De tien mythes over de overstap naar de cloud

Feit of fictie?

Feit of fictie? Als je nieuwe technologieën overweegt voor je bedrijf, moet je eerst de feiten kennen. De afgelopen weken heeft onze directeur Hannes de Paauw iedere dag een post op LinkedIn geplaatst. In die posts stond hij stil bij de tien mythes over de overstap naar de cloud. Graag sommen we alles nog een keer voor je op!

Wrap up

Mythe 1: “Als we onze data overbrengen naar de cloud, hebben we geen controle meer over onze technologie”

Feit is dat je nog steeds volledige controle hebt maar dat je IT-er zich niet meer bezig hoeft te houden met constante updates. Zo komt er meer tijd beschikbaar om je bedrijfsvoering te verbeteren. Omdat je geld bespaart op servers kun je dit budget bijv. besteden aan de ondersteuning van je business managers. 

Mythe 2: “Data on-premises bewaren is veiliger dan in de cloud”.

Als je kiest voor Microsoft 365, kies je voor veiligheid. Beveiliging en uptime zijn hier nl. onlosmakelijk aan verbonden.  Microsoft 365 treedt op als uitbreiding van jouw eigen beveiligingsteam. Door gebruik te maken van o.a. Advanced Threat Analytics wordt verdacht gedrag realtime geidentificeerd met ingebouwde intelligence. Met Enterprise Mobility + Security heb je tools om je data te beschermen en ook veilig te houden. Zo kunnen je medewerkers altijd en overal productief blijven. 

Mythe 3: “Ik moet alles overbrengen naar de cloud, het is alles of niets”

Je kunt in je eigen tempo overstappen naar de cloud of kiezen voor een hybride aanpak. Hybride, wat is dat dan? Je kunt ervoor kiezen om bijv. eerst je e-mail over te brengen naar de cloud, waarna de andere workloads geleidelijk volgen. Elke workload heeft een ander pad naar de cloud. Ook de duur van migraties verschilt.

Mythe 4: “Migreren naar de cloud is te ingewikkeld voor mijn bedrijf”.

CTS IT begeleidt je graag bij dit hele proces! We zeggen niet dat het eenvoudig is, maar onze ervaring heeft geleerd dat je snel aan de slag kunt met Microsoft 365. We begeleiden je bij het gehele proces. Je kunt kiezen uit diverse migratietrajecten. Meestal kun je ook bestaande tools en processen blijven gebruiken zodat je dagelijkse werkzaamheden niet worden verstoord.            

Mythe 5: “Bedrijfsspionnen, cybercriminelen en overheden krijgen toegang tot mijn data als die in de cloud staat”.

Deze angst is echt ongegrond: je data zijn van jou en van niemand anders. Microsoft investeert meer dan een miljard dollar per jaar in beveiliging. Jouw bedrijf blijft de enige eigenaar: jij behoudt de rechten, het eigendomsrecht en de belangen in de data die is opgeslagen als onderdeel van Microsoft 365. Daarnaast is het jouw eigen IT-er/-team dat de toegang beheert, rechten en beperkingen instelt en de toegang tot de smartphones regelt.     

Mythe 6: “We moeten volledig nieuwe tools leren om SharePoint Online te kunnen beheren”.

SharePoint Online gebruikt dezelfde vertrouwde tools voor administratie en beheer, ongeacht of je in de cloud werkt, op locatie of in een hybride omgeving. Het zorgt alleen voor een abstractie van de infrastructuur, zodat jij je kunt focussen op de oplossing zelf. Je IT-team of -medewerker kan zich intussen meer richten op het maken van krachtige, strategische tools voor je bedrijf.

Mythe 7: “Microsoft Teams is ‘gewoon’ een chat programma”.

Nou, niet bepaald! Teams is een complete oplossing voor chat en online vergaderen waarmee je audio-, video- en webvergaderingen kunt hosten en met iedereen binnen én buiten je organisatie kunt chatten. Het is de hub voor teamwork in Microsoft 365. Je kunt samen documenten opstellen en bestanden delen met apps zoals Word, Excel, PowerPoint, OneNote, SharePoint en Power BI. Tel daar de mogelijkheden bij op voor beheer, compliance en beveiliging op ondernemingsniveau: zo houd je je data en apparaten veilig.

Mythe 8: “E-mail is niet eenvoudiger in de cloud”.

Als je de e-mail van je bedrijf overbrengt naar de cloud, weet je dat de experts die de software hebben gemaakt, het onderhoud en de updates verzorgen. Met automatische updates hoef je je geen zorgen te maken over uitval van je e-mail. Je IT-team of -medewerker hoeft geen updates meer te installeren en kan zich richten op belangrijkere IT-behoeften.

Mythe 9: “Continue updates zullen mijn kritieke bedrijfsapplicaties verstoren”.

Microsoft 365 updates hebben geen nadelige gevolgen voor je bestaande applicaties. Je medewerkers moeten bedrijfs-kritische apps altijd kunnen gebruiken, daar zijn we ons van bewust. Daarom moet Microsoft 365 compatibel zijn met de tools die je dagelijks gebruikt. We bieden jou o.a. richtlijnen en best practices voor updatebeheer en app-ontwikkeling, zodat je compatibilteitsproblemen kunt voorkomen.

 Mythe 10: “Microsoft 365 is hetzelfde als Windows en Office, maar dan in de cloud, en we kunnen er alleen online mee werken”.

Microsoft 365 is een op cloud gebaseerde oplossing met volledige versies van de vertrouwde Office-apps, Windows 10 en Enterprise Mobility + Security. Medewerkers kunnen zowel online als offline productief en veilig blijven werken. De tools die ze gebruiken zijn altijd up-to-date.

Cloud is de toekomst. Maar welke beweringen zijn nu waar en welke niet?

 

Lees nu het volledige e-book van Microsoft

Al bovenstaande mythes hebben wij uit dit e-book van Microsoft gehaald. Graag delen wij het volledige document met jullie.