene die niet bekend zijn met de term Hybride, klik dan hier voor meer uitleg.

Terug naar kennisbank
Vmware CTS-IT-B.V
Dmarcian CTS IT
Printix-CTS-IT-B.V
HPE-CTS-IT-B.V
Exlaimer-CTS-IT-B.V
workspace365-logo