Support
IoT moderne werkplek +

Visieblog 2021

Teams op nummer 1!

Even terug in de tijd: begin 2020 gaf ik aan dat het jaar in het teken zou staan van de volgende drie ontwikkelingen: collaboration, security en powerplatforms. Wie had kunnen bedenken dat echt op alle drie de vlakken zoveel ontwikkelingen zouden plaatsvinden? Ik niet! Wel dat de drie thema’s inhoud zouden krijgen maar niet zoveel diepgang. Door, of misschien wel dankzij COVID-19 hebben deze thema’s een enorme vlucht genomen. Maar wat mij betreft staan de ontwikkelingen van Teams (Collaboration) met stip op nummer één. TaaP, Teams as a Platform wordt er nu geroepen. Ik ben het hier mee eens! Binnen een paar jaar is Teams jouw startpagina van de dag geworden. Eerst je bakje koffie en daarna start je jouw dag op met Teams.

Teams als startpagina

Ook het thema security heeft door het thuis werken meer inhoud gekregen. Toch vind ik wel dat de veiligheid omtrent thuiswerken nog meer aandacht verdient. Waarom? Dat licht ik graag aan je toe. Eerst was men vooral blij dat er vanuit huis gewerkt kon worden. Maar hoe goed zijn die thuisrouters beveiligd? Waar slaat men de data op? Toch nog even snel op de notebook omdat dat handig is? En wordt diezelfde notebook ook nog gebruikt door de kids? Voor thuisonderwijs of voor de fun met een spelletje? Kortom: er is nog genoeg winst te behalen op het vlak van security.

En dan data: het nieuwe goud. Meten is weten en Power BI schiet uit de startblokken. Hoe zetten we ruwe klantdata om in relevante stuurinformatie? Dat is en blijft voorlopig nog wel even een zoektocht.

Meten is weten met Power BI
De klant meenemen in Digitale transformatie

Digitale transformatie is ook voor jouw organisatie noodzaak. We hebben een mooie whitepaper geschreven over digitale transformatie. Dit document staat prominent op onze site, net als de mooie blog. Maar ik kan heel kort zijn, zoals ik intern ook roep: Evolve or Die! Je moet je blijven ontwikkelen anders ben je out of business. Ik riep dit in 2014 al. Graag deel ik mijn ervaringen en fouten die ik heb gemaakt tijdens deze reis. Ben je directeur eigenaar en wil je weten wat je kunt verwachten? Plan hieronder meteen een afspraak met mij in. Mijn voorkeur gaat uit naar een persoonlijk gesprek, uiteraard met alle voorzorgsmaatregelen. Wil jij liever digitaal contact? Dat is vanzelfsprekend ook goed.

Digitale transformatie met CTS IT
De eindgebruiker wordt vaak vergeten

Wat mij opvalt is dat de eindgebruiker veelal wordt vergeten in de Digitale transformatie. De moderne werkplek wordt uitgerold en dan moet men er maar mee leren werken. Vind ik raar! Als je een nieuwe hijskraan koopt moet je eerst gecertificeerd zijn om de kraan te kunnen bedienen. Waarom gebeurt dit niet of nauwelijks met IT middelen? Voor CTS IT dan ook een heel belangrijk punt voor 2021! Adoptie: hoe zorgen we ervoor dat de eindgebruiker optimaal kan presteren door de inzet van IT? Enerzijds om de productiviteit te verhogen en anderzijds om het welzijn van de mensen te bevorderen. Beter gezegd, het benutten van de mensen i.p.v. het uitputten van de mensen.

De moderne werkplek +

Inmiddels draait onze Moderne Werkplek al twee jaar op ons eigen platform in Azure. Hier zijn we blij mee en trots op! We zien dat de omarming en het begrip van de Moderne Werkplek inhoud krijgt. Voor ons de bevestiging dat we de juiste koers zijn ingeslagen. Ook daagt het ons uit om de volgende stap te maken. IoT (Internet of Things) is de + in onze Moderne Werkplek. 2021 zal intern in het teken staan voor verdere ontwikkelingen op dit vlak. Aan welke ontwikkelingen moet je dan denken? Aan sensoren omtrent bezetting van bureau’s, bewegingssensoren voor vergaderruimtes, temperatuursensoren, Co2 sensoren enz enz. Dit is nog maar het begin, de mogelijkheden zijn legio!

Graag ga ik met jou in gesprek hoe sensoren en data bijdragen aan het behalen van de doelstellingen in jouw bedrijf!

Terug naar kennisbank
HPE-CTS-IT-B.V
Vmware CTS-IT-B.V
Printix-CTS-IT-B.V
Dmarcian CTS IT
workspace365-logo
Exlaimer-CTS-IT-B.V