Microsoft 365 back-up

Zekerheid in het kwadraat

Microsoft 365 back up is gebaseerd op het ‘model voor gedeelde verantwoordelijkheid’. En wat houdt dat dan exact in? Dat je ook als gebruiker verantwoordelijkheid draagt in onder meer de toegang en controle van gegevens in de cloud! 

Jouw Microsoft 365 omgeving kunnen wij beschermen met diverse maatregelen (met bijvoorbeeld Apparaatbeheer en ATP). Toch is het onmogelijk alle risico’s uit te sluiten. Deze risico’s komen niet alleen van buitenaf (ransomware/cryptoware), maar minstens zo vaak vanuit de organisatie zelf wanneer een medewerker (on)opzettelijk data verwijdert.

Microsoft biedt toch standaard een back-up?

Microsoft zorgt zelf weliswaar voor een aantal vangnetten, zoals het kunnen terugzetten van een verwijderde mailbox en herstel van bestanden in OneDrive vanuit een (voor gebruikers onzichtbare) prullenbak. Echter daar kleven diverse haken en ogen aan. Je moet namelijk binnen 30 dagen actie ondernemen, anders raakt de data definitief verloren. Aandacht voor goede gegevensbescherming vanuit een back-up is dan ook nog altijd van essentieel belang.

Daarom bevat onze moderne werkplek standaard bescherming via een externe back-up dienst. Het gaat dan niet alleen om de bestanden in SharePoint en OneDrive, maar ook om alle e-mailberichten, taken en contactpersonen in Outlook (Exchange). En tegenwoordig uiteraard ook alle gegevens binnen Microsoft Teams. Wij begrijpen dat deze bedrijfsgegevens essentieel zijn voor jouw continuïteit en wij zien het als onze taak om deze maximaal voor jou te beschermen!

CTS-IT-Office-365-dashboard

Voordelen Microsoft 365 back-up

CTS IT Connect Icoon

Standaard bescherming via een externe back-up diens

CTS IT Treasure icoon

Aandacht voor goede gegevensbeschermin

CTS IT Simplify icoon

Toegang en controle van gegevens in de cloud

Heb je vragen of je wil je een afspraak inplannen

Welke rol heeft CTS IT?

Onze engineers zorgen voor een betrouwbare back-up van al jouw bedrijfsdata in Microsoft 365. Zo kun je met een gerust gevoel jouw data toevertrouwen aan de cloud.

 

 

 

Wat levert Microsoft 365 back up jou op?

Functioneel
  • Geen volledige afhankelijkheid van Microsoft 365
  • Gerust gevoel dat jouw data ook bij een calamiteit veilig zijn opgeslagen
Technisch
  • Gegarandeerde retentie van 1 jaar
  • Point-in-time recovery van mailboxen
  • Opslag van de back-up buiten je tenant
  • CTS IT is bereikbaar voor directe ondersteuning voor snelle hersteltijden (RTO)
  • Gemaakte back-up is ongevoelig voor cryptoware
Financieel
  • Geen extra abonnement nodig, standaard inbegrepen in onze moderne werkplek
  • Geen onverwachte kosten door data verlies.

Vertel mij meer