Support
Power BI

Power Platform

Ruwe data omzetten naar relevante stuurinformatie: niet meer acteren op onderbuikgevoel of Excel-lijstjes, maar op basis van relevante data? Het kan!

De business consultants van CTS IT denken graag met je mee. We helpen je graag om inzicht in je data te krijgen. En als je dat inzicht eenmaal hebt, hoe je daar vervolgens op kunt acteren. Ook helpen we je om je standaard processen in je organisatie eenvoudiger te maken. En hoe je op een relatief makkelijke manier een stukje functionaliteit kan toevoegen in jouw IT-systemen.

Het Power Platform combineert de kracht van PowerApps, Power BI en PowerAutomate. Samen vormen deze applicaties een krachtig bedrijfsapplicatieplatform. Elk onderdeel van het Microsoft Power Platform is gebouwd op de Common Data Service. Deze term zegt je wellicht niks. Common Data Service is een service waar alle bedrijfsdata en toepassingen samen komen om verwerkt te worden naar één formaat. Op deze manier is het mogelijk om verschillende soorten data toch te verwerken in één applicatie, zoals PowerBI, PowerApps en PowerAutomate.

Elke applicatie staat op zichzelf, maar gecombineerd komen ze pas echt tot hun recht. Het Microsoft PowerPlatform brengt al je gegevens samen in een gemeenschappelijk datamodel.

Wat is Power BI?

Power BI staat voor Power Business Intelligence. Elke dag hebben we te maken met tonnen data en informatie. Hoe mooi is het dat CTS IT deze ruwe data voor jou kan omzetten naar relevante stuurinformatie. Denk bij ruwe data o.a. aan omzetcijfers, projectgegevens of klantinformatie. Om al deze informatie inzichtelijk te maken, kun je dit samenbrengen in rapporten en visuele dashboards. Power BI is een krachtige tool die toelaat om informatie weer te geven in tal van eenvoudig te begrijpen rapporten en grafieken. Ook maakt Power BI verbinding met veel verschillende gegevensbronnen. Wat zijn gegevensbronnen? Je kunt hierbij denken aan het CRM- of ERP-pakket binnen het bedrijf. Ook koppelingen met andere databronnen zijn mogelijk met Power BI. Wat onderscheidt Power BI nou van andere tools? Power BI heeft een zeer eenvoudige gebruikersinterface. Het bouwen van rapporten en grafieken is bijna net zo eenvoudig als het werken met Excel. Binnen dit dashboard heb je vervolgens de mogelijkheid om door te klikken om in te zoomen op specifieke informatie.

Power BI voor overzichtelijke dashboards!

Wat zijn Power Apps?

Bij CTS IT zijn wij in staat om met Microsoft PowerApps op een relatief eenvoudige manier snel mobiele apps maken. Dit kunnen wij voor jou doen zonder een lang traject met maatwerk te starten waar programmeerkennis bij nodig is. Deze apps zijn te delen binnen je organisatie en zijn bedoeld om bedrijfsprocessen op een eenvoudige manier te verbeteren en automatiseren. Er zijn out-of-the box meer dan 200 connectoren beschikbaar om gegevens uit cloud services en andere systemen beschikbaar te maken voor je PowerApp. Daarnaast heb je de mogelijkheid om zelf connectoren te maken: zo kun je data uit systemen halen en verwerken in je powerapp.

Ook kunnen we bij CTS IT van de nodige uitbreidingsmogelijkheden gebruik maken via Azure functions, waardoor we de app nog meer mogelijkheden kunnen geven. Dit alles gebeurt binnen een beveiligde omgeving: hierin wordt bedrijfsdata uit meerdere bronnen geconsolideerd in de Common Data Service for apps – een ingebouwde, cloudgebaseerde opslagoptie.

Wat is Power Automate?

Microsoft Power Automate stond voorheen bekend als “Flow”. Het is een business applicatie waarmee we workflows en taken in meerdere applicaties en diensten kunnen creëren. Ook dit automatiseren we zonder hulp van ontwikkelaars! Geautomatiseerde workflows worden stromen genoemd. Om een workflow te creëren, specificeert de gebruiker welke actie moet plaatsvinden wanneer een bepaalde gebeurtenis plaatsvindt. Microsoft Flow automatiseert alles, van eenvoudige pushmeldingen en content management tot complexe bedrijfsprocessen met gedefinieerde stappen. Flow integreert met verschillende Microsoft-diensten en apps, waaronder Power BI, Power Apps, Dynamics 365 en Office 365.

Hulp nodig?

Meer weten over de mogelijkheden van Power Platform voor jouw bedrijf? CTS IT is jouw partner en helpt je graag verder. Plan direct je afspraak in met Rik. Niets voor niets is onze missie om onze partners te ontzorgen in de digitale transformatie. Want CTS IT staat voor verbinden, koesteren en vereenvoudigen. Voor het werk en voor het leven.

Terug naar kennisbank
Power BI
09 maart 2021

Bedrijfsprocessen optimaliseren in het Power Platform

Bedrijfsprocessen automatiseren zónder programmeerkennis? Dat kan eenvoudig met het Power Platform! In 15 minuten bouw je je eigen app.

20 mei 2020

Vijf tips om Power BI (direct) in te zetten binnen jouw organisatie

Wij geven je met deze vijf tips een vliegende start voor de inzet van Power BI binnen jouw organisatie.

Visie 2021
28 januari 2020

Focus op EM+s, Microsoft Teams en Power BI

De drie grootste ontwikkelingen in 2020 volgens CTS IT. We gaan accelereren op het gebied van security, collaboration en powerplatforms. Lees onze visie en ervaar de mogelijkheden voor jou!

Power BI
01 januari 2020

Power Platform

Met Power Platform zet je ruwe data om naar relevante stuurinformatie.

Waarom CTS-IT

  • #01
    Advies
  • #02
    In control
  • #03
    Digitale transformatie
Aanmelden

Nieuwsbrief

Nullam malesuada imperdiet ipsum, eget venenatis velit bibendum nec. Etiam non hendrerit dui. Curabitur fermentum nisl in erat convallis, nec facilisis dolor fringilla.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.