Support
Terug naar kennisbank
Bescherm je organisatie tegen cybercriminaliteit

Wij geven 3 Tips!

Het is helaas een feit dat het aantal cyberaanvallen blijft toenemen

CTS-IT-Pagina-Header
Cybercriminaliteit

Blijft groeien

Cybercriminelen zijn voortdurend bezig met het ontwikkelen van nieuwe en geavanceerde methoden om toegang te krijgen tot gevoelige informatie en systemen. Dit betekent dat het voor organisaties steeds belangrijker wordt om zichzelf te beschermen tegen deze bedreigingen.

Bescherm-jezelf tegen cybercriminaliteit

3 praktische tips!

#1 Train je medewerkers: Zorg dat jouw medewerkers goed op de hoogte zijn van de gevaren van cybercriminaliteit en hoe zij deze kunnen herkennen en voorkomen.

#2  Maak gebruik van een SIEM (Security Information and Event Management): Dankzij een SIEM heb je een overzicht van data uit verschillende bronnen, wat inzicht biedt in mogelijke bedreigingen en kwetsbaarheden in je IT-omgeving. Hierdoor kun je proactief handelen bij een poging tot een hack en deze mogelijk voorkomen of je kunt snel reageren.

#3 Netwerksegmentatie: Door je netwerk te segmenteren, heb je meer grip op het verkeer in je netwerk. Je kunt bijvoorbeeld je back-up in een netwerksegment plaatsen waar andere segmenten niet bij mogen komen. Dit maakt het moeilijker om de back-up aan te vallen. Een aanvaller maakt gebruik van technieken om het netwerk inzichtelijk te krijgen en zich hierdoorheen te bewegen. Dit wordt ook wel Lateral Movement genoemd. Door gebruik te maken van segmentatie en filtering of scanning tussen de segmenten, wordt het inzicht in het netwerkverkeer verhoogd. Dit maakt eventuele Lateral Movement van hackers moeilijker en traceerbaarder.

Vmware CTS-IT-B.V
Printix-CTS-IT-B.V
Exlaimer-CTS-IT-B.V
HPE-CTS-IT-B.V
Dmarcian CTS IT
workspace365-logo